Bayramda 19 milyon kişi yollara düşecek

Ramazan Bayramı tatilinde uçak, otobüs ve trenle toplam 19 milyon kişinin yolculuk yapacağı sektörde 2 milyar TL’lik hacim oluşacağı belirtiliyor.

Bayramda 19 milyon kişi yollara düşecek

Ramazan Bayramı tatilinde uçak, otobüs ve trenle toplam 19 milyon kişinin yolculuk yapacağı sektörde 2 milyar TL’lik hacim oluşacağı belirtiliyor.

11 Haziran 2017 Pazar 20:48
Bayramda 19 milyon  kişi yollara düşecek
Ramazan Bayramı yaklaşırken otobüs biletlerinin erkenden tükendiğini, uçak biletlerinin de yüzde 90'ının satıldığı belirtilirken, yolcu talebinin devam ettiği vurgulanıyor. Sabah'tan Betül Alakent'in haberine göre, yoğun talep karşısında otobüs firmaları ek seferler çıkarmaya hazırlanıyor. Şehirlerarası otobüslerle 12 milyon kişinin seyahate çıkacağı bayramda 6.5 milyon kişi uçak, 600 bin kişi de trenle yolculuk yapacak. Toplam 19 milyon kişinin yolculuk yapacağı bayramda, ulaştırma sektöründe 2 milyar TL'lik hacim oluşacak.
2 MİLYON KİŞİLİK EK SEFER, BİLETLERİN YÜZDE 65'İ TATİL YÖRELERİNE
Tüm Otobüsçüler Federasyonu (TOF) Başkanı Mustafa Yıldırım, bu bayramda önceki yıllara oranla daha büyük bir yoğunluk olduğunu söyledi. Yıldırım, "20- 24 Haziran arasında biletlerin yüzde 100'ü, okulların tatile girdiği 16-20 Haziran tarihlerinde ise yüzde 90'ı satıldı. Uçaklarda da durum benzer bir seyir gösteriyor" dedi. Ulaştırma Bakanlığı'nın, D2 ve B2 belgeli araçlara bayram süresince tarifeli sefer yapmaları için izin verdiğini belirten Yıldırım, bayram haftasında 2 milyon kişilik ek sefer yapılacağını kaydetti. Otobüs biletlerinin yüzde 65'inin tatil yörelerine satıldığını aktaran Yıldırım, "İç turizmi hareketlendirmek için yapılan kampanyalar ciddi sonuç veriyor" ifadelerini kullandı.
'DENETİMLER ARTTIRILDI'
Yoğun dönemlerde otobüslerin yakıtı daha ucuza mal etmek için 10 numara yağ kullanması, "Bu bayram için yeterli denetim yapıldı mı?" sorusunu akıllara getirdi. 10 numara yağ konusunda, Ulaştırma ve Enerji bakanlıklarının özellikle son 1 yıldır çok sıkı denetim yaptığını belirten Yıldırım, "Tamamen bitti demek imkânsız ancak yüzde 90 oranında azalma var" dedi. 10 numara yağ kullanımında cezaların da artırıldığını belirten Yıldırım, "Tutuklamanın yanı sıra para cezaları da arttı. Firmalar da iç denetimlerini artırdı" şeklinde konuştu.
TATİL İÇİN SEFERLER YÜZDE 50 ARTACAK
Yoğunluğun bayram sonrasında da devam edeceğini anlatan Yıldırım, "Özellikle Ege ve Akdeniz'deki tatil yörelerine yoğun büyük ilgi var. Buralara yönelik otobüs seferlerini ağustos sonuna kadar yüzde 50 oranında artıracağız" diye konuştu.
 
Son Güncelleme: 11.06.2017 20:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81