Alanya'da kedi evi şenliği

Alanya Belediyesi’nin misyon haline getirdiği sosyal belediyecilik anlayışından yola çıkan Park ve Bahçeler Müdürlüğü, yeni bir etkinliğe imza attı.

Alanya'da kedi evi şenliği

Alanya Belediyesi’nin misyon haline getirdiği sosyal belediyecilik anlayışından yola çıkan Park ve Bahçeler Müdürlüğü, yeni bir etkinliğe imza attı.

11 Şubat 2019 Pazartesi 15:47
Alanya'da kedi evi şenliği

Alanya Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, hayata geçirdikleri Kedi Parkı ve Kedi Beslenme Üniteleri ile yıllardır sokak kedilerinin yaşamlarına destek olmak için projeler üretiyor ve çok sayıda kedi için fayda sağlamaya devam ediyor.

Sokak kedilerinin yaşamlarına destek olmak amacıyla yapılan bu projeler kapsamında, 10 Şubat Pazar günü Güzelyalı Caddesi Damlataş Abdurrahman Alaettinoğlu Parkı’nda Ankara Kedi Evi Hastanesi Başhekimi ve Gönüllü Kediciler ve Kedici Veteriner Hekimler (KEDVET) Derneği kurucusu Dr. Tarkan ÖZÇETİN, Alanya Belediyesi Başkan Yardımcısı Nazmi YÜKSEL ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla Kedi Evi Şenliği düzenlendi. Şenlik kapsamında farkındalık yaratmak amacıyla soğuk havalarda vatandaşlarımızın pratik bir şekilde yapıp kullanabilecekleri kedi evleri örnekleri gösterildi.

Vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gören şenlikte Alanya Belediyesi Başkan Yardımcısı Nazmi Yüksel, “Hayvan sevgisi bilincini arttırmak adına bu etkinlikleri geleneksel hale getireceğiz” dedi. Başkan Yardımcısı Nazmi Yüksel, “Vatandaşların evlerinin, işyerlerinin önünde sokak kedileri besleyenlere yüzlerce kedi evi, kedi maması ve Kedici dergisi hediye edilmiştir” diye konuştu.

Çocukların da ahşap evler üzerine resimler yaptığı şenlik alanı sokak hayvanlarına destek olmanın önemi hakkında farkındalık yaratırken çocuklar için de eğlenceli bir etkinlik ortamına dönüştü.

Şenlik kapsamında Alanya’ya gelen Ankara Kedi Hastanesi Başhekimi ve KEDVET Derneği kurucusu Dr. Tarkan ÖZÇETİN tarafından Alanya Kültür Merkezi’nde (AKM) ilk ve orta öğretim öğrencilerine “Neden Hayvan Sevmeliyiz” konulu seminer verdi. Seminerde Dr. ÖZÇETİN çocuklara hayvan sevmenin önemini anlattı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81