Aynı gece 5 ayrı orman yangını çıktı

Aynı gece 5 ayrı orman yangını çıktı

16 Ekim 2017 Pazartesi 20:52
Aynı gece 5 ayrı  orman yangını çıktı
Manavgat’ta önceki gün akşam saatlerinden itibaren 5 ayrı yangın meydana geldi. İlk yangın Bucakşeyhler Mahallesi Bucak mevkiinde ormanlık alanda çıktı. Yangın Manavgat Orman İşletme Ekiplerinin müdahalesi sonucu kısa sürede söndürüldü. Bir dönümlük alanın zarar gördüğü yangının ardından Ulukapı Mahallesi Tülüben mevkiinde tarım arazisinde yangın çıktı. Yangın poyrazında etkisiyle kısa sürede etrafa yayıldı. Yangına çok sayıda orman işletmeye ait arozözler ve itfaiye ekipleri müdahale etti. Yaklaşık bir saatlik çalışmanın ardından yangın kontrol altına alınarak yakında bulunan evlere sıçramadan söndürüldü. Yangında zeytin ağaçları ve çam ağaçlarının bulunduğu 15 dönümlük alan zarar gördü.
Ulukapı’daki yangının soğutma çalışmaları devam ederken Dolbazlar Mahallesinde arazi yangını haberi geldi. Büyümden kısa sürede söndürülen yangında yaklaşık 1 dönümlük alan zarar gördü.
Manavgat’ta gece yarısı ise Değirmenli Mahallesi Selimli mevkiinde orman yangını çıktı. Poyrazında etkisiyle büyüyen yangın Ulukapı Bardaklar mevkiine doğru ilerledi. Yangına, Manavgat, Taşağıl, Serik, Alanya ve Akseki’den toplam 25 arozöz, 2 dozer, Antalya Büyükşehir Belediyesine ait itfaiye araçları ve çok Büyükşehir ve Manavgat belediyelerine ait çok sayıda su tankeri ile müdahale edildi. Bir saatte kontrol altına alınan yangında soğutma çalışmaları sürerken, yaklaşık 10 hektarlık ormanlık alan zarar gördü. Manavgat’ta ayrıca Taşkesiği mezarlığında da yangın çıktığı, orman işletme ekiplerinin müdahale sonucunda kısa sürede söndürüldüğü bildirildi.
Diğer taraftan sabah saatlerinde orman işletmesi yangın söndürme ekiplerinin Değirmelni Selimli ve Ulukapı Bardaklar mevkiindeki soğutma çalışması ve yangın nöbeti devam ediyordu. Manavgat’ta poyrazın 2 gün daha etkili olmasının beklendiği bildirildi.
 
 
Son Güncelleme: 16.10.2017 20:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81