Bakan Ünal'dan 'duygu turizmi' ve 'Saint Tropez' modeli

Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Bakan Ünal, turizm sektöründe 'her şey dahil' sistemi yerine duygu turizminin canlandırıldığı ve şehir, bölge tanıtımlarının ön plana çıkarıldığı bir dönem başlattıklarını söyledi. Destinasyon yönetiminin önemine vurgu yaparak tanıtım mantığının tamamen değişeceğini ifade eden Bakan Ünal, "Saint Tropez gibi tanınan şehirler oluşturacağız" dedi.

Bakan Ünal'dan 'duygu turizmi' ve 'Saint Tropez' modeli

Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Bakan Ünal, turizm sektöründe 'her şey dahil' sistemi yerine duygu turizminin canlandırıldığı ve şehir, bölge tanıtımlarının ön plana çıkarıldığı bir dönem başlattıklarını söyledi. Destinasyon yönetiminin önemine vurgu yaparak tanıtım mantığının tamamen değişeceğini ifade eden Bakan Ünal, "Saint Tropez gibi tanınan şehirler oluşturacağız" dedi.

07 Aralık 2015 Pazartesi 22:10
Bakan Ünal'dan 'duygu turizmi' ve 'Saint Tropez' modeli
Geçmişte de Rusya'nın buna benzer ekonomik yaptırımlarının olduğunu olduğunu fakat Türkiye'nin hepsinden güçlenerek çıktığını hatırlatan Bakan Mahir Ünal, "Türkiye turizmi her sorundan güçlenerek çıktı. Çünkü biz aynı zamanda her sorunu fırsat olarak da görüyoruz. Turizm sektörünün temsilcileri rahat olsun. Biz herhangi bir şekilde Türkiye'nin, Türkiye turizminin bu süreçten zarar görmesine izin vermeyeceğiz" şeklinde konuştu.

SAİNT TROPEZ MODELİ

Sabah'tan Burcu Çalık'ın haberine göre, turizm sektöründe 'her şey dahil' sistemi yerine duygu turizminin canlandırıldığı ve şehir, bölge tanıtımlarının ön plana çıkarıldığı bir dönem başlattıklarını belirten Ünal, "Tatil tercihi yaparken macera duygusunu yaşamak istediğimiz yer farklıdır, güven duygusu yaşamak istediğimiz yer farklı. Tanıtımın stratejisini bu şekilde insanların duygularına göre belirlemek gerekiyor. İnsanların farklı duyguları yaşayacakları konseptler, alanlar tasarlamak gerekiyor. 'Her şey dahil' sistemlerle bunu veremiyoruz" açıklamasında bulundu.Tanıtım mantığının tamamen değişeceğini ifade eden Bakan Ünal, şehir ve bölge tanıtımlarına ağırlık vereceklerini söyledi. Gelecekte ülkelerin değil şehirlerin yarışacağını söyleyen Bakan Ünal, "Saint Tropez gibi tanınan şehirler oluşturacağız" dedi. Destinasyon yönetiminin önemine vurgu yapan Bakan Ünal, "Tanıtımın mantığını değiştirmemiz gerekiyor. Türkiye'yi değil, belli bölgeleri, şehirleri tanıtmak çok önemli. Saint Tropez'i tüm insanlar bilir ama nerede olduğunu bilmez. Geleceğin dünyasında ülkeler değil, bölgeler ve şehirler yarışacak" şeklinde konuştu. Türkiye ile Rusya arasındaki gerilimin tırmandırılmaması gerektiğini dile getirerek Turizm Bakanı Mahir Ünal, Mart ayında Rusya'da gerçekleştirilecek olan MITT Fuarı'na katılmaları konusunda herhangi bir geri adım atılmayacağını belirtti.

"GERİLİMİ TIRMANDIRMAYACAĞIZ"

Öte yandan, Hürriyet'ten Umut Erdem'in haberine göre, iki ülke arasında yaşanan gerilimi tırmandırmayacaklarını söyleyen Ünal: "Çünkü turizm uluslararası ilişkilerde yapıcı rol oynamıştır. Rusya ile olan ilişkilerimizde hem enerji, hem turizm her zaman yapıcı rol oynamıştır. Dolayısıyla hem enerji hem turizm alanında yapılan açıklamaların öncelikli olarak gerilimi tırmandırmaması gerekiyor. Şu anda Rusya'nın hem kendi ülkesine dönük, hem de bağımsız devletler topluluğuna dönük Türkiye karşıtı yürüttüğü bir kara propaganda var.Biz kara propogandaya dönük ülke olarak ciddi tedbirler alıyoruz. Bütün bunları yaparken bir taraftan da sektörün bu işten etkilenmemesi için önlemler alıyoruz" dedi. Bakan Ünal turizmcilerin taleplerini önümüzdeki Bakanlar Kurulu toplantısında bir sunumla aktaracağını belirterek acil yapılması gerekenleri vurgulayacağına dikkat çekti. Şu anda bütün charter seferler durduğunu dile getiren Ünal şöyle devam etti: "Yani normal uçuşlar var. Bunlarla ilgili de bir sorun gözükmüyor. Burada görev yapan Türkiye kökenli tur operatörleri çalışmalarını sürdürüyor. Belli satışlar ve önümüzdeki döneme dönük rezervasyonlar oluyor; ama 2014'e göre bu krizden kaynaklanan ciddi bir düşüş var. Şu anda düşüsün yüzdesi bizde yok. Ama 2014-2015 döneminde eksi 37'lere kadar bu düşüş yükselmiş, daha sonra yakıt desteği ile biz bunu eksi 17'lere kadar çekmişiz." Mart ayında gerçekleşecek Rusya fuarında Türkiye'nin de stand kurmasının iptal edilmediğini vurgulayan Ünal katılmayı düşündüklerini ancak Rusya tarafından kendilerine ulaştırılan bir konu da olmadığını kaydetti.

TURİZM İÇİN KRİTİK BAKANLAR KURULU

Turizm sektörünün gözü bugün gerçekleştirilecek Bakanlar Kurulu'na çevrildi. Sektörün taleplerini alan Bakan Ünal, Bakanlar Kurulu'nda konuyla ilgili bir sunum gerçekleştirecek ve Rusya ile yaşanan sürecin ardından turizm sektörüne ne gibi destekler verileceği masaya yatırılacak.
Son Güncelleme: 07.12.2015 22:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81