Avrupalı turist Türkiye'yi terk etme noktasında!

Avrupalı turistin Türkiye'yi terk etme noktasında olduğuna dikkat çeken Pronto Tur Başkanı Ali Onaran, artık yurtdışında tatil paketi satmanın neredeyse imkansız hale geldiğini söyledi.

Avrupalı turist Türkiye'yi terk etme noktasında!

Avrupalı turistin Türkiye'yi terk etme noktasında olduğuna dikkat çeken Pronto Tur Başkanı Ali Onaran, artık yurtdışında tatil paketi satmanın neredeyse imkansız hale geldiğini söyledi.

27 Mart 2017 Pazartesi 21:14
Avrupalı turist Türkiye'yi terk etme noktasında!

Zor geçen 2016 yılının ardından, Avrupa'da siyasi gerilimler, içeride ise referandum süreci ile yeni bir yol haritası belirlemeye çalışan turizm sektöründe 'top artık devlette' fikri hakim. 2016 için bu kadar ağır bir kayıp öngöremeyen turizm sektörü, özellikle güvenlik ve siyasi algı nedeni ile yurtdışındaki pazarlama faaliyetleri ile fuarlardan umduğunu bulmadan dönmeye de başladı. 2001 krizi de dahil olmak üzere şirketiyle birlikte ekonomideki pek çok zorlu virajı alan Pronto Tur Yönetim Kurulu Başkanı Ali Onaran, Sözcü Gazetesinden Sayime Başçı'ya hem yerli hem de yabancı turist kaybedilen 2016'nın bilançosunu yüzde 80'lik düşüş olarak açıkladı.
TOP ARTIK ANKARA'DA
Başta İtalya ve Fransa pazarları olmak üzere pek çok yabancı turistin Türkiye'yi terk ettiğini kaydeden Onaran, sektörün fotoğrafını şu değerlendirme ile çekti: "Sonuç olarak biz turizme Türkiye olarak da Pronto olarak da yeni başlamadık. Bu durumun düzeleceğini düşünüyoruz ama düzelmesi için artık top çok da bizde değil. Biraz Ankara'da. Bir defa huzur olmayan yerde turist olmuyor. İkincisi dışarı ile olan diyaloglarımız. Bunların etkisi ile siz dış basında daha da negatif algılanıyorsunuz, bu sonuçlar da çok doğal görülüyor. Bugün bir Avrupa'ya gittiğinizde en kolay destinasyonlardan biri olan Türkiye'yi satmak en zor işlerden biri haline geldi."
TÜRKİYE GÜVENLİDİR SÖYLEMİ TERS TEPER
Onaran, darboğazdan çıkış için ise atılacak ilk adımı otellerin desteklenmesi olarak gösterdi. Burada SGK desteklerinin hızla devreye girmesi gerektiğini kaydeden Onaran, düşen fiyatların kolay kolay da yukarı çekilemeyeceğini söyledi. Turizm politikalarının daha iyi yönetilmesi gerektiğini kaydeden Onaran, Avrupa pazarında reklamdan ziyade algı yönetiminin daha etkili olacağını bildirdi. Onaran, bilbordlara verilecek 'Türkiye güvenlidir' reklamının turist çekmeyeceğini ve tam tersi etki yaratacağının da altını çizdi.
REKLAMI GURBETÇİYE YAPIN
Cumhurbaşkanı tarafından çağrı yapılan 'komşunu da al gel' kampanyasını samimi ve yankı uyandırabilecek bir uygulama olduğunu dile getiren Onaran, gelen gurbetçilerin turizm gelirlerini ortalama üstü harcamaları ile yukarı çektiğine işaret etti. "Sonuca gelirsek, burada uğraşılabilir işe de yarayacaktır. Daha fazla Türk vatandaşını buraya çekmek önemli. Pazarlaması yapılabilir" diye konuşan Onaran, şu anda reklam yapılacak tek kesimin gurbetçiler olduğunu söyledi.
Son Güncelleme: 27.03.2017 21:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81