California’da yakıt ikmali yapan F-35 tipi savaş uçağı düştü

ABD’NİN CALİFORNİA EYALETİNDE YAKIT İKMALİ YAPAN F-35 TİPİ SAVAŞ UÇAĞI DÜŞTÜ.

California’da yakıt ikmali yapan F-35 tipi savaş uçağı düştü

ABD’NİN CALİFORNİA EYALETİNDE YAKIT İKMALİ YAPAN F-35 TİPİ SAVAŞ UÇAĞI DÜŞTÜ.

01 Ekim 2020 Perşembe 21:19
California’da yakıt ikmali yapan F-35 tipi savaş uçağı düştü

ABD’nin California eyaletinde yakıt ikmali yapan F-35 tipi savaş uçağı düştü.

ABD’nin California eyaletine bağlı Imperial County bölgesinde bulunan Salton Denizi yakınlarında Salı günü ABD Deniz Kuvvetlerine bağlı KC-130J tipi yakıt ikmal uçağından yakıt ikmali yapan ABD Hava Kuvvetlerine bağlı F-35B tipi savaş uçağı düştü. Savaş uçağının yakıt ikmali yaptığı sırada tanker uçağa çarptığı ve düştüğü belirtildi. ABD Deniz Piyade Kolordusu (USMC) tarafından yapılan açıklamada, pilotun uçaktan kendini fırlattığı ve kazadan yaralı olarak kurtulduğu aktarıldı. Yakıt ikmal uçağı iniş takımlarının açılmaması nedeni ile Thermal Havaalanına yakın bir araziye gövdesi üstüne güvenli acil iniş yaparken, uçakta bulunan 8 mürettebatta herhangi bir yaralanma olmadı.

KC-130J’nin pilotunun Los Angeles Hava Yolu Trafik Kontrol Merkezi ile arasında geçen konuşmada, “LA Center, LA Center, RAIDER 50 acil durum ilan ediyor, VOLT 93 ile havada çarpışma” ifadelerini kullandığı ve “İki motorumuz çalışmıyor, yakıt sızdırıyoruz. Muhtemelen yanıyor ve şu anda acil inişteyiz. Acil durum ilan ediyoruz. Hala uçağın kısmi kontrolüne sahibiz. İki motor devre dışı” dediği ortaya çıktı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Pentagon tarafından yapılan testler sonucunda F-35’lerde 867 adet kusur bulundu. Mayıs ayında, ABD’nin 58’nci Fighter Squadron’a ait bir F-35A, Florida’daki Eglin Hava Kuvvetleri Üssü’ne inerken düştü. Pilot güvenli bir şekilde atıldıktan sonra hayatta kalmayı başardı. Şu anda kadar ABD’nin 3, Japonya’nın da 1 olmak üzere toplam 4 F-35 savaş uçağı düştü.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81