BŞB'de sinekle mücadele sürüyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi, toplam 150 personel ve 22 ilaçlama aracıyla (ULV) Alanya’da sinekle mücadele çalışmalarını sürdürüyor.

BŞB'de sinekle mücadele sürüyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi, toplam 150 personel ve 22 ilaçlama aracıyla (ULV) Alanya’da sinekle mücadele çalışmalarını sürdürüyor.

29 Aralık 2016 Perşembe 02:05
BŞB'de sinekle  mücadele sürüyor
Kış aylarında larva mücadelesi yapan ekipler, yazın da sinek yuvalarını tek tek tespit ederek kimyasal ve biyolojik mücadele çalışması yapıyor. Akdeniz Üniversitesi ve Halk Sağlığı Müdürlüğü ekipleri ile işbirliği içinde ortak çalışmalar da yapılarak sinek ve haşerelerle etkin bir mücadele ortaya konuluyor.
ÇEVREYE ZARAR VERMEDEN MÜCADELE EDİLİYOR
102 mahallede birçok tarımsal havuza, kuyulara ve sarnıçlara sivrisinek larvası yiyen balıklardan bırakılıyor. Özellikle Alanya Kalesi’nde endemik bitki, böcek ve kelebek türlerinin bulunması nedeniyle burada kimyasal mücadele yerine biyolojik mücadele yapılıyor.  Kale bölgesinde onlarca sarnıca bu balıklardan salınarak hem bölgedeki endemik türler korunuyor hem de sivrisinekle verimli ve etkin şekilde mücadele yapılıyor.
SİNEKLE MÜCADELE HER YERDE YAPILIYOR
Alanya’da sahil bandı boyunca ıslah edilmiş veya edilmemiş tüm dereleri kontrol eden Büyükşehir ekipleri, tespit edilen larva kaynaklarına, drenaj hattı bağlantılarına hem larvasit hem de sıcak termal sisleme uygulaması yapıyor. Aynı uygulama merkez mahallelerde bina altlarındaki su dolu bölümler, kullanılmayan havuzlar, göletler, eski fosseptik çukurları, drenaj ve kanalizasyon hatları, sahil bandındaki kayalıklar, mağaralar ve diğer sinek üreme kaynaklarında da belirli periyotlarla gerçekleştiriliyor.  
Son Güncelleme: 29.12.2016 02:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81