Bakımlı Görünen Bir Cilt İçin Hangi Adımlar Uygulanmalı?

Bakımlı Görünen Bir Cilt İçin Hangi Adımlar Uygulanmalı?

21 Nisan 2017 Cuma 16:52
Bakımlı Görünen Bir Cilt İçin Hangi Adımlar Uygulanmalı?

Bayanlar için bakımlı olmak ne kadar önemliyse erkekler içinde aynı öneme sahiptir. Özellikle de son dönemlerde başarısı kanıtlanmış olan kozmetik ürünler bu konuda her zaman yardımcı olmuştur. Ancak güzel bir cilde sahip olmanın da bir takım kuralları olduğunu bilmek gerekir. İşte bu makalemizde sizlere bakımlı bir cildin nasıl olması gerektiği konusunda bilgiler vermeye çalışacağız. Bu bilgiler adım adım ilerleyecek ve sonuca yaklaştığınızda ise hepsini uyguladığınız da cildinizin daha güzel, daha parlak ve daha pürüzsüz olduğunu görebileceksiniz.

Kusursuz Bir Cilt İçin
İlk adımımız kusursuz bir cilde sahip olmak isteyenlerin yapması gereken bir başlangıçtır. Cildinizi mutlaka tanımanız gerekir. Bunun içinde cilt tipinizi öğrenmeniz gerekiyor.  Eğer ki cildinizde pul pul dökülmeler varsa o zaman kuru bir cilde sahipsiniz demektir. Parlak yağlı ve gözenekli bir cildiniz varsa o zaman yağlı cilde sahipsiniz demektir. Alın burun ve çene bölgeniz yağlı ve diğer bölgeler kuru ise o zaman karma bir cildiniz vardır. Ancak makyaj sonrasında cildinizde yanmalar hissediyorsanız o zaman sizin hassas bir cildiniz var demektir. Başlangıçta bu tiplere göre cildinizi belirleyin.

Cilt Temizliği
Normal bir yüze sahipseniz o zaman yüzünüzü de temizlemek için pahalı ürünler almak zorunda değilsiniz. Kendi cilt tipinize göre bir temizleyici ürün kullanabilirsiniz. Bu sabun olabilir. Ancak yıkama esnasında bolca ılık su ile durulamanız gerekiyor. Sıcak su cildinize iyi gelmeyecektir. Eğer ki cildiniz kuruyor ve yağlanıyorsa o zaman temizleme şeklinizde değişiklik yapabilirsiniz. Kuru ciltlerin temizliğinde alkol ya da koku içermeyen bir temizleyici kullanmalısınız. Kuru ciltler için sabun kullanmanız tavsiye edilmez. Kuru ciltler için uygun peelingler vardır bunlardan yardım alabilirsiniz. Bu sayede cildiniz daha parlak hale gelecektir.
Yağlı bir cilde sahipseniz o zaman jel temizleyiciler tercih edebilirsiniz ancak her iki durumda da mutlaka bol ılık su ile durulamanız gerekiyor. Sabun ya da temizleyici artıklarının cildiniz üzerinde kalmaması gerekiyor. Hassas ciltlerin burada biraz daha seçici olmalarında önem var hatta durulamanızı bile yapmayabilirsiniz bunun için temizleyici kozmetik ürünler kullanabilirsiniz. Hassas ciltler için alkol sabun ya da asit içermeyen ürünler tercih etmeniz gerekir. Özellikle de bitkisel ürünler hassas ciltler için faydalı olabilecek bir tercihtir. Bunlar yüz güzelliği için yapılması gereken adımların başında gelmektedir.

Cilt Nemlendirmesi
Cildiniz yağlıda olsa mutlaka nemlendirilmesi gerekiyor. Çünkü nemlendirilmeyen cilt her zaman çatlamaya müsaittir. Bunu düzenli nemlendirici uygulaması yaparak koruyabilirsiniz.  Hatta siyah nokta oluşumunu önleyen nemlendiriciler de vardır bunları tercih edebilirsiniz. Akneye yatkın ciltler yağsız olan nemlendiricileri kullanabilirler. Nemlendirici uygulamasını yaparken ilk önce cildinizin temizliğini yapmanız gerekiyor.

Güneş Koruyucuları
Güneşin faydaları kadar doğrudan alındığında zararları da bir hayli fazladır. Özellikle cilt üzerinde meydana getirdiği etki nedeniyle cildinizi güneşin zararlı ışınlarından korumanız gerekiyor. Unutmamanız gereken bir şey vardır ki güneş 15 dakika dahi cildinize doğrudan temas etse ona zarar vermeye yetecektir.  Genelde nemlendiriciler güneş koruyucu içerir ancak yaz aylarında güneşte çok kalmanız gerekiyorsa ya da tatildeyseniz mutlaka güneş koruyucu kullanmanız gerekir.  Normal şartlarda güneş koruyucusunu hava kapalı bile olsa her 3 saatte bir yenilemeniz gerekir.

Makyaj Temizliği
Genelde bayanların yaptığı yanlışlardan biri de makyaj noktasındadır. Makyaj bir kadının olmazsa olmazıdır. Dolayısıyla makyaj yaptığında kendisini rahat ve bakımlı hisseder ancak burada önemli olan konu makyajınızı evinize döndüğünüzde mutlaka silmenizdir. Bunun için eve geldiğiniz de ilk işiniz makyajınızı silmek olmalıdır. Makyaj cildinizde gözeneklerin tıkanmasına neden olur bu da akne oluşumu için zeminin hazırlanması demektir. Makyajınızı yumuşak bir temizleyici ya da makyaj temizleyicileri kullanarak temizlemelisiniz.

Akneler
Akneler belki küçük siyah bir nokta olarak görülebilir ancak onları sıktığınız da beraberinde enfeksiyonlara da davetiye oluşturmuşsunuz demektir. Bunun yerine doktora başvurarak tedavi başlatmanız yeterli olacaktır.

Beslenme Ve Uyku Düzeni
Cildinizin en büyük desteği yedikleriniz ve güzel bir uykudur. Bu nedenle de yediklerinize ve içtiklerinize dikkat etmeniz gerekir. Uyku saatlerinizi bir düzen içerisinde yaptığınız da cildiniz gereken desteği de bulmuş olacaktır.  Uykunuzu alamamanız halinde göz çevrenizde halkalar meydana gelir ve donuk bir cilde sahip olursunuz.
 
Son Güncelleme: 22.04.2017 16:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81