Atatürk'ün Antalya'ya gelişi kutlandı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Antalya’ya gelişinin 87’nci yılı törenle kutlandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Atatürk’ü sevgi ve saygıyla yad ettiklerini belirterek, “Tarihimiz, ecdadımızın ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aziz hatıraları bizi birleştiren ortak mirasımızdır” dedi.

Atatürk'ün Antalya'ya gelişi kutlandı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Antalya’ya gelişinin 87’nci yılı törenle kutlandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Atatürk’ü sevgi ve saygıyla yad ettiklerini belirterek, “Tarihimiz, ecdadımızın ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aziz hatıraları bizi birleştiren ortak mirasımızdır” dedi.

06 Mart 2017 Pazartesi 22:38
Atatürk'ün Antalya'ya gelişi  kutlandı

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Antalya’ya gelişi 87’nci yıldönümü nedeniyle Antalya Kültür Merkezi’nde düzenlenen kutlama programına Antalya Vali Yardımcısı Hüseyin Ece, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Garnizon Komutanı P. Alb. Tahir Savran, Muratpaşa İlçe Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan, öğrenciler ve Antalyalılar katıldı. Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel Atatürk’ün Antalya’ya geliş hikayesini anlatarak, “87 yıl sonra Antalyalılar olarak o günün hatırasını yaşıyor, yaşatıyor ve Cumhuriyetimizin kurucusu, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ü sevgi ve saygıyla yad ediyoruz” dedi.
BÜYÜK LİDERİN HİZMET AŞKI
Her 6 Mart’ta ve her anma gününde o dönemin zor şartlarında Atatürk’ün bu seyahatleri nasıl gerçekleştirdiğini düşündüğünü anlatan Başkan Türel, sözlerini şöyle sürdürdü: “ O dönemin yollarını, kendilerinin de sağlık sorunlarının olduğunu düşünürsek, nasıl bir azimle yurdu dolaşmak, görmek, incelemek gayreti olduğunu idrak edebiliriz. Büyük komutan, asker olarak görev yaptığında, Avrupa’yı, Libya’yı, Suriye, Filistin Cephesini görmüş bir kişiydi. Cumhurbaşkanı olarak da bütün Ege illerini, İç Anadolu’yu, Trakya’yı, Trabzon, Rize gibi Karadeniz illerini, Doğu ve Güneydoğu’da Gaziantep, Erzurum, Diyarbakır’a kadar bütün illeri ziyaret etmiştir.  Biz bile belediye başkanı olarak millet aşkını, hizmet etmenin heyecanını bu kadar büyük hissettiğimize göre, büyük liderlerin azminin çok daha büyük olması doğaldır.”
TÜRK MİLLETİ ATATÜRK SAYESİNDE YENİ TARİH YAZDI
Geçtiğimiz hafta sonu Antalya’nın fethinin 810. Yılının da kutlandığını hatırlatan Başkan Menderes Türel, “Antalya’yı Türk yurdu yapan Sultan Gıyaseddin Keyhüsrev, İzzeddin Keykavus’ları yad ettik. O fethin nasıl gerçekleştiğini okursanız, o büyük sultanların Anadolu’nun her yerinde, Karadeniz’den Akdeniz’e kadar nasıl bir mücadele verdiklerini görürseniz, bu toprakların nasıl vatan olduğunu daha iyi anlarsınız. 1071’de Malazgirt’te başlayan yurt mücadelesi Fatih gibi, büyük sultanlar, Atatürk gibi başkomutanlar tarafından taçlandırılmıştır. Kurtuluş Savaşı’nda büyük Türk milleti Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, yeni bir tarih yazmıştır” diye konuştu

Son Güncelleme: 06.03.2017 22:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81