PARALARDAN HABER YOK!

Çalıştığı bankanın ve birçok iş adamının parasını alarak kayıplara karışan ve İzmir'de yakalanan Banka Müdürü Arif İ. dün gece geç saatlerde Alanya'ya getirildi. İzmir'de yapılan sorguda paraların yerini söylemeyen banka müdürü Alanya polisi tarafından çapraz sorguya alındı.

PARALARDAN HABER YOK!

Çalıştığı bankanın ve birçok iş adamının parasını alarak kayıplara karışan ve İzmir'de yakalanan Banka Müdürü Arif İ. dün gece geç saatlerde Alanya'ya getirildi. İzmir'de yapılan sorguda paraların yerini söylemeyen banka müdürü Alanya polisi tarafından çapraz sorguya alındı.

24 Eylül 2018 Pazartesi 21:07
PARALARDAN  HABER YOK!

Alanya'da çalıştığı bankasını ‘Ucuz döviz alıyorum' diyerek bazı iş adamlarını yaklaşık 100 milyon TL dolandırdığı iddia edilen banka müdürü Arif İ.'nin kaçış hikayesi aydınlanmaya başladı. Banka müdürüne para kaptıran bir işadamı geçtiğimiz Cuma günü işyerine müdürü çağırarak parasını istedi. Banka müdürü parayı pazartesi günü verebileceğini söyleyince işadamı ve müdür arasında küfürlü arbede yaşandı. Müdür banka aracının akşama doğru geleceğini ve parayı vereceğini söyleyerek hızla işyerinden ayrıldı.
İŞ ADAMI ŞÜPHELENDİ
Aradan 1 saat geçmesine rağmen banka müdüründen haber alamayan iş adamı müdürü telefonla aradı ancak telefon kapalı olduğu için ulaşamadı. Bunun üzerine iş adamı ve akrabaları bankaya gitti. Bankadan müdürün eşinin ameliyat olacağı söylendi. Tüm hastanelere gidildi ancak ne müdürden ne de eşinden haber verdi. Bunun üzerine iş adamı Emniyete giderek durumu bildirdi ve soruşturma derhal başlatıldı.
GÜRCİSTAN'A KAÇACAKTI
Telefonlarını kapatan Banka Müdürü Arif İ. Gazipaşa-Alanya Havaalanı'ndan İstanbul'a kalkacak olan ve daha önceden biletini aldığı uçağa binmedi. Banka müdürünün ilk olarak Artvin'e gitmek isteği oradan da Gürcistan'a geçmek istediği ortaya çıktı. Olayın basına intikal etmesinin ardından müdür Kırıkkale'den geri dönerek İzmir'e doğru hareket etti. 
ARKADAŞININ TELEFONU İLE İRTİBAT KURUYORDU
Alanya'da neler olup bittiğini öğrenmek için arkadaşının telefonundan ilçedeki yakınları ile irtibat kuran Banka müdürü, köşeye sıkıştığını anlayınca İzmir'den Yunanistan'a gitmek için kaçak göçmen ticareti yapan çete mensupları ile irtibata geçti. Telefon numaralarını tespit eden emniyet güçleri görüşme yapılan kişileri bir bir araştırdı. Bir numaranın daha önceden kaçak göçmen ticareti yaptığı belirlendi ve bu kişinin evine yapılan baskında banka müdürü ele geçirildi.

HERKES PARAYI SORDU
Haberin gazete ve televizyonlarda yer almasının ardından dün Alanya'da vatandaşların gazetecilere sordukları soruların başında ise "Para bulunmuş mu?", "Parayı ne yapmış?", "Üzerinden ne kadar çıkmış", oldu. Savcılık ve emniyet bu konuda açıklama yapmazken ayrıntılı bilginin önümüzdeki günlerde yapılacağı bildirildi. 
SADECE 5 MÜRACAAT VAR
Banka Müdürü Arif İ.'nin dolandırdığı iş adamları emniyete giderek şikayetçi olmaya başladılar. Ancak bugüne kadar sadece 5 iş adamının müracaat etmesi ise dikkatlerden kaçmadı. Fısıltı gazetesine bazı iddialara göre bu rakamın çok üstünde olduğu ancak iş adamlarının maliye tarafından kıskaca alınacakları korkusu ile şikayetçi olmaktan kaçındıkları iddia edildi. Bir diğer iddia ise bu kişilerin devlet bankasından ucuz döviz alarak dolaylı yollardan devletin zarara uğratılmasına alet oldukları, bu nedenle haklarında dava açılma ihtimali üzerine şikayetçi olmadıkları ileri sürüldü. 
ÜZERİNDEN KAMBOÇYA PARASI ÇIKTI
İzmir'de yakalanan ve üst araması yapılan Banka Müdürü Arif İ.'nin üzerinde dünyanın en değersiz parası olan 4 bin Kamboçya Rieli çıktı. 4 bin Riel Türk parası ile 5.93 Türk Lirası tutarında.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81