Konya firarisi Alanya'da yakalandı

Konya’nın Seydişehir ilçesinde cezaevinden firar eden ve çok sayıda silahlı soygun olayına karışan 2 şüpheliden birisi Alanya’da yakalandı.

Konya firarisi Alanya'da yakalandı

Konya’nın Seydişehir ilçesinde cezaevinden firar eden ve çok sayıda silahlı soygun olayına karışan 2 şüpheliden birisi Alanya’da yakalandı.

14 Şubat 2018 Çarşamba 15:34
Konya firarisi Alanya'da yakalandı

Geçen 6 Şubat'ta Seydişehir ilçesinde bulunan cezaevinden Hasan Y. ile arkadaşı Mustafa S. firar etti. İddiaya göre, gasp suçundan tutuklanıp, hüküm giyen Hasan Yıldız, cezasının bitimine yakın Seydişehir Açık Cezaevine gönderildi. Yıldız, geçen 6 Şubat günü yine hükümlü olan arkadaşı Mustafa S. ile birlikte tel örgülerinin üzerinden atlayarak firar etti. İki kişi, ilk olarak 7 Şubat günü bir otomobille yaklaşık 240 kilometre uzaklıktaki Ereğli ilçesine gitti. Burada yüzü kar maskeli ve elinde pompalı tüfekle bir akaryakıt istasyonuna baskın yapıp,  çalışanları tehdit ederek, kasada bulunan bin 700 lira para ve bir adet cep telefonunu alarak kayıplara karıştı. Şüpheliler, 9 Şubat günü de yine Ereğli ilçesinde bir bakkal dükkanına geldi. İş yeri sahibine silah çekerek kasadaki paraları istedi. Ancak, Hüseyin Özüok, kar maskeli ve silahlı soygunculara direndi. Bunun üzerine soyguncular, bakkaldan bir şey alamadan kaçtı. Soyguncular son olarak 10 Şubat günü merkez Selçuklu ilçesi Yazır Mahallesi'nde bir markete geldi. İşyeri çalışanlarından kasadaki paraları isteyen soyguncular, çalışanların karşılık vermesi üzerine havaya bir el ateş ederek, bir şey alamadan kaçtı.
ALANYA’DA YAKALANDI 

Yaşanan soygunların ardından Emniyet Müdürlüğü ile İl Jandarma Komutanlığı ekipler soyguncuları yakalamak için çalışma başlattı. Ekipler, kısa sürede soyguncuların  Seydişehir Açık Cezaevi'nden firar eden  Hasan Yıldız ve Mustafa S., olduğunu belirledi. Şüphelilerin, çalıntı plakalı bir araçla soygunları gerçekleştirdiklerini tespit eden polis, şüphelilerden Hasan Yıldız'ın Alanya’da olduğunu belirlemesi üzerine harekete geçti. Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleriyle temasa geçen Konya ekipleri, Hasan Yıldız’ı Alanya’daki belirledikleri adreste yakalayarak gözaltına alındı.
DİĞER FİRARİNİN YAKALAMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR
 Sorgulanmak üzere Konya'ya getirilen Yıldız, suçlamaları kabul etmediğini ve görüntülerdeki diğer kişiyi de tanımadığını söyledi. Hasan Yıldız, sorgusunun ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Polis, Mustafa S.'yi yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor.

Anahtar Kelimeler:
AlanyaKonyaCezaeviFirari
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81