Alanya Belediyesi'nden Kestel'de çocuklara yeni park

Alanya Belediyesi’nin sosyal belediyecilik anlayışı ile çocuk parkı bulunmayan mahalle bırakmamak adına yaptığı çalışmalara bir yenisi daha eklendi. Kestel Mahallesi’nde yapımı tamamlanan ‘deniz’ temalı Mavi Beyaz Çocuk Parkı hizmete açıldı.

Alanya Belediyesi'nden Kestel'de çocuklara yeni park

Alanya Belediyesi’nin sosyal belediyecilik anlayışı ile çocuk parkı bulunmayan mahalle bırakmamak adına yaptığı çalışmalara bir yenisi daha eklendi. Kestel Mahallesi’nde yapımı tamamlanan ‘deniz’ temalı Mavi Beyaz Çocuk Parkı hizmete açıldı.

28 Ağustos 2019 Çarşamba 13:39
Alanya Belediyesi'nden Kestel'de çocuklara yeni park

Alanya Belediyesi tarafından Kestel Mahallesine kazandırılan ‘deniz’ temalı Mavi Beyaz Çocuk Parkı, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Alanya İlçe Başkanı Mustafa Türkdoğan, Alanya Belediye Meclis Üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. 2 bin 642 metrekare alan üzerine inşa edilen, içerisinde yarı açık oturma alanlı kafeterya, pergolalı dinlenme alanları, farklı yaş gruplarına hitap eden oyun grupları, dış mekan spor aletleri ve masa tenisi bulunan çocuk parkında çocuklar için her şey düşünülmüş durumda. Deniz temalı parkın tüm objeleri mavi ve beyaz renkli tasarlanarak uygulandı. Park, içerisinde bulunan yeni nesil oyun grupları ile çocuklar tarafından daha ilk günden yoğun ilgi görürken, kafeteryası ile de hem çocuklarını parka getiren ailelere, hem de tüm diğer yerli ve yabancı misafirlere deniz manzaralı bir ortamda keyifle oturup dinlenme fırsatı sağlamaktadır.

“SOKAKTA ÇOCUK SESİNİ ARTTIRMAK İSTİYORUZ”

Alanya Belediyesi olarak sosyal belediyecilik anlayışını en iyi şekilde şehre yansıtmak için uğraş verdiklerini, bu sebeple çocuk parkı bulunmayan mahalle bırakmamak adına durmadan çalıştıklarını ifade eden Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “Sokaklardan çocuk sesinin eksik olmadığı, çocukların sosyal hayata daha aktif katıldığı bir ortam oluşturmak gayesiyle çalışıyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de ifade ettiği gibi ‘Çocuklar geleceğimizin güvencesi, yaşama sevincimizdir.’ Biz de bu anlayışla çocuklarımız için sağlıklı, güvenli ve hoş vakit geçirebilecekleri ortamlar sunmak en büyük arzumuzdur” dedi.

‘EN GÜZEL BALKON VE BAHÇE YARIŞMASI’NIN KAZANANLARI ÖDÜLLENDİRİLDİ

Öte yandan parkın açılışında Alanya Belediyesi’nin geleneksel olarak sürdürdüğü, küçük dokunuşlar yaparak doğanın ve çevrenin ne kadar güzelleşebileceğini gösterebilmek adına düzenlediği ‘En Güzel Balkon Bahçe Yarışması’na katılan ve dereceye giren isimlere de ödülleri verildi. “En Güzel Balkon” kategorisinde Çiğdem Demirbaş birinci, Yılmaz Cengiz ikinci, Nesbe Ekşi üçüncü oldu. “En güzel Balkon Mansiyon Ödülü” ise Ahmet Tanrıöğer’in oldu. “En Güzel Bahçe” kategorisinde ise Ümmühani Kumru birinci, Perihan Gözde ikinci, Sımın Shefiee ise üçüncü olarak ödüle layık görüldü. “En Güzel Bahçe Mansiyon Ödülü” ise Hamit Özçelik’İn oldu. “En Güzel Okul Bahçesi” kategorisinde birinci Mahmutlar 50. Yıl Ahmet Keşoğlu İlkokulu olurken, ikinci Türkler İMKB Sosyal Bilimler Lisesi, üçüncü ise Cikcilli Mehmet-Emine Öncü İlkokulu olmayı başardı. Ödül töreninin ardından Mavi Beyaz Çocuk Parkı’nın açılışı yapıldı. Başkan Yücel ve diğer misafirler, parkın açılış kurdelesini hep birlikte kesti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81