Eş cinayetindeki davanın ilk duruşması yapıldı

Boşanmak istediği eşi Hasan Yılmaz tarafından çalıştığı işyerinin önünde silahlı saldırı sonucu öldürülen Zehra Yılmaz davasının ilk duruşması yapıldı.

Eş cinayetindeki davanın ilk duruşması yapıldı

Boşanmak istediği eşi Hasan Yılmaz tarafından çalıştığı işyerinin önünde silahlı saldırı sonucu öldürülen Zehra Yılmaz davasının ilk duruşması yapıldı.

11 Ekim 2018 Perşembe 20:44
Eş cinayetindeki davanın  ilk duruşması yapıldı

Alanya 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuksuz yargılanan sanık Hasan Yılmaz katılmadı.
 Davanın görülmesi dün sabah saatlerinde oldu. 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki ilk duruşmaya Antalya Barosu Alanya Kadın Hakları Kurulu Üyesi Avukatlar müdahil olma talebiyle katıldı. Türkiye Kadın Haklarını Koruma Derneği Alanya Şube Üyeleri de davayı izlemek üzere salonda yer aldı. Öldürülen Zehra Yılmaz'ın ailesi ve yakınları da duruşmayı takip etti. 
Konya'da bulunması nedeniyle sanık Hasan Yılmaz duruşmada yer almadı. İlk ifadesi SEGBİS ile alınan sanık, olayı hatırlamadığını söyledi. Öldürülen Zehra Yılmaz'ın çocukları ve diğer tanıkların beyanları ile müdahillerin taleplerini dinleyen mahkeme heyeti, duruşmayı Aralık ayına erteledi. Mahkeme sanığın bir sonraki duruşmada hazır edilmesine karar verdi. 
Duruşma çıkışı davayla ilgili bilgi veren Antalya Barosu Alanya Kadın Hakları Kurulu Üyesi Avukatlar, sanığın tutuklu yargılanmasını istediler.

"SANIĞIN EN AĞIR ŞEKİLDE CEZALANDIRILMASINI İSTİYORUZ"
Avukat Halime Şenli, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kadın Hakları Kurulu olarak davaya müdahil olma taleplerinin; yargıtay tarafından kabul görülmediği gerekçesiyle mehkemece reddedildiğini söyledi. Şenli şöyle dedi: Ama biz vekalet alıp davaya yine devam edeceğiz. Sanığın tutuklanmasını ve buraya getirilmesini talep ettik. Bizce en önemlisi bu, Konya'da yattığı hastaneden taburcu olmuş. Alanya'daki evini de boşaltmış, şuan nerede olunduğu bilinmiyor. Tutuklanmanın değerlendirilmesi ve bu konuda karar verilmesi amacıyla yakalama kararı çıkarıldı. Yakalanıp mahkemenin huzuruna getirilecek. Bizim talebimizde bu yöndeydi. Biz sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyoruz. Çünkü önceden tasarlanmış, planlanmış" dedi. 
"ZEHRA VE AİLESİNİN YANINDAYIZ"

Türkiye Kadın Hakları Koruma Derneği Alanya Şube Başkanı Gaye Coşkun, dernek olarak Zehra Yılmaz davasını takip edeceklerini söyledi. Kadına yönelik suçlarda benzer durumlar yaşandığını söyleyen Coşkun " daha önce  uzaklaştırma kararı verilmiş; tutuklama kararı verilmemiş bir sanık var karşımızda. Hukuk sürecini takip edeceğiz. Öldürülen Zehra hanım ve ailesinin yanındayız. Tüm mağdur kadınlarla birlikte çalışmak zorundayız. Birlikte hareket edeceğiz. İstiyoruz ki suçlular cezalarını bulsunlar. Tek beklentimiz budur" diye konuştu.-Erdal ANAK
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81