Başbakan: Havalimanı Saldırısında 36 Kişi Hayatını Kaybetti, IŞİD'e Dair Emareler Var

Başbakan Binali Yıldırım, Atatürk Havalimanı'na yapılan saldırıda 36 kişinin hayatını kaybettiğini, saldırıyı IŞİD'in yaptığına dair emareler olduğunu söyledi.

Başbakan: Havalimanı Saldırısında 36 Kişi Hayatını Kaybetti, IŞİD'e Dair Emareler Var

Başbakan Binali Yıldırım, Atatürk Havalimanı'na yapılan saldırıda 36 kişinin hayatını kaybettiğini, saldırıyı IŞİD'in yaptığına dair emareler olduğunu söyledi.

29 Haziran 2016 Çarşamba 09:21
Başbakan: Havalimanı Saldırısında 36 Kişi Hayatını Kaybetti, IŞİD'e Dair Emareler Var

Başbakan Binali Yıldırım, İstanbul Atatürk Havalimanı'nda gerçekleştirilen saldırı sonrası, olay yerinde inleme yaptı, ardından saldırıya dair önemli bilgiler verdi. Yıldırım "Şu ana kadar tespit edilen vefat sayısı 36 artı 3 canlı bomba. Yaralılarımız var. Yaralılarımızın bir çoğu hafif yaralı ama çok az sayıda durumu biraz daha ciddi olan yaralılarımız da mevcuttur. Tedavileri büyük titizlikle sürdürülmektedir." diye konuşurken, "Emareler, terör eyleminin IŞİD örgütünce gerçekleştiğini işaret etmektedir." dedi.

Havaalanında bir güvenlik zaafiyetinin olmadığını söyleyen Başbakan Yıldırım, "Teröristler bir ticari taksiyle havalimanına gelmiş ve bilahare eylemlerini gerçekleştirmişlerdir." dedi.

OLAY YERİNDE İNCELEME YAPTI

Başbakan Yıldırım, Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, İstanbul Valisi Vasip Şahin ve beraberindekilerle Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde meydana gelen terör saldırısının ardından olay yerinde incelemelerde bulundu.

Yıldırım, inceleme sonrası şunları kaydetti:

"BU DÖNEMDE YAPILMASI MANİDAR"

"Terörün küresel bir tehdit olduğu bu olayda bir kez daha apaçık ortaya çıkmıştır. Bu saldırı, masum insanları hedef alan alçakça planlanmış bir terör eylemidir. Bu saldırının komşularımızla normalleşme sürecinin başladığı bir dönemde gerçekleşmesi manidardır. Amacı, hedefi ne olursa olsun, hangi cenahtan gelirse gelsin ülkemiz bu alçakça saldırıların üstesinden gelecek güce ve kararlılığa sahiptir. Bütün vatandaşlarımızın bu menfur olay karşısında bir ve beraberlik içinde dayanışmayla birbirine kenetlenmesi, terörle mücadeleye verilecek en güzel cevap olacaktır.

SALDIRIYI YAPAN ÖRGÜT

Güvenlik güçlerimizin yaptığı tespitler, terör eyleminin IŞİD örgütünce gerçekleştirildiğini işaret etmektedir. Emareler IŞİD örgütünü işaret etmekle beraber, bu konuda çalışmalar halen sürdürülmektedir.

"HAVALİMANI HAVA TRAFİĞİNE AÇILDI"

Havalimanımız 02.20 itibarıyla uçuş ve kalkışlara açılmış olup, hava trafiği normale dönmüştür. Bunu da bir not olarak ifade etmek isterim."

"HERHANGİ BİR GÜVENLİK ZAFİYETİ SÖZ KONUSU DEĞİLDİR"

Olayın oluşuna ilişkin soru üzerine Yıldırım, "Tüm bu detaylar biliniyor, arkadaşlarımız bütün ayrıntıları tespit ettiler. İlerleyen zaman içerisinde olayın oluş şekli bütün yönleriyle açığa çıkacaktır. Şu bilinmelidir ki hava alanının gerek gidiş, gerek geliş istikametinde herhangi bir güvenlik zafiyeti söz konusu değildir. Canlı bombaların aynı zamanda silah bulundurmaları olayın vahametini artıran bir neden olmuştur. Bunun da bilinmesinde yarar vardır." şeklinde konuştu.

KAÇAN TERÖRİST VAR MI?

Yıldırım, kaçan bir teröristin olduğu yönündeki soru üzerine ise kaçan bir terörist olduğunun değerlendirilmediğini ancak her ihtimalin de tüm ayrıntılarıyla dikkate alındığını söyledi.

3. PATLAMA OLDU MU?

Bir gazetecinin "Üç canlı bomba olduğunu söylediniz. Geliş ve gidişte birer patlama olduğunu biliyoruz. Üçüncü bomba da patladı mı? Yoksa patlamadan etkisiz hale mi getirildi?" şeklinde soruya da Yıldırım, şöyle yanıt verdi:

"Her üç canlı bombanın ateş ettikten sonra kendilerini patlattığı yönünde ilk bulgular mevcuttur. Daha fazla detay yapılan çalışmalar sonucunda ortaya çıkacaktır. Tespit çalışmaları devam ediyor. Önümüzdeki saatlerde açıklanacak. Yaralı olan güvenlik görevlilerimizin olduğunu söyleyebiliriz."

Başbakan Yıldırım, yaralılar arasında Türk vatandaşlarının yanı sıra, yabancı uyruklu kişilerin de olduğunu, daha fazla detayı şu aşamada veremediğini sözlerine ekledi.

Son Güncelleme: 29.06.2016 09:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81