Başkan Yücel'den önemli açıklamalar

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Gaye Coşkun’un hazırlayıp sunduğu Haberin Manşeti programında çarpıcı açıklamalar yaptı. Program karasal yayın dışında sosyal medyadan 110 binin üzerinde izleyiceye ulaştı ve yüzlerce yorum yapıldı.

Başkan Yücel'den önemli açıklamalar

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Gaye Coşkun’un hazırlayıp sunduğu Haberin Manşeti programında çarpıcı açıklamalar yaptı. Program karasal yayın dışında sosyal medyadan 110 binin üzerinde izleyiceye ulaştı ve yüzlerce yorum yapıldı.

19 Şubat 2017 Pazar 19:21
 Başkan Yücel'den  önemli açıklamalar

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in önemli açıklamalarından satırbaşları:

KÜLTÜREL ÇALIŞMALARDA 250 BİN KİŞİYE ULAŞTIK
Yücel, Alanya Belediye Tiyatrosu’nun çok önemli bir noktaya geldiğini, 250 bin kişiye ulaşıldığını ve Ankara, Mersin, Adana, Manavgat gibi şehir dışında birçok yerde gösterimler yapıldığını belirtti.  Yıllardan beri atıl durumda bulunan Bedesten’in bu yıl tahsisleri ve kiralaması gerçekleştiğini belirten Yücel, proje tadilatınının ardından teleferiğin de gelmesiyle canlı tutulacağını söyledi. Demirtaş Avcı Köşkü projesinin Kültür Varlıklarından onayının çıktığını, yakında ihalesinin yapılacağını da ekledi. Yücel, teleferiğinin en geç 1 Mayıs’ta çalışır hale geleceğini 1 Haziran’da da işletmeye açılacağını vurguladı.

MERKEZDE MEGA PROJELERE İMZA ATTIK, DEVAMI GELECEK
İlk göreve gelindiğinde kırsaldaki bazı bölgeler çok geri kaldığından kırsaldan bir hamle yaparak, beldelere ve merkeze doğru bir planlama yaptıklarını ifade eden Yücel, “Merkeze yapacağımız yatırımlar büyük yatırımlar, mega projeler. Planlanması, projelendirmesi ve ihale süreci zaman isteyen işler. Mega projeler olduğu için 1 yıldır mega projelere imza atmaya başladık ve devamı gelecek” dedi.

TÜRKİYENİN EN İYİ; EN GÜZEL GENÇLİK VE KÜLTÜR MERKEZİ’Nİ YAPACAĞIZ
Kültür Merkezi’nin artık Alanya’ya yeterli gelmediğini vurgulayan Yücel, en geç 1.5 yıl sonra hukuki bir süreç olmazsa eski şantiye binasının olduğu yere Türkiye’nin en iyi Kültür Merkezi’ni yapacaklarını söyledi. Alanya Kalesi için Unesco’ya girmesi konusunda 2018’i beklediklerini söyleyen Yücel, “Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu bu konuda bize çok destek oluyor. Kendisiyle bu konuda bizzat kendim görüşüyorum. Alan Başkanlığımızla, bu konuda profesyonel kişilerle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Benden önceki belediye başkanı arkadaşımız da çok emek verdi. Biz de çok mesafe katettik. Ben inanıyorum. Şu ana kadar negatif durum yok. 2018’in aday listesine Alanya’yı dahil ettireceğiz” diye konuştu.

SOSYAL YARDIMLAŞMA BÜTÇEMİZİ 10 MİLYON TL’YE ÇIKARACAĞIZ
“Bizden önce sosyal yardımlaşma ile ilgili bir bütçe yoktu” diyen Yücel, geçen yıl bütçesinin 1,5 milyon TL, bu yıl 3,5 milyon TL olduğunu, gelecek yıl 6 milyon TL’ye, öbür yıl 10 milyon TL’ye çıkarmayı stratejik plana koyduklarını ifade etti.  1300 üniversite öğrencisine de burs verdiklerini, maddi durumu iyi olmayanlara Destek Kart verdiklerini, 1900 engelli vatandaşa sürekli olarak destek verildiğini söyled. Alanya Belediyesi’nin eğitim yatırımları ile çağ atladığını ifade eden Yücel, yapılan ve yapılacak olanları aktararak “Eğitime desteğimiz yerel yönetimlerin desteğinin kat be kat üstünde” dedi.

TEMİZLİK İŞLERİMİZDE AKILCI ÇÖZÜMLERLE TASARRUF EDİYORUZ
2015 yılında şehrin temizliğine 28 milyon TL para harcandığını, 68 olan araç sayısının 110’a çıkarıldığını, “Ambalaj atıklarının toplama ayrıştırmasından dolayı senede 1,1.5 milyon zarar ediyorduk. Şimdi özelleştirdik, firma 6.5 Milyon TL harcama yapıyor. Bu para da belediyemizin kasasında kalıyor. Doğu ve Batıya kurduğumuz Çöp Aktarma Terfi merkezlerini 3 milyona kurduk, bu uygulamayla 1 yılda 6 milyon tasarruf ettik. 2018 28 Milyon harcadık, 2016’da 19 Milyon TL. 500 olan Temizlik İşleri Personelini 370’lere düşürdük. Daha az maliyetle daha çok ve daha kaliteli iş yapıyoruz” dedi.

MECLİSİMİZLE UYUMLUYUZ
Yücel, meclisle uyumlu olduklarını ve çoğu gündem maddelerinin oy birliği ile geçtiğini vurgulayarak “Elde edilen başarı benim başarım değil, bu meclisin başarısıdır. Ben yaptım oldu bitti değil. Her meclis öncesi parti gruplarını ararım. Her zaman sosyal mutabakattan yanayım” dedi.

BİLİMSEL VERİLERLE, ANKETLERLE, İSTİŞARE EDEREK ÇALIŞIYORUZ
“İyi bir taşra siyasetçisiyim, yeri geldiğinde gündemi değiştirecek, tiribüne oynayacak yeteneğim vardır. Ancak yapmıyoruz” diyen Yücel, sadece taşra siyaseti ile ve tiribüne oynamakla metropol bir şehrin yönetilemeyeceğinin altını çizerek istişareler, danışmanlar, PR şirketleriyle ve kamuoyu anketleri gibi bilimsel verilerle çalıştıklarını söyledi.

2017’in 7. AYINDAN İTİBAREN ELEKTRİĞE PARA ÖDEMEYECEĞİZ
Güneş Enerji Santrali Projesi ile ilgili de konuşan Yücel, “Toslak’da 96 dönümlük arazide çalışmalar sürüyor. Şu an 3 megavatlık üretim için çalışmalar yapılıyor. Bizim izinlerimiz 6 megavatlık. Kamu kurumları arasında en büyük proje.  Daha sonra 6 milyon TL daha yatırım yaparak belediyemizin tüm elektrik ihtiyacımızı karşılayacak seviyeye çıkaracağız. Aylık 250-350 bin arası elektrik faturası ödüyoruz. 2017 yılının 7. ayından itibaren kendi elektriğimizi kendimiz üreteceğiz ve artık elektriğe para ödemeyeceğiz” diye konuştu.

GELECEK YIL PARKSIZ KIRSAL MAHALLE KALMAYACAK
Yücel, şöyle devam etti: “Doğu’ya yaptık,  Batı’ya da Güney Mahallemize, 10 mahallenin ortak kullanacağı bir düğün salonu yapımına başladık.
Bu yıl 28 tane daha parkın ihalesini tamamlayacağız. Gelecek yıl parksız, oyun grubu olmayan kırsal mahalle kalmayacak.

ENGELSİZ YAŞAMLA İLGİLİ HİZMETLERİMİZ AVRUPA STANDARTLARIMIZIN ÜZERİNDE
Engelsiz yaşamla ilgili Türkiye çapında, Avrupa standartlarının üzerinde hizmet veriyoruz.  Engelsiz Kent Yönetmeliğimizle, imar yaparken, ruhsat verirken, engelsiz tuvaleti olmayan hatta masası sandalyesi olmayana bile ruhsat vermiyoruz. Konaklı’dan engelli sandalyesi ile çıkan bir vatandaşımız, Konaklı’da şarj eder, Damlataş’ta şarj eder, merkezde eder, Başkanlar Parkı’nda eder, Mahmutlar’da eder. Engelli bir vatandaşımız 70 km sahil bandında hiçbir engelle karşılaşmadan dolaşabilir.

PRESTİJ CADDELERİNİN SAYISINI ARTTIRACAĞIZ
Alaiye Caddesi’ne ilk kez uyguladığımız Prestij Caddesi’nin sayısını arttıracağız. Prestij Caddesi’nde ilk kez bisiklet yolunu uygulamaya koyduk. Uygulandı ve kullanabilirliğini hep birlikte göreceğiz. Üniversite ile akademisyenlerle çalışmaya devam ediyoruz. Bundan sonraki tüm yollarda bisiklet yolu olacak. Alanya’nın tümünü bisiklet ağı ile çevireceğiz.

İSKELE’YE YENİ SİSTEM GELİYOR
İskele Bölgesi’nde yatçılarla ilgili bir yönetmelik hazırladık. 2 tane kooperatif var, 3-4 aydır onlarla ciddi bir çalışma yapıyoruz.  Artık onlar da farkında, biz de farkındayız. Burada bir uygulama yapacağız. Yatçıları havuz sistemi gibi bir sistemle sıraya koyacağız. Bu sene mart- nisan ayında uygulamaya geçeceğiz. Kaymakamımızla görüşüp, bu uygulamanın devamı ve sürdürülebilmesi için kendisinden destek isteyeceğim. Bu şekilde havuz sistemine geçirmeye çalışacağım. Esnaflar artık çığırtkanlık gibi faaliyetleri yapamayacaklar. Bu sistemi oraya oturtacağım.

CUMA PAZARINDA DAVA SONUÇLANDI, 2 KATLI KAPALI PAZAR YAPILACAK
Salı Pazarı’nın projesi hazır. İhaleye çıktık. Avsallar’da bir yer var, kapalı pazar alanı var. Yakında ihaleye çıkacak. Cuma Pazarı’nda 28 yıldır devam eden dava geçen yıl belediyemiz lehine sonuçlandı. Artık belediyemizin tapulu malı oldu. Burası ile ilgili bir projemiz var. Grup başkanları ve meclis üyelerimizle de konuyu paylaştım. 2 katlı Pazar yeri yapacağız. Burada yerin altına 2-3 kat inip otopark sorununu çözeceğiz. Hem de 2 kat Pazar yerinin en üstüne sosyal alanları oluşturacağız. Yanındaki binayı da Pazar yeri ile entegre yapmak zorundayız.. Şehrin ortasında Pazar mı olur diyebilir halkımız ama buraya başka bir şey yapamıyoruz. Hem imarda burası Pazar alanı olarak işlenmiş, hem de tapuda Pazar yeri şerhi konulmuş.

ÖNCELİĞİMİZ ALANYA’YA BİR MEYDAN KAZANDIRMAK
Bizim birinci önceliğimiz belediye hizmet binası değil. Birinci önceliğimiz meydan. Şehirler meydanları ile bilinir ve anılır. Bunun için de Alanya’nın acilen bir meydana ihtiyacı var. Biz de yaklaşık 2 yıldır proje aşamasında. Biz, en iyi, en güzel, insanların Alanya’ya bir daha geleyim bu meydanı bir daha göreyim diyebileceği bir meydan projesi için çalışıyoruz.

 AKILLI BELEDİYE HİZMET BİNASI MART’TA TEKRAR İHALE EDİLECEK
Yeni hizmet binasının yeri ile ilgili eleştiri aldığımız oluyor. Buraya belediye binası olur mu diyorlar. 15 bin metrakeyi yakalayabilecek bir alan. Alanya’da 10 bin metrekarenin üzerinde merkezde doğuyla batıyla entegre olabilecek bir lokasyon gösterin, üretin diyorum ama üretilmiyor.  Söylenildiği gibi orada bir trafik yoğunluğunun oluşacağını zannetmiyorum.  Mart ayı içerisinde tekrar ihaleye çıkaracağız. Akıllı belediye yapacağız.

DEVLETTE VE KURUMLARDA SÜREKLİLİK OLMASI GEREKİR
90’lı ve 2000’li yılları tüm Alanya halkı çok iyi biliyor. Bizler de biliyor. Belediye başkanlığımda 13. yıl. Hatalarımız doğrularımız tartışılır. O yıllardaki Alanya’nın durumunu bu arkadaşlarımız da biliyor. Merkezi ALTİD işletiyor. Keşke ben karışmasam da hep ALTİD işletse. Biz parasında değiliz. Burası güvenli, huzurlu ve turizmden ekmek yiyen bir şehir. Bunu da hizmet kalitesinin en yüksek olması, güvenli olması, huzurlu bir şehir olması, yani buraların huzur ve güvenle işletilmesi için istiyoruz. Merkezdeki düzeni değiştirsem ben değiştirirdim. Kurulu düzeni değiştirmedik ve aynen devam ettirdik. 2014 yılındaki Büyükşehir Yasası’ndan sonra beldelerdeki büfeler yasa gereği bize kaldı. Ama ne hikmetse 4-5 ay sonra Antalya Valiliği paylaşım komisyonunda beldelerdeki büfeler Büyükşehir’e devredildi. Dava açtım, kazandım. Ne hikmetse, 1 ay sonra Valilik, komisyon kararı ile tekrar Büyükşehir’e verdi. Sahilin temizliği, bakımı, güvenliğini biz yapıyoruz. Biz fikrimizi söyledik. Bu büfeleri ALTİD sağlıklı bir şekilde işletiyor. Kamuoyu görüşü de bu doğrultuda. ALTİD’in başında bugün birileri olur, yarın başkası olur. Alanya Belediyesi’nin başında bugün Adem olur yarın başkası olur. Buralar kurumsal yerlerdir, ne şekilde kuruldu ise öyle devam eder. Devlette süreklilik vardır. Biz bunların hesabındayız.

BU İŞLER MAKAS GİBİ KESİLMEZ
Bugün ben varım, yarın başkası olur ancak bugün Adem var diye bu işler makas gibi kesilmez. Yarın başkası olacak diye bu işler makas gibi kesilmez. Bu işleri yapamıyorsa şahısları değiştirirsin. Benim derdim, denizi hiç görmemiş insanların sahil büfesi işletmeye, veya belediyeye gelip de Mahmutları soruyorsa, Obayı soruyorsa, aldığı büfenin yerini bile bilmiyorsa, ve bu adamlar bu işi yapmaya kalkıyorsa benim isyanım bunadır.

HALK OTOBÜSLERİ KONUSUNDA SÖZLERİM ÇARPITILDI
Halk otobüsleri konusunda benim sözlerimin çarpıtıldığının herkes farkında. Bizim yönetim şeklimizi herkes bilir. Biz sadece belirli bir grubun belediye başkanı değiliz. Biz herkesin belediye başkanıyız. Ben bu şehirde, dili, dini, ırkı ne olursa olsun farklı kültürlerden insanlarla yaşamaktan mutluyum. Ben otobüs satışları konusunda turizme zarar vereceğini konusunda kaygılarım var.

GÜNEY KENDİ SÖYLEDİKLERİNE KATILIYORSA HİÇBİR ŞEY SÖYLEMEYECEĞİM
Lafın nereden nereye geldiğinin herkes farkında. Kooperatif başkanı da aynısını söylüyor. Halk da aynısını söylüyor, ben de aynısını söylüyorum. Demek ki doğru birdir. Sözlerim çarpıtıldı. Sayın Güney, söylediği şeylere kendisi katılıyorsa, hiçbirşey söylemeyeceğim.

BU HALK KIŞI NASIL GEÇİRDİĞİNİ BİLİR, YEDİĞİ AYAZI UNUTMAZ
Biz mecliste de diğer guruplarla da paylaştık bu konuyu. Hepsinin de ortak kanaatı budur. Ben de meclis başkanı olarak bu açıklamayı yaptım. Aynı açıklamayı yüz defa, bin defa, milyon defa sorsalar yine aynı şeyi söyleyeceğim. Ama şunu da unutmamak gerekir. Bu halk kışı nasıl geçirdiğini bilir, yediği ayazı da unutmaz.

65 OTOBÜSTEN 9’U SATILMIŞ
Ben elimdeki belgeye dayanarak bunları söyledim. Kooperatiften aldığım belge.  65 tane araçtan 7 tam, 2 yarım 9 tane araç satılmış. 1 kişi 3 araç almış. Alan kişi sokağı bilsin, caddeyi bilsin, bu bölgeyi bilsin, Alanya’da 10 yıl ikamet etsin, kültürel değerlerimizi bilsin. Çünkü burası turizm gözbebeği. Burada taşımacılık yapan taksiciler, otobüsçüler kaliteli bir hizmet versin. Söylemek istediğim bu ve bunu da söylemeye devam edeceğim. Bu aracı satan arkadaşlara da teessüf ediyorum. Halk otobüsü arkadaşlara da satmamaları konusunda rica ediyorum. Biz desteğimizi veririz. Boş konuşmam, belgesiz konuşmam, net konuşurum. Büyükşehir’e önergeyi ben verdim. Alanya Belediyesi’nin, Kestel Belediyesi’nin, bu ve buna benzer birçok belediyenin bu şekilde kararları var. Siyasi şov derdinde değilim. Sadece şehirde huzur istiyorum.
Alanyaspora verebilir. Alanyaspor’a verilse de zaten kendisi işletecek hali yoktur. O da bir kuruma veya herhangi birine devredecek. Biz şehrimizi de Alanyasporu da çok seviyoruz. Alanyaspor şehrimizin sembolü. Alanyaspor’un nasıl otoparklardan başka yerlerden gelirleri varsa buradan da gelirleri olsun. Alanyapor başkanı ve yönetimi ile de görüştüm. Onlar burayı işletme peşinde değil, kulübe bir gelir kazandırma peşinde.

YATIRIM BÜTÇESİ EN BÜYÜK İLÇE BELEDİYESİYİZ
Yemeyiz, içmeyiz, işçimizin, memurumuzun, çalışanımızın alınterini öderiz. Personel maaşlarında sorun yok. Alanya Belediyesi’nin borcu var. Önceden de vardı, şimdi de var, bundan sonra da olacaktır. Şimdiye kadar 1 kuruş kredi kullanmadık. Kendi öz kaynaklarımızı kullandık. Kaynağını üretmeden yatırıma girmeyiz. Esas sıkıntımız belediye olarak alacaklarımızı ekonomik krizden dolayı alamamak. Darbeden sonra ülkemiz de, şehrimiz de, biz de ekonomik krizden etkilendik. Ancak ekonomik krize rağmen belediye bütçemiz %30 büyüdü, yatırım bütçemiz %35 arttı.

MHP’DE MUTLUYUM
Alanya Belediyesi ilk defa bu kadar şeffaf, ilk defa bu kadar siyasetten uzak. MHP mensubu  ve MHP’den başkan olmaktan dolayı mutluyum. Partimin vizyonu, misyonu doğrultusunda çalışıyorum ve çalışmaya devam edeceğim. Siyasi partilerle, siyaset üstü kişilerle hepsiyle diyalogumuz çok iyi. Biz insanlara siyasi bakmıyoruz, biz hizmet adamıyız. Benim Genel Başkanım Sayın Devlet Bahçeli Alanya’ya geldiğinde herkesin huzurunda artık rozeti çıkardığımı ve herkesin başkanı olduğumuzu söyledi. Herkesin başkanıyım, MHP’de devam edeceğim.

YEREL YÖNETİCİLİĞİ VE İNSANLARA HİZMET ETMEYİ SEVİYORUM
Niye 3 dönemdir belediye başkanlığı yapıyorsunuz diye sorsanız, çünkü Belediye Başkanlığını seviyorum, en iyi yaptığım iş. İşimi severek yapıyorum. Herşeyden önemlisi de ülkemi çok seviyorum, milletimi çok seviyorum, bölgemi, Alanya’yı çok seviyorum. İnsanlara hizmet etmeyi bir başka seviyorum. Alanya’da güzel şeyler oluyor. Herşey daha da güzel olacak. Bütün insanların gülmesi, bütün insanların mutlu olması, gülen insan sayısının katlanarak kitleler haline gelmesi için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.


Son Güncelleme: 19.02.2017 20:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81