Asmek, 7'den 70'e açık kurslar veriyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya Asmek ikinci yılında da sayısız kurs açıyor. Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney, 2016-2017 Eğitim ve Öğretim yılı dolayısıyla Alanya Asmek’de gerçekleştirilen kursları yerinde inceledi.

Asmek, 7'den 70'e açık kurslar veriyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya Asmek ikinci yılında da sayısız kurs açıyor. Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney, 2016-2017 Eğitim ve Öğretim yılı dolayısıyla Alanya Asmek’de gerçekleştirilen kursları yerinde inceledi.

12 Ekim 2016 Çarşamba 21:59
Asmek, 7'den 70'e  açık kurslar veriyor
Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya Asmek ikinci yılında da sayısız kurs açıyor. Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney, 2016-2017 Eğitim ve Öğretim yılı dolayısıyla Alanya Asmek’de gerçekleştirilen kursları yerinde inceledi. Kursiyerle sohbet edip taleplerini dinleyen Güney, kursa gelen bayanların çocukları için açılan kreşte de çocuklarla bir araya geldi.

Geçen yıl Alanya’da faaliyetlerine başlayan Asmek’te vatandaşların talepleri doğrultusunda 45 ayrı kurs açıldı. Bu kurslarda 1022 kişi eğitim öğretim gördü ve sertifika aldı. Ayrıca yaz dönemlerinde ise 7-14 yaş arası çocuklara yabancı dil, gitar ve satranç kursları verildi.
Asmek Alanya 2016-2017 Eğitim Öğretim yılında ise ilk etapta, Mesleki, el sanatları ile sosyal ve kültürel alanda 26 kurs açtı.  Aşçı yamağı, pastacılık, cilt bakımı, kuaförlük, temel makyaj, temel muhasebe, yabancı diller, hasta kabul işlemleri, bilgisayar, ahşap, çini, ahşap rölyef, elbise dikimi, yağlı boyama ve ipek kozası alanlarında başlatılan kurslara başta bayanlar olmak üzere Alanyalılar büyük ilgi gösteriyor.
Asmek’te olmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirten kursiyerler ücretsiz olarak verilen bu kurslardan son derece memnunuz. Hem boş zamanlarımızı değerlendiriyoruz. Hem de yeni meslekler öğrenme konusunda önemli bilgiler öğreniyoruz. Aldığımız sertifika ile de daha kolay iş buluyoruz “ diyerek Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’e teşekkür etti.
Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney, vatandaşların farklı meslek dallarını daha yakından tanıması ya da mesleğini daha geliştirmesi açısından önemli katkı sağlayan Asmek kurslarının kısa sürede Alanya’da da büyük ilgi görmesinden memnun olduklarını belirterek, “ vatandaşlarımızın istediği her türlü kursu açabiliyoruz. Yeter ki bir sınıf oluşturabilecek sayıya ulaşılsın. Bu kurslar tamamen ücretsiz olarak veriliyor. Önümüzdeki süreçte hem kurs sayısını hem de kursiyer sayısını daha da arttırmak için çalışıyoruz “ dedi.


Açılan Kurs sayısı;    26     
                
Açılan Meslek Kursları;    Aşçı Yardımcılığı            
            Pastacılık            
            Cilt Bakımı            
            Kuaförlük            
            Temel Makyaj            
            Temel Muhasebe            

Sosyal ve Kültürel Kurslar;                    
            İngilizce            
            İngilizce A-2            
            Almanca            
            İşaret Dili            
            Hasta Kabul İşlemleri        
            Bilgisayar Kursu            
                            
El Sanatları Kursları;                        
            Çinicilik            
            Takı Tasarım            
            Ahşap Rölyef            
            Kadın Elbise Dikimi            
            Ev Mefruşatı            
            Yağlı Boyama            
            İpek Kozası            
                            
                            
Geçen Yıl Açılan Kurs sayısı;    45                
                            
Kayıt Yapılan Kursiyer sayısı;    1022                
                            
Çocuk Etkinlik Odasından 23 çocuk hizmet almaktadır        
                        
Not; Yaz aylarında 8-14 Yaş arası çocuklara Satranç,İngilizce ve Gitar dersleri
verildi ve 270 çocuk bu kurslardan faydalandı.            
Son Güncelleme: 12.10.2016 22:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81