BAKANIMIZI ÖRNEK ALIYORUZ

Öğrenci Konseyi Başkanlık seçiminin ardından taraflara kahvaltı veren Rektör Pınarbaşı öğrencilere, “Ülkemiz ve Üniversitemiz için birlik içinde olmalı ve güze işler yapmalıyız” dedi.

BAKANIMIZI ÖRNEK ALIYORUZ

Öğrenci Konseyi Başkanlık seçiminin ardından taraflara kahvaltı veren Rektör Pınarbaşı öğrencilere, “Ülkemiz ve Üniversitemiz için birlik içinde olmalı ve güze işler yapmalıyız” dedi.

01 Ocak 2017 Pazar 19:00
BAKANIMIZI ÖRNEK ALIYORUZ
Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, Öğrenci Konseyi Başkanlık seçimlerine aday olan öğrencilerle kahvaltıda buluştu. Birlik ve beraberlik mesajlarının verildiği kahvaltıya ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, ALKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Güneş, Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Hakan Bütün, AK Parti Alanya Gençlik Kolları Başkanı Alaaddin Işık, Alanya Ülkü Ocakları Başkanı Abil Gündoğdu, ALKÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Yasin Coşkun’nun yanı sıra demokrasi yarışı için fakülte ve yüksekokul seçimlerine aday olan öğrenciler katıldı. Kahvaltıda seçimi kazanan ve aday olup yeterli çoğunluğun oyunu alamayan öğrenciler birlik ve beraberlik mesajı vererek, seçimi kazanan arkadaşlarını bir kez daha tebrik ettiler.
“SİZLERİ BİRLİKTE GÖRMEK BENİ MUTLU EDİYOR”
Öğrenci Konseyi Başkanlık seçiminin ardından öğrencileri birlik ve beraberlik içinde görmenin kendisini çok mutlu ettiğini ifade eden Rektör Pınarbaşı,  “Kahvaltıya ve seçimlere katılan tüm katılımcılara teşekkür ediyorum. Sizleri böyle birlikte ve beraber görmek bizleri çok mutlu ediyor. Her iki siyasi partinin değerli gençlik kolları başkanları da burada. Onlara da kahvaltıya katıldıkları için çok teşekkür ediyorum. Malumunuz bir öğrenci konseyi başkanlık seçim sürecini birlikte yaşadık. Sizlerin ve başkanlarımız sayesinde sıkıntısız, şeffaf, demokratik ve kardeşçe geçen bir seçim süreci atlattık. Seçim sürecinde bize gelen öğrencilerimiz oldu. Biz diyorduk ki; hepiniz bizim evladımızsınız. Bizim görevimiz sadece huzurlu, adil, şeffaf bir seçim sürecini ve ortamını hazırlamaktı. Gerisi öğrencilerimizin takdiridir. Elimizden geldiğince biz bunu yaptık. Çok şükür güzel bir seçim süreci geçirdik. Bir aksaklık olduğunda hemen gidermeye çalıştık. Rektör yardımcımız Prof. Dr. Hasan Güneş bir aksilik olmasın diye sürekli bu işleri takip etti. Sonuç olarak seçim süreci bitti ve üniversitemizin öğrenci konseyi başkanı seçildi. Seçimi kazanan öğrencimizi burada sizlerin huzurunda bir kez daha tebrik ediyor, üniversitemize hayırlı ve güzel hizmetler yapmasını diliyorum” diye konuştu. Alanya’nın gururu ve üniversitemizin en büyük destekçisi Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu’nun da hizmet söz konusu olduğunda Alanya’da ve ülkemizde her türlü siyasi parti mensubu belediye veya kuruluşa her zaman destek vermesini kendilerine örnek aldıklarını ifade eden Rektör Pınarbaşı, kalbi vatan için atan her öğrencinin hizmetkarı olduklarını vurguladı.
REKTÖR, ÖĞRENCİLERE AMERİKA ANISINI ANLATTI
Amerika’da bulunduğu süre zarfında bir seçim sürecine denk geldiğini ve Amerika’da yaşanan seçim sürecine ilişkin izlenimlerini öğrencilerle paylaşan Rektör Pınarbaşı, “Amerika’da Cumhuriyetçiler ve Demokratlar olarak iki büyük grup var. Seçimler yaklaşırken Cumhuriyetçilerin ve Demokratların başkan adayları karşılıklı beyanatlar verip, TV programlarında tartışma programlarına katılıyordu. Saygı sınırları içerisinde ciddi bir tartışma gerçekleşiyordu. Seçim olduktan sonra iki başkan adayı da halkın önüne çıktılar. Seçimi kaybeden başkan adayı, “Artık Amerika başkanını seçti. Ben de Amerika’nın çıkarları doğrultusunda başkanımın yanındayım” diye açıklama yaptı. Bu açıklama benim çok hoşuma gitmişti. Demokrasilerde halkın dediği olur. Bu yüzden hepimiz ele ele verip seçilen başkanın yanında olmalıyız. Orada nasıl hedef Amerika’nın çıkarlarıysa bizim hedefimiz üniversitemiz ve öğrencilerimizin çıkarları olmalıdır. ” dedi.
“ÜLKEMİZ İYİ BİR YOLDA İLERLİYOR”
Türkiye’nin ne zaman bir atılım yapmaya kalksa iç ve dış mihrakların oyunlarını devreye sokmaya başladığını ifade eden Rektör Pınarbaşı, “Ülkemizin içinde bulunduğu durum bizlerin hep birlikte hareket etmesi gerektiğini gösteriyor. Ülkemiz çok şükür iyi bir yolda ilerliyor. Türkiye olarak gelişiyoruz ve büyük atılımlar yapıyoruz. Tabi biz tarih boyunca ne zaman iyi bir şey yapmaya kalksak, bizimle hep uğraştılar, her zaman bir oyunu devreye soktular. Kamuoyunun da yakından bildiği ASALA terör örgütünü geçmişte başımıza musallat ettiler. Şimdi bunların yerini PKK, PYD, YPG, DAEŞ gibi bir sürü maşalar aldı. Bu terör örgütleri iç ve dış mihrakların maşalarıdır. Bu maşalar ülkemizin gelişmesini, atılım yapmasını engellemek istiyor. Türkiye’nin ihtişamlı günlerine dönmesini engellemek için her taraftan engelleme yapıyorlar. Bizler vatansever kişiler olarak hepimiz bir araya gelmeliyiz.  Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Devlet Bahçeli ele ele verdiler. Her ikisi de gerçekten çok değerli insanlardır.  15 Temmuz Darbe teşebbüsünden sonra Sayın Devlet Bahçeli gerçekten devlet adamlığını, vatanseverliğini gösterdi.  “Söz konusu vatansa gerisi teferruattır” diyerek hepimiz bir araya gelip ülkemiz için, özelde üniversitemiz için elimizden gelen gayreti göstermeliyiz” şeklinde konuştu.
BAŞKAN GÜNDOĞDU’DAN REKTÖRE TEŞEKKÜR
Rektör Pınarbaşı’nın ardından söz alan Alanya Ülkü Ocakları Başkanı Abil Gündoğdu, “Sayın Rektörüm, yılın son gününde bizi bir araya getirdiğiniz için size çok teşekkür ederim. Üniversiteler eğitim ve öğretimin yanı sıra insanların fikirlerini özgürce ifade edebildiği, şahsi ve ideolojik karakterin oluştuğu alanlardır. Eğer doğru metotlar uygularsak milli iradenin en güzel yansımaları üniversitelerde oluyor.  Bir öğrencinin kendisine, vatanına bir şeyler katmak yolunda kendini geliştirirken bunun yanında da demokrasi kültürü de oluşturabiliyorsa bu ülkesine de, şehrine de, üniversitesine de yararlı işler yaptığını gösterir. Bu seçimler bir araç bir antrenman. Biz Sayın Rektörümüz ve Sayın Rektör Yardımcımızın yönetimiyle çok güzel bir demokrasi şöleni yaşadık. Kendilerine siz öğrenci arkadaşlarımızın huzurda teşekkür ediyorum” dedi.
BAŞKAN IŞIK “BİRLİKTE HAREKET ETMELİYZ”
Daha sonra söz alan AK Parti Gençlik Kolları Başkan Alaaddin Işık ise: “Sayın Rektörümüze, Sayın Rektör Yardımcımıza ve üniversite yönetimimize bu güzel seçim süreci için teşekkür ediyorum. Devlet büyüklerimiz nasıl beraber hareket ediyorsa bizde burada üniversite ortamında seçimden sonra da beraber hareket etmeliyiz. Sağ olsun Sayın Rektörümüz bugün bizi buraya davet ederek buna yardımcı oldu. Biz de birlikte hareket edebileceğimiz üniversite ortamı hayal ediyoruz. Üniversite ile ilgili yapılacaklar konusunda biz her zaman istişare halindeyiz. Öğrenci arkadaşlarımız her zaman birlikte hareket etmeli. Her iki tarafında üniversite terör yapılarına ve yapılanmalarına karşı olacağına inanıyorum” diye konuştu.
Kahvaltı’nın ardından Rektör Pınarbaşı davetli öğrenciler ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.
Son Güncelleme: 01.01.2017 21:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81