Bakan Çavuşoğlu Kırgızistan yolcusu

Alanyalı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kırgızistan’a resmi bir ziyaret gerçekleştirecek.

Bakan Çavuşoğlu Kırgızistan yolcusu

Alanyalı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kırgızistan’a resmi bir ziyaret gerçekleştirecek.

09 Nisan 2015 Perşembe 22:33
Bakan Çavuşoğlu Kırgızistan yolcusu
Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Bakan Çavuşoğlu'nun Kırgız Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Erlan Abdıldayev'in davetine icabetle, 15 Nisan 2015 tarihinde Kırgızistan'a resmi bir ziyaret gerçekleştireceği kaydedilerek, ziyaretin, Dışişleri Bakanı düzeyinde Türkiye'den Kırgızistan'a 7 yıl aradan sonra yapılacak ilk resmi ziyaret olacağı ifade edildi. Ziyaret sırasında, Bakan Çavuşoğlu'nun ve Kırgız mevkidaşı Erlan Abdıldayev eş başkanlığında, Türkiye ile Kırgızistan arasında 2011 yılında tesis edilen Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi (YDSK) bünyesinde faaliyet gösteren Ortak Stratejik Planlama Grubu (OSPG) Toplantısı’nın da gerçekleştirileceği vurgulandı.
 
AKPM BAŞKANI İLE GÖRÜŞTÜ
Öte yandan Bakan Çavuşoğlu, bir dönem başkanlığını üstlendiği Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Başkanı 
Anne Brasseur ile bir araya geldi. Dışişleri Bakanlığı'ndaki görüşme, fotoğraf ve görüntü alınmasının ardından basına kapalı devam etti. Diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre, görüşmede Brasseur, Bakan Çavuşoğlu'na Türkiye'deki temasları hakkında bilgi verdi. Türkiye'nin, Avrupa Konseyi'ne en fazla katkı sağlayan ülkelerden olmasına ilişkin Türkiye tarafından başlatılan girişimin gündeme geldiği toplantıda, Türkiye'nin Avrupa Konseyi sözleşmelerine taraf olması, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) kararlarının Türkiye tarafından uygulanması konularında görüş alışverişinde bulunuldu.
 
Son Güncelleme: 09.04.2015 22:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81