Alanya'da uyuşturucu tacirlerine ceza yağdı!

Alanya 2'inci Ağır Ceza Mahkemesinde görülen karar duruşmasında, suç işlemek amacıyla örgüt kurma, uyuşturucu madde imalatı ve ticareti suçundan tutuklu olarak yargılanan 6 kişiye 76 yıl hapis cezası verildi.

Alanya'da uyuşturucu tacirlerine ceza yağdı!

Alanya 2'inci Ağır Ceza Mahkemesinde görülen karar duruşmasında, suç işlemek amacıyla örgüt kurma, uyuşturucu madde imalatı ve ticareti suçundan tutuklu olarak yargılanan 6 kişiye 76 yıl hapis cezası verildi.

09 Ocak 2020 Perşembe 15:29
Alanya'da uyuşturucu tacirlerine ceza yağdı!

25 Şubat 2019 tarihinde Alanya İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekiplerce suç işlemek amacıyla örgüt kurma, uyuşturucu madde imalatı ve ticareti suçundan 17 kişi yakalanmış yakalanan şahıslardan 15'i tutuklanırken 2 kişi serbest bırakılmıştı. Alanya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesinde bugün görülen karar duruşmasında tutuklu olarak yargılanan 8 sanık, T.S., B.S., K.A., Ç.O., M.Ü., Ö.B., B.A., ve U.K., mahkemede hazır bulundu. Duruşmaya sanıkların avukatları ve yakınları da katıldı. Tutuklu sanıklar son sözlerinde mahkeme heyetinden beraatlerini talep ettiler.
GEREĞİ DÜŞÜNÜLDÜ

Alanya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi heyeti sanıklardan Ç.O. ve U.K.'nın beraatlerine karar verirken 'Suç İşlemek amacıyla örgüt kurma, uyuşturucu madde imalatı ve ticareti' suçlarından, T.S., 18 yıl hapis ve  30 bin TL para cezası, M.Ü., 14 yıl 8 ay hapis ve 25 bin TL para cezası, B.S., K.A., ve B.A.,12 yıl 2 ay hapis ve 20 bin TL para cezası,
Ö.B., 7 yıl 2 ay hapis ve 10 bin TL adli para cezasıyla cezalandırıldı. Duruşmaya tutuklu getirilen 6 şüpheli Alanya L. Tipi Kapalı Cezaevine gönderildiler.

OLAYIN GEÇMİŞİ
Alanya Cumhuriyet Başsavcılığı’nın koordinesinde İlçe Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekipler, suç işlemek amacıyla örgüt kurma, uyuşturucu madde imalatı ve sokak satıcılarına yönelik çalışma başlattı. Soruşturmayı derinleştiren Alanya Cumhuriyet Başsavcılığı T.S., B.S., Ö.B., B.A., H.U., H.G., O.O., F.K., M.D., M.., K.A., Z.G., Ç.O., İ.S., M.E., K.B. ve U.K. isimli şüpheliler hakkında gözaltı kararı çıkarttı. Kararın ardından 25 Şubat sabah saatlerinde belirlenen adreslere eş zamanlı baskın düzenleyen jandarma ekipleri, 17 şüpheliyi gözaltına aldı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda ise 650 gram esrar, 50 gram kubar esrar, 30 gram eroin, 15 gram skunk, 2 gram kenevir tohumu, 754 adet uyuşturucu hap, 1 adet hassas terazi, bir adet esrar öğütme aparatı, bir adet ruhsatsız av tüfeği ele geçirildi. 17 Şüphelinin karakoldaki ifadelerinin ardından bu sabah yoğun güvenlik önlemleri altında Adliye'ye götürüldüler. Adliye'ye sevk edilen 17 kişden 15 kişi Uyuşturucu İmalatı ve Ticaretinden tutuklanarak Alanya L. Tipi Kapalı Cezaevine gönderilirken 2 kişi mahkemece serbest bırakıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81