Asgari ücret arttılacak mı?

Asgari Ücret Tespit Komisyonunun 2017 yılında geçerli olacak asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamındaki ilk toplantısı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun başkanlığında başladı.

Asgari ücret arttılacak mı?

Asgari Ücret Tespit Komisyonunun 2017 yılında geçerli olacak asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamındaki ilk toplantısı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun başkanlığında başladı.

06 Aralık 2016 Salı 20:59
Asgari ücret  arttılacak mı?
 Türk-İş asgari ücretin arttırılmasını talep ederken, TİSK asgari ücretin arttırılmaması gerektiğini ifade ediyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığındaki toplantıda işçi tarafını Türk-İş temsil ederken, işveren tarafını ise Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) temsil ediyor. Toplantı öncesinde yapılan basın açıklamalarında işçi tarafı asgari ücrette tatmin edici bir artışın olması gerektiğini vurgularken, işveren tarafı geçen yıl yapılan asgari ücret zammının ancak 2 yılda tolere edilebileceğini, bu yüzden asgari ücrette zam yapılmaması gerektiğini ifade ediyor. Türk-İş Genel Eğitim Sekreteri Nazmi Irgat, “Toplu iş sözleşmesinden yararlananlarsa yüzde 70’i civarında. Yani 1 milyon kadar insan toplu iş sözleşmesinden yararlanıyor. O nedenle çalışanların yarısından fazlasının bu asgari ücretin belirlenmesinde umutlu beklentileri var” dedi.

YÜKSEK ARTIŞ İKİ YILDA TOLERE EDİLEBİLİR
TİSK heyetine başkanlık eden Yönetim Kurulu Üyesi Metin Demir ise, geçen yıl asgari ücrette yapılan artışın işverene enflasyondaki maliyetinin yüzde 7,7’den yüzde 26,2’ye çıktığını ve bunun 3.5 yıllık enflasyon oranına tekabül ettiğini kaydetti. Asgari ücretteki ani yükselişin istihdamı ve ihracatı olumsuz etkilediğini belirten Demir, Türkiye’nin içinde bulunduğu şartlar göz önüne alındığında 2017 yılında asgari ücrette bir artış yaşanmasının dengesizliğe neden olacağını söyledi. Demir, “Bu da hepimizi etkileyecek diye düşünüyoruz. Çalışanlarımızın herhangi birinin işini kaybetmemesi gerekiyor, aksine ilave istihdam yaratmamız gerekiyor. Bu noktada asgari ücret tespitinde biz geçen yıl bu yüksek orandaki artışın 2 yılda ancak tolere edilebileceğini vurgulamıştık. Aynı şeyi tekrar ediyoruz” dedi.
Son Güncelleme: 06.12.2016 21:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81