Bakanlıktan yeni Rusya hamlesi!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Rus Turizm Ajansı ile gerçekleştirdiği toplantıda, büyük Rus şirketlerinin yüz binlerce çalışanının Türkiye'de tatil yapmasını önerdi.

Bakanlıktan yeni Rusya hamlesi!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Rus Turizm Ajansı ile gerçekleştirdiği toplantıda, büyük Rus şirketlerinin yüz binlerce çalışanının Türkiye'de tatil yapmasını önerdi.

26 Aralık 2016 Pazartesi 23:00
Bakanlıktan yeni  Rusya hamlesi!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Rusya'dan Türkiye'ye daha fazla turist çekmek için yeni bir hamle yaptı. Habertürk'ün haberine göre toplantıda, Bakanlık yetkilileri, Rusya'daki muadil kurum olan Rusya Turizm Ajansı (ROSTURİZM) ile toplantı yaptı. Moskova'da gerçekleşen toplantıda iki ülkenin de turizm ilişkilerinin artırılmasına yönelik taleplerde bulunduğu öğrenildi.
Rusya daha fazla Türkiye vatandaşının ülkelerini ziyaret etmesini talep ederken, Rusya'nın bu talebine yetkililerin, Türkiye vatandaşlarına uygulanan vizenin geçen yıl olduğu gibi kaldırılması durumunda Türk turist sayısının artacağını belirttiği öğrenildi. Toplantıda ayrıca Türkiye, büyük Rus şirketlerinin çalışanlarının Türkiye'de tatil yapmalarının sağlanmasını talep etti.
Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkilileri konuya ilişkin şu bilgileri verdi: "Rusya'da çok büyük şirketler var. Bu şirketlerde yüz binlerce kişi çalışıyor. Bakanlık olarak bunların Türkiye'de tatil yapmasını sağlayabilir miyiz diye düşündük. Bu teklifi kendilerine götürdük. Onlar da teklifi araştıracaklarını, değerlendireceklerini söylediler. İlk defa götürdüğümüz bir teklifti. Onların da çalışması gerekiyor. Tarih kesinleşmedi ama Türkiye'de Ocak ayında bir toplantı yapacağız.”
Son Güncelleme: 26.12.2016 23:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81