BELEDİYE HER YERDE

Her alanda faaliyetleri ile adından söz ettiren Alanya Belediyesi, dün de üç farklı icraat ile gündem oldu.

BELEDİYE HER YERDE

Her alanda faaliyetleri ile adından söz ettiren Alanya Belediyesi, dün de üç farklı icraat ile gündem oldu.

18 Kasım 2016 Cuma 22:10
BELEDİYE  HER YERDE
İstanbul’da düzenlenen ‘Alanyalılar Gecesi’nde kültürümüzü tanıtan Belediye, Antalya’da düzenlenen fuarda da kültürel restarasyonda büyük ödüle layık görüldü. Öte yandan Tavşandamı mevkiindeki rekreasyon alanı inşaatı da hız kesmeden devam ediyor.

ALANYA KÜLTÜRÜ İSTANBUL’DA
Alanya Belediyesi’nin katkıları ile Alanya Kent Konseyi tarafından bu yıl 5’incisi organize edilen Çanakkale Gezisi’nin 4. gününde Eyüp’teki tarihi Feshane’de Alanyalılar Gecesi düzenlendi. Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ın desteği ile düzenlenen geceye Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, geziye katılan vatandaşlar ve İstanbul’da yaşayan Alanyalılar katıldı. Yücel, “İstanbul’da yaşayan Alanyalılar olarak birbirinizi unutmadığınızı ve burada Alanya kültürünün sürdürüldüğünü görmekten dolayı memnuniyet duydum” dedi.
YAPEX’TEN KÜLTÜR ÖDÜLÜ ALDI
Alanya Belediyesi, 16-19 Kasım tarihleri arasında Antalya Expo Center’da açılan ve Türkiye'de düzenlenen tek restorasyon fuarı olan Yapex Restorasyon Fuarı’nda, ‘başarı ödülü’ne layık görüldü. Restorasyon, Renovasyon ve Kültür Mirası’nı Koruma teması ile düzenlenen Yapex Restorasyon Fuarı’na 42’si belediye olmak üzere 153 ulusal ve yerel firma katıldı. Alanya Belediyesi’nin büyük bir titizlikle yürüttüğü “Hıdırellez/Agios Georgios Kilisesi Restorasyonu”, Tarihi Kentler Birliği tarafından başarı ödülüne layık görüldü. Başarı Ödülü’nü, Alanya Belediyesi adına Başkan Yardımcısı Ali Yenialp aldı.
KÜLTÜR TAVŞANDAMINDA YAŞAYACAK
Büyükhasbahçe Mahallesi Tavşandamı Mevkii’nde bulunan 50.000 m²’lik rekreasyon alanında inşaatına başlanan Tavşandamı Rekreasyon Alanı projesinde çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.
Yaklaşık 3 ay önce çalışmaların başladığı alanda otopark, yöresel satış atölyeleri, amfi tiyatro binası ve büfe gibi yapıların inşaatı tamamlandı. Süs havuzu ve kamelyaların imalatının devam ettiği projenin 2017 Mayıs ayında tamamlanması hedefleniyor. Projenin tamamlanmasıyla birlikte Tavşandamı’nın cazibe merkezi olacağını belirten Başkan Yücel; “Aynı anda 5 bin kişiyi ağırlayabilecek şekilde tasarlanan  projemiz tamamlandığında, konumu itibari ile cazibe merkezi olacak” dedi.
Son Güncelleme: 18.11.2016 22:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81