Cinayet şüphelisine 20 yıl hapis istemi

Ankara'da 2013 yılında, Çeçen Cumhuriyeti İçkerya Türkiye Fahri Konsolosu Medet Önlü'yü çalışma ofisinde tabancayla vurarak öldürüldüğü olayla ilgi Alanya’da sahte kimlikle yakalanan Ömer Peltek’e 15 yıldan 20 yıla kadar hapsi talep edildi.

Cinayet şüphelisine 20 yıl hapis istemi

Ankara'da 2013 yılında, Çeçen Cumhuriyeti İçkerya Türkiye Fahri Konsolosu Medet Önlü'yü çalışma ofisinde tabancayla vurarak öldürüldüğü olayla ilgi Alanya’da sahte kimlikle yakalanan Ömer Peltek’e 15 yıldan 20 yıla kadar hapsi talep edildi.

12 Aralık 2018 Çarşamba 23:08
Cinayet şüphelisine 20 yıl hapis istemi

Geçen yıl 2 şubat’ta sabah saatlerinde Mahmut Mahallesi'nde devriye görevi yapan jandarma ekipleri, şüphe üzerine durdurdukları bir kişinin kimlik sorgusunu yapmak istedi. Şüphelinin tedirgin davranışlar sergilemesi üzerine jandarma üst araması yaptı, üzerinden Fuat H. adına düzenlenmiş kimlik çıktı. Ekipler, kimliğin sahte olduğunu belirledi. Gözaltına alınan Fuat H.'nin, Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi (UYAP) sorgusunda Şanlıurfa doğumlu Ömer Peltek (27)  olduğu, 'tasarlayarak öldürme' suçundan arandığı tespit edildi. Sağlık kontrolü sonrasında jandarma karakoluna götürülen Ömer Peltek'in, 23 Mayıs 2013 tarihinde Ankara'da Çeçen Cumhuriyeti İçkerya Türkiye Fahri Konsolosu Medet Önlü'yü (54) öldürmek suçundan arandığı belirlendi. İşlemlerin ardından adliyeye sevk edilen Ömer Peltek, sulh ceza hakimliğince tutuklandı. Peltek,  Alanya L Tipi Cezaevi'ne gönderildi. 

"PELTEK OLMADAN ALUÇ BU CİNAYETİ İŞLEYEMEZDİ”

Kamuoyunda "Medet Ünlü" olarak tanınan Medet Önlü'nün 22 Mayıs 2013'te öldürülmesiyle ilgili tetikçi Murat Aluç'a yardım ettiği belirtilen Ömer Peltek'in 15 yıldan 20 yıla kadar hapsi talep edildi. Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu olarak yargılanan sanık Peltek, Medet Önlü'nün eşi, çocukları ve taraf avukatları katıldı. Duruşmada esasa ilişkin iddiaları sorulan Önlü ailesinin avukatı Erdal Doğan, Peltek'in cinayetin asli faillerinden biri olduğunu söyledi. Cinayet için Aluç ile Peltek'in İstanbul'dan Ankara'ya geldiklerini, keşif yaptıklarını, cinayet sonrasında saklandıklarını anlatan Doğan, "Peltek olmadan Aluç bu cinayeti işleyemezdi. Kendisinin asli fail olarak değerlendirilmesini ve buna göre mütalaa verilmesini bekliyoruz" dedi. 

"KASTEN ÖLDÜRMEYE YARDIM"

Cumhuriyet Savcısı Cemal Fehmi Günay, esas hakkındaki görüşünde, Peltek'in, Aluç ile hareket ettiğini, onun şoförlüğünü yaptığını belirtti. Cinayet öncesinde ikilinin birlikte keşif yaptıklarını kaydeden Günay, cinayet günü Peltek'in, Aluç'u olay yerine götürdüğüne, cinayet sırasında gözcülük yaptığına, öldürme eyleminin ardından da Aluç'u araçla alarak, olay yerinden uzaklaştırdığına dikkati çekti. Günay, bu sebeplerle Peltek'in "kasten öldürmeye yardım" suçundan 15 yıldan 20 yıla kadar hapsini istedi. Savcı Günay, diğer sanık Rızvan Ezbulatov hakkındaki dosyanın ise ayrılması talebinde bulundu. Mahkeme, Peltek ve avukatına, talepleri doğrultusunda, esas hakkındaki savunmalarını hazırlamak için süre verilmesi ve Peltek'in tutukluluğunun devamını kararlaştırarak, duruşmayı erteledi.-Erdal ANAK

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81