Başsavcı Emre açıkladı! ‘Alanya Cezaevi'nde koronavirüs tehdidi yok’

Alanya Cumhuriyet Başsavcısı Yasin Emre, Alanya L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda düzenlediği basın toplantısında, “Cezaevinde korona virüsü konusunda hiçbir tehdit yoktur” dedi.

Başsavcı Emre açıkladı! ‘Alanya Cezaevi'nde koronavirüs tehdidi yok’

Alanya Cumhuriyet Başsavcısı Yasin Emre, Alanya L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda düzenlediği basın toplantısında, “Cezaevinde korona virüsü konusunda hiçbir tehdit yoktur” dedi.

02 Nisan 2020 Perşembe 14:00

Mert CANTÜRK 

Alanya Cumhuriyet Başsavcısı Yasin Emre, bugün Alanya Mahmutlar L Tip Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda bir basın toplantısı düzenleyerek, korona virüs tedbirleri kapsamında cezaevinde yapılan çalışmaları ve uygulamaları anlattı.  Alanya Jandarma Komutanı Yarbay Serkan Akbaba ve Alanya ve Emniyet Müdürü Alper Avcı’nın da katıldığı toplantıda konuşan Başsavcı Emre, “Tutuklu ve mahkum yakınları müsterih olsun. Cezaevinde korona virüsü konusunda hiçbir tehdit yoktur. Gereken tüm önlemler alınmıştır” dedi. Başsavcı Emre, “Maalesef tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de görülen Covid-19 salgını ile ilgili olarak Adalet Bakanımız Sayın Abdulhamit Gül’ün talimatları, Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu’nun önerileriyle cezaevlerine yönelik tüm tedbirler titizlikle uygulanmaktadır. Cezaevimizde bulunan tüm hükümlü ve tutuklular bize emanettir. Devletimizin güvencesi altındadırlar. Hükümlü ve tutukluların hijyen ve sağlık koşulları Alanya Cumhuriyet Başsavcılığı’nın gözetim ve denetiminde, cezaevi idaresi tarafından yakın takip edilmektedir” dedi.

‘PERSONELLERİN HERGÜN ATEŞ ÖLÇÜMÜ YAPILIYOR’

Bu kapsamda, Alanya Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu personelinin kuruma girişlerinde ateş ölçümlerinin yapıldığını söyleyen Emre, “Herkes dezenfekte işlemine tabi tutulduktan sonra eldiven ve maske ile kuruma alınmaktadır. Ceza İnfaz Kurumu koğuşları, eklentileri, koridorları, derslikleri, revir, tüm salon ve ortak kullanım alanları, ring araçları ve personeli servisleri, kurumumuzca oluşturulan hijyen ekiplerince her gün dezenfekte edilmektedir” diye konuştu.

‘CEZAEVİ PERSONELLERİ BELİRLENEN YERDE KONAKLIYOR’

Hükümlü ve tutukluların hijyenlerini sağlamak için sıvı sabun, çamaşır suyu, çamaşır ve bulaşık deterjanı gibi temizlik malzemelerinin ücretsiz olarak hükümlü ve tutukluların kullanımına sunulduğunu açıklayan Alanya Cumhuriyet Başsavcısı Yasin Emre, “Teması azaltmak için açık ve kapalı görüşler iptal edilerek, hükümlü ve tutukluların telefonla konuşma süreleri uzatılmıştır. Büyük bir özveri ile çalışan infaz koruma memurları ve tüm personel evlerine gönderilmeyerek Başsavcılığımızca belirlenen izole edilen barınma yerlerinde konaklamaya başlamışlardır” dedi.

‘AİLELERİN İÇİ RAHAT OLSUN'

Bu konuda Alanya Kaymakamı Mustafa Harputlu’ya da teşekkür eden Başsavcı Emre, “İnfaz koruma memurları ve personelimizin barınmaları için gereken mekanı organize eden Sayın Harputlu’ya teşekkür ederim” diye konuştu. Alanya Mahmutlar L Tip Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu’nda bulunan tüm tutuklu ve hükümlülerin ailelerine de seslenen Başsavcı Emre, “Gereken tüm tedbirler alınmıştır. Türkiye genelinde olduğu gibi Alanya’da da cezaevinde korona virüs tehdidi yoktur. Devletimiz gereken tüm tedbirleri almıştır” mesajı verdi.

 

HİZMET ARAÇLARI VE CEZAEVİ GİRİŞİ İLAÇLANDI

Başsavcı Yasin Emre’nin konuşmasının ardından Alanya Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından cezaevinin hizmet araçları ve Kapalı Cezaevi girişinde dezenfekte çalışması gerçekleştirdi. İlaçlama çalışmalarını bizzat Başsavcı Yasin Emre gözetiminde gerçekleştirildi.

Son Güncelleme: 02.04.2020 15:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81