'Bir de Buradan Bak' ile engeller aşılıyor!

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi ve Alanya Belediyesi’nin işbirliğinde başlatılan "Bir de Buradan Bak" projesinin üyeleri, engellilere yönelik çeşitli farkındalık etkinlikleri düzenledi.

'Bir de Buradan Bak' ile engeller aşılıyor!

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi ve Alanya Belediyesi’nin işbirliğinde başlatılan "Bir de Buradan Bak" projesinin üyeleri, engellilere yönelik çeşitli farkındalık etkinlikleri düzenledi.

24 Kasım 2016 Perşembe 01:25
'Bir de Buradan Bak'  ile engeller aşılıyor!
Alanya Belediyesi ve üniversite öğrencileri işbirliğinde engelli bireylerin sorunları konusunda duyarlı bir projenin daha altına imza atıldı. “Bir de Buradan Bak” isimli proje ile engelli bireylerin dünyası, yaşadıkları sorunlar ve çözümlerin neler olabileceği yapılan sosyal deneyle bireylere anlatılmaya çalışıldı. Proje sayesinde yapılan deneyde birçok birey, engelli vatandaşların sorunlarını yaşayarak öğrendi.

ÖĞRENCİLERE “TOPLUMDA ENGELLİ FARKINDALIĞI” SEMİNERİ VERİLDİ
Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi öğrencilerine ilk olarak Alanya Belediyesi Engelsiz Park ve Yaşam Merkezi Psikoloğu Esra Yemez tarafından “Toplumda Engelli Farkındalığı” semineri verildi. Seminer kapsamında öğrencilere; engelli tanımı, engel grupları, engel gruplarına göre davranış şekilleri, işitme engellilerin dünyası ve temel işaret dili ile engelli bireylere empati konu başlıkları uygulamalı olarak aktarıldı. Öğrencilerin uygulamaya katılımı sağlanarak engelli bireylerin psikolojileri, yaşam içerisinde karşılaştıkları güçlükler ve doğru yardım teknikleri konularında bilgilendirme yapıldı.

ENGELLİLERİN SORUNLARI SOSYAL DENEYLE ORTAYA KOYULDU
Seminer sonrası, Atatürk Caddesi’nde öğrenciler tarafından sosyal bir deney gerçekleştirildi. Yapılan sosyal deneylere katılan vatandaşlar, engelli bireylerin günlük hayatta karşılaştığı sorunları uygulamalı olarak öğrendi. Deneye katılan kişilere, Atatürk Caddesi üzerindeki kaldırıma kurulan parkurda gözleri bağlanarak yürümesi söylendi. Bireyler önüne konulan engelleri güçlükle aşarken, uygulama sonunda artık engelli bireylere karşı daha dikkatli olacaklarını söylediler.
 Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi öğrencileri, Alanya Belediyesi ile engelli bireylerin sorunlarına dikkat çekecek etkinlikler ve farkındalık çalışmaları yapmaya devam edeceklerini belirterek, herkesi engelli bireylere karşı daha duyarlı olmaya davet ettiler.
Son Güncelleme: 24.11.2016 01:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81