Bugüne kadar 750 engel ortadan kalktı

Bugüne kadar 750 engel ortadan kalktı

10 Ağustos 2017 Perşembe 21:03
Bugüne kadar 750  engel ortadan kalktı
Alanya Belediyesi tarafından engelli bireylerin yaşama aktif katılımlarını desteklemek ve engelsiz bir kent oluşturmak adına özel olarak kurulan ulaşılabilirlik ekibi, yol-kaldırım revize çalışmalarını Konaklı Mahallesi’nde devam ettiriyor. Bugüne kadar 750 engel ortadan kaldırıldı.
 
Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in büyük uğraş verdiği ‘Engelsiz Kent Alanya’ projesi, her geçen gün gelişerek büyümeye devam ediyor.Alanya merkezinin büyük bölümünü engelliler için erişebilir kılan yol-kaldırım revizyon uygulaması,Konaklı Mahallesinde de başladı. Hem Konaklı merkez hem de otellerin yoğunlaştığı bölgelerde çalışmalar devam ediyor.
Alanya Belediyesi tarafından kurulan ulaşılabilirlik ekibi, 2015 yılından bu yana haftanın 6 günü durmaksızın engelliliğe uygun olmayan eski yol-kaldırım uygulamalarını revize ediyor. Ekip, bugüne kadar 750 engeli ortadan kaldırarak engelli bireylerin yol ve kaldırımlarda daha rahat hareket edebilmesi için çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor.

YÜCEL: “ŞEHRİMİZ, ENGELLİLER İÇİN ERİŞİLEBİLİR BİR KENT OLDU”
Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, yapılan çalışmaların şehirde yaşayan engelliler kadar tatile gelecek olan engelli bireyler içinde bir tercih sebebi olduğunu söyledi. Başkan Yücel; “Rampa ve hissedilebilir yüzey uygulaması revizyonumuz, Alanya’yı erişilebilir bir kent kılmakla birlikte turizme katkısı anlamında da büyük önem taşıyor. Özellikle alternatif turizm açısından Alanya’da devam edecek bu uygulamalar, engelli vatandaşlarımızın tatil amaçlı kentimizi tercih etmelerini de sağlayacaktır.” dedi.
Başkan Yücel, Konaklı Mahallesi’nde devam eden yol ve kaldırım revizyon çalışmalarının diğer mahallelerde de ivedilikle devam edeceğini açıkladı.
Son Güncelleme: 10.08.2017 21:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81