Başkan Türel bilgilendirdi

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, 5 Kasım Pazar günü düzenlenecek 3'üncü Etap Raylı Sistem Projesi referandumuna rekor katılım ve güçlü bir evet beklediğini belirterek, "Destek sizden gayret bizden. Halkın desteğini arkamızda gördük mü bizi tutabilene aşk olsun" dedi.

Başkan Türel bilgilendirdi

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, 5 Kasım Pazar günü düzenlenecek 3'üncü Etap Raylı Sistem Projesi referandumuna rekor katılım ve güçlü bir evet beklediğini belirterek, "Destek sizden gayret bizden. Halkın desteğini arkamızda gördük mü bizi tutabilene aşk olsun" dedi.

03 Kasım 2017 Cuma 12:58
Başkan Türel bilgilendirdi
 
 
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı  Menderes Türel, 3. Etap Raylı Sistem Projesi referandumuyla ilgili Emek, Yeni Mahalle,  Karşıyaka ve Yeni Emek mahallelerini kapsayan bilgilendirme toplantısı düzenledi. Toplantıya,  AK Parti İl Başkanı  Rıza Sümer,  Kepez Belediye Başkanı  Hakan Tütüncü, meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.
 
2004'ten önce  Antalya'nın arka bahçesi olarak adlandırılan  Kepez'i, söz verdikleri gibi  Antalya'nın ön bahçesi haline getirdiklerini belirten Türel, "Antalya'nın  Konyaaltı ve  Muratpaşa'sında ne varsa  Kepez'de de olacak demiştik. Şimdi raylı sistemden, akıllı şehir uygulamalarına kadar, katlı kavşaklardan bulvarlara, her türlü alt yapı çalışmalarından kentsel dönüşüme kadar ne varsa gerçekleşiyor. Hakan başkan 2009'dan sonra  Kepez'i tek kanatla uçurdu. 2014'en sonra çift kanatla uçuruyoruz" dedi.
 
Kepez yıldız gibi parlıyor
 
Yenimahalle,  Karşıyaka, Yeni Emek mahallerinde bir kentsel dönüşüm projesi uygulandığını ifade eden Başkan Türel, " Hakan Başkan bizim yaptığımız gibi referanduma gitti ve yüzde 92 referandum sonucu ile Yeni Emekli hemşerilerimiz kentsel dönüşüm için yola devam dedi. El ele verip gerekli plan değişiklikleri yapılarak projenin önü açıldı neticeye doğru yavaş yavaş gidiyor. Biz de Kepezaltı Santralde dönüşüm projesi yapıyoruz. Halkın yüzde 99.99'unun rızasını alarak yürüttüğümüz, en çağdaş modern konutları yapın verin dediği bir projeden bahsediyoruz. O projeleri de Hakan başkanla el ele çalıştık. Bu birlik beraberlik bu neticeleri getiriyor.  Kepez artık en başarılı kentsel dönüşüm projeleri ile en başarılı raylı sistem toplu ulaşım sistemleri ile yıldız gibi parlıyor" şeklinde konuştu.
 
Halkla beraber yapıyoruz
 
Antalya tarihinin rakamsal olarak en büyük büyük projesi için halkın huzuruna çıktıklarını söyleyen Başkan  Menderes Türel, "3. Etap Raylı Sistem Projesi 23 km ve 700 milyon TL yatırım bütçesi ile gerçekleştirilecek bir proje.  Antalya'da hiçbir proje bu kadar büyük değere sahip olmadı bugüne kadar. 23 mahalleyi kapsayan güzergahın 21'i  Kepez'i içeren mahallelerden geçiyor. Biz halka rağmen değil halkla beraber siyaset anlayışına sahibiz. Büyük projeleri halka sormadan adım atmıyoruz. Sadece üçüncü etapta değil Şarampol'de, Ali  Çetinkaya'da, eski adıyla Çallı kavşağı şimdi 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Üst Geçit uygulamasında, ikinci etapta, birçok uygulamada önce halkın kanaatini alıyoruz. Halkımız 'hadi başkan kolları sıva bu işe koyul' diyorsa gereğini yapıyoruz. Halkın istemediği bir proje söz konusuysa da o zaman başka işlerle meşgul oluyoruz" diye konuştu.
 
Halk istemezse yapmayız
 
Halkın istemediği projeleri yapmadıklarını dile getiren Başkan Türel, konuşmasını şöyle sürdürdü: 
 
"Şarampol Cadde düzenlemesi esnasında Giritli otopark alanı tartışıldı. Halka soralım dedik. İstemiyoruz dediler. Biz de eyvallah halk istemiyorsa yapmayız dedik. İkinci etap raylı sistem projemizde 22 mahallede 8 bin 400 vatandaş sandık başına gitti. 98.42'si evet dedi. İlk dönemimde ' Menderes tren yüzünden seçim kaybetti' diyen çok oldu. Biz  Antalya kazanacaksa şahsen kaybetmeye her zaman razıyız dedik. Bu yüzden bu dönemde büyük projeleri halka sormadan adım atmayacağız dedik. İşte şimdi bunu yapıyoruz. Evet derseniz  Kepez'e adeta yeni bir inci gerdanlık gibi 3. Etap güzergahını kazandıracağız ve  Aralık, Ocak gibi inşaatına başlayıp bir senede tamamlayacağız."
 
Ekonomiye katkı sağlayacak
 
Bazı kesimlerin yaptıkları hizmetleri sürekli itibarsızlaştırmaya çalıştığına dikkat çeken Başkan  Menderes Türel, "Diyorlar ki bu raylı sistemin vatandaşa ne faydası var. Bir yerden bir yere belki daha kolay gidecek. Raylı sistem güzergahı üzerindeki mahallelerde bütün mülkler konut, ev, dükkan, ticari alan değerleri misli misli artıyor. O mahalleler zenginleşiyor.  Kepez zenginleşiyor. Bir de diyorlar ki bize ne faydası var. 700 milyon TL'lik bir yatırım  Antalya ekonomisine, esnafına, tüccarına, iş sahibine bir destek. Yüzlerce kardeşimiz burada iş sahibi olacak, ekmek sahibi olacak. Yeni iş alanları açmazsak bu işsizliği nasıl çözeceğiz. Boğaçayı Projesi'nin bana ne faydası varmış? 10 bin kişi onun içerisinde ekmek sahibi olacak. Bunu nasıl görmezsin. 1 milyar TL bir yatırım yapılacak Boğaçayı'nda,  Antalya'nın zenginleşmesine Antalyalının zenginleşmesine katkı sağlayacak. Bunun nasıl görmezsin. Zaten görmedikleri için de bizden sonra bir tane kavşak, bir metre raylı sistem yapamadılar" dedi.
 
Genel seçim disiplininde
 
Başkan Türel, 5 Kasım Pazar günü 23 mahallede gerçekleşecek referandum ve oy atma işlemi ile ilgili şunları söyledi: 
 
"Bu bölgede 4 mahallemizde oy atabilme sansınız olacak.  Karşıyaka Mahallesinde oturan kardeşlerimiz Perihan Esat Aral Ortaokulunda, Emek Mahallesinde oturan kardeşlerimiz General Şadi  Çetinkaya İlköğretim Okulunda, Yenimahallede oturanlar  Yenimahalle İlköğretim Okulunda, Yeni Emek Mahallesinde oturanlar da  Abdülkadir Özkan İlköğretim Okulunda oylarını kullanabilecekler. Referandum tam bir seçim disiplini ile yapılıyor.  Sabah 08.00 den akşam 17.00'ye kadar oy kullanma yetkiniz var. Sadece bu mahallede oturan seçmenler değil bu mahallede iş sahibi olanlar da adreslerinin yazdığı ticaret odası veya esnaf sicil belgesi fotokopisiyle oylarını kullanıyorlar."
 
Rekor bekliyorum
 
Kepez'den rekor katılım ve güçlü bir Evet beklediğini ifade eden Türel, "2. Etapta 8 bin 400 vatandaşımız 98.42 oyla evet dedi. Size rekor yakışır. Pazar günü bütün vatandaşlarımızı sandığa bekliyoruz. Çünkü sizin desteğinizden başka bizim bir gücümüz yok. Arkamızda sizin desteğiniz olmasa biz zerre kadar hizmet yapamayız. O desteği arkamızda gördük mü bizi tutabilene aşk olsun. Destek sizden gayret bizden. Siz evet derseniz bizde durmak yok yola devam diyoruz" ifadelerini kullandı. 
Son Güncelleme: 03.11.2017 13:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81