BAKANIMIZ SAYESİNDE

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun girişimleri sonucunda Alanya'da ilk kez 6 bin 541 öğrenci Lisans Yerleştirme Sınavı'na (LYS) girecek.

BAKANIMIZ SAYESİNDE

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun girişimleri sonucunda Alanya'da ilk kez 6 bin 541 öğrenci Lisans Yerleştirme Sınavı'na (LYS) girecek.

09 Haziran 2017 Cuma 22:10
BAKANIMIZ  SAYESİNDE
Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er, bu sınavın Alanya için çok önemli olduğunu belirterek: "Sadece illerde yapılan bu sınav ilk kez Alanya'da da gerçekleştirilecek. Sayın Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu'nun girişimleri olmasa bu mümkün değildi" dedi.
 
Alanya, Manavgat ve çevresindeki öğrencilerin uzun süredir devam eden Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) mağduriyeti Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun girişimleri ile geçtiğimiz ay son bulmuştu. ÖSYM'nin resmi LYS sınav merkezleri duyurusunda il merkezlerine ek olarak Alanya ve Manavgat ilçe sınav merkezi olarak eklenmış ve bu gelişme Resmi Gazete'de de yayınlanmıştı. Yapılan bu girişimlerin ardından bugün ve yarın Alanya'da toplam 6 bin 541 öğrenci Lisans Yerleştirme Sınavı'na (LYS) ilk kez girecek.
6 BİN 641 ÖĞRENCİ SINAVA GİRECEK
Bugün ilk kez Alanya'da gerçekleştirilecek olan sınavla ilgili bilgi veren Alanya Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er, "Bu sınavın ilk ayağı Lisans Geliştirme Sınavı (LGS) Alanya'da yapılıyordu ancak Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) 2 ve 3'ncü ayakları Antalya'da yapılıyordu. İlk kez bu sınavın 2'nci ayağı bugün Alanya'da gerçekleştirilecek. Bugün LYS-4 Sosyal Bilimler sınavına 10 okulda 2 bin 586 öğrenci girecek. Bu sınavda görevli sayısı 385. Yarın LYS-1 Matematik sınavına 14 okulda 3 bin 955 öğrenci girecek. Burada da 570 görevli olacak" dedi.
15 DAKİKA VURGUSU
Konuşmasına devam eden Er, "Özellikle 15 dakika vurgusu yapmak istiyorum. 15 dakika konusunda hassas davranacağız. Eskiden sınav 10'da başlardı 10.15'e kadar sınava alırlardı. Ama ÖSYM'nin son kararından sonra sınav 10'da başlayacak ancak en geç saat 9.45'de sınıfta olmak durumundasın. Sınav süresi 135 dakika olarak belirlendi. Alanya'da ilk kez yapılacak olan bu sınava girecek olan öğrencilerimizi başarılar diliyoruz. Yarınları bugünden güzel olsun. Bu sınavın Alanya'da yapılması için uzul yıllardır mücadele ediliyordu. Ama Sayın Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu'nun katkılarıyla bu sınavların Alanya'da yapılacağı açıklandı. Bu sınav normalde illerin dışında hiç bir yerde yapılmıyordu ama alınan kararla 10 tane ilçede yapılması kararı çıktı. Bu ilçelerden birisi de Alanya oldu. Sayın Bakanımızın girişimleri olmasa bu mümkün değildi" diye konuştu. - Mert CANTÜRK 
 
Son Güncelleme: 09.06.2017 22:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81