Ata'nın Alanya'ya gelişi kutlandı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Alanya'ya gelişinin 82. yıldönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Ata'nın Alanya'ya gelişi kutlandı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Alanya'ya gelişinin 82. yıldönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı.

19 Şubat 2017 Pazar 20:29
Ata'nın Alanya'ya gelişi kutlandı

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Alanya'ya gelişinin 82. Yıldönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı. Kutlamalara Alanya Kaymakam Vekili Nurullah Kaya, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, protokol, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Kutlamalar çerçevesinde İskele'de bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk bırakıldı. Daha sonra İstiklal marşı ile devam eden programda Atatürk'le ilgili şiirler okundu ve halk oyunu gösterisi gerçekleştirildi.

“ATATÜRK’ÜN BİZLERE GÖSTERDİĞİ YOL DOĞRULTUSUNDA ÇALIŞMALARIMIZI SÜRDÜRECEĞİZ”
Programda konuşma yapan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “Bugün Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk’ün Alanya’ya gelişinin 82. yıl dönümünü kutluyoruz. Medeniyetlere ev sahipliği yapan; dünyanın her ülkesinden, Türkiye’nin her ilinden insanın yaşadığı şehrimiz dünyanın en güvenilir ve huzurlu şehridir. Tüm farklılıklarımıza rağmen uyum içinde yaşadığımız kentimizi, turizmde, ticaret hayatında, kültür ve sanatta çok ileri bir noktaya taşımak için var gücümüzle çalışıyoruz. Ulu Önder Atatürk’ün bizlere gösterdiği yol doğrultusunda çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Dürüst, çalışkan ve ilkeli olmayı hedef aldığımız sürece Türkiye Cumhuriyeti güçlü ve önder ülke olmaya devam edecektir. 18 Şubat 1935 tarihinde Alanya’mızı ziyaret eden Ulu Önder Atatürk’ü, gazi ve şehitlerimizi bugünün anısına özlem ve minnetle anıyorum. Ruhları şad olsun.” dedi.

ATATÜRK EVİ GEZİLDİ
Program Atatürk evine gerçekleştirilen ziyaret ile devam etti.  Alanya Kaymakam Vekili Nurullah Kaya ve Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Atatürk evi hakkında Müze Müdürü Seher Türkmen'den bilgiler aldı.

ATLETİZMİ GELİŞTİRME YARIŞMASI DÜZENLENDİ.
Kutlama kapsamında Okullararası Atletizmi Geliştirme Yarışması düzenlendi. Grand Kaptan ve Kaymakamlık Önü arasında yapılan yarışlarda küçük kız, küçük erkek, yıldız kız, yıldız erkek, genç kız ve genç erkek olmak üzere 6 kategoride toplam 290 sporcu mücadele etti.
Son Güncelleme: 19.02.2017 20:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81