Askerler yarın uğurlanacak

Alanya Belediyesi, 1997 tertip asker adaylarına yarın "Kına Yakma ve Asker Uğurlama" töreni düzenleyecek.

Askerler yarın uğurlanacak

Alanya Belediyesi, 1997 tertip asker adaylarına yarın "Kına Yakma ve Asker Uğurlama" töreni düzenleyecek.

24 Nisan 2017 Pazartesi 21:17
Askerler yarın uğurlanacak
Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “İlkini geçtiğimiz yıl düzenlediğimiz Kına Yakma ve Asker Uğurlama törenini bu yıl da sürdürerek 1997 tertip asker adaylarımız içinde tekrarlayacağız.” dedi. Askerler için özel olarak tertip edilecek olan tören, 26 Nisan Çarşamba günü saat 10.30-14.00 arasında Alanya Belediyesi Eşgilik Düğün Salonu’nda düzenlenecek.
YÜCEL: “MEHMETÇİK OLMANIN MANEVİ DUYGUSUNU TADACAKLAR”
1997 tertipler için örf ve adetlerimizde çok önemli bir yeri olan “Asker Kınası” töreniyle ilgili tüm hazırlıkların tamamlandığını belirten Başkan Yücel; “Asker kınası,  ailelerimizin yıllardır yaşattıkları bir milli gelenektir. Askere gidecek erkek çocuklara kına yakılır. Biz de bu yıl şehrimizden askere gidecek 1997 tertip asker adaylarına belediye olarak ikinci kez toplu kına yakma ve asker uğurlama töreni düzenleyeceğiz. Asker adaylarımız bu törenle “Mehmetçik” olmanın o manevi duygusunu aileleriyle, bizlerle birlikte tadacaklardır." dedi.
BAŞKAN YÜCEL’DEN ASKERE GİDECEK GENÇLERE DAVET
Asker Uğurlama ve Kına Töreni’ne askerler ve ailelerinin yanı sıra Alanya protokolü de davet edildi. Yapılacak törende, askerliğin anlamı ve  önemi ile ilgili konuşmalar yapılacak, asker andı okunacak, mehter gösterileri, kına yakma merasimi ve öğle yemeği ikramı olacak. Muhtarlar aracılığı ile askere gidecek gençleri programa davet ettiklerini belirten Belediye Başkanı Yücel, “Askere gidecek tüm gençlerimizi programımıza bekliyoruz.” dedi.
Son Güncelleme: 24.04.2017 21:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81