Alanya’da suç örgütüne ceza yağdı!

Alanya’da silahlı suç örgütü kurmak', 'silahlı suç örgütünü yönetmek' ve 'silahlı suç örgütüne üye olmak' gibi suçlardan yargılanan 7 sanığa toplam 144 yıl hapis cezasıyla 241 bin 580 TL adli para cezası verdi.

Alanya’da suç örgütüne ceza yağdı!

Alanya’da silahlı suç örgütü kurmak', 'silahlı suç örgütünü yönetmek' ve 'silahlı suç örgütüne üye olmak' gibi suçlardan yargılanan 7 sanığa toplam 144 yıl hapis cezasıyla 241 bin 580 TL adli para cezası verdi.

08 Mayıs 2019 Çarşamba 13:36
Alanya’da suç örgütüne ceza yağdı!

Antalya İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile Alanya Jandarma Komutanlığı ve Akseki Jandarma Komando Tabur Komutanlığı ekipleri, 20 temmuz 2017 tarihinde Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde organize suç örgütüne yönelik operasyon düzenlendi. Alanya merkezli operasyonda Mahmutlar ve Konaklı Mahallesi ile Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde eş zamanlı baskınlar yapıldı. Operasyonda 1'i kadın 13 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda içinde AK-47 model uzun namlulu Kalaşnikof'un da bulunduğu çok sayıda silah ve mühimmat ile bilgisayar dokümanı ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheliler, Alanya Jandarma Komutanlığı'ndaki 8 günlük sorgu ve işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Savcılık ifadelerinin ardından nöbetçi Alanya Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilen şüpheli Fatih N., Şiyar N., Mehmet N., Remzi N., Mehmet Bahri A., Koray K., Cengiz U., Halil İbrahim C., Esat Y., Umut A., Şadiye B., Çağlar T. ve Kahraman T., yaklaşık 11 saat süren duruşmanın ardından 'silahlı suç örgütü kurmak', 'silahlı suç örgütünü yönetmek' ve 'silahlı suç örgütüne üye olmak' suçlarından tutuklanarak Alanya L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na gönderildi.

SORUŞTURMA KAPSAMINDA 2’Sİ TUTUKLU 7 SANIK HAKİM KARŞISINDA

Sanıklardan tutuklu Fatih N., Mehmet B.A. ile tutuksuz yargılanan Cengiz U., Koray K., Mehmet N., Remzi N. ve Şiyar N. Alanya 2’inci Ağır Ceza Mahkemesinde son kez hakim karşına çıktı. Duruşmada sanıkların avukatları da hazır bulundu.  Sanıklar savunmalarında üzerlerine atılı suçu kabul etmeyerek beraatlarını talep etti. Mahkeme heyeti Fatih N.’e 46 yıl 7 ay hapis cezasıyla 85 bin 200 TL, Mehmet B. A.’ya 46 yıl 7 ay hapis cezasıyla 85 bin 200 TL, Cengiz U.'ya 25 yıl 8 ay hapis, Koray K.’ye 8 yıl 9 ay hapis cezasıyla 69 bin 980 TL, Remzi N.’ye 6 yıl 6 ay hapis cezasıyla 600 TL,  Mehmet N'ye 4 yıl 7 ay hapis cezası, Şiyar N.'ye ise 5 yıl 6 ay hapis cezasıyla 600 TL adli para cezası verdi. Ayrıca operasyon kapsamında Mustafa Zafer H. ve İsmet K.'nin arandığı öğrenildi.

Son Güncelleme: 09.05.2019 01:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81