ADAY TOKLU

ADAY TOKLU

08 Kasım 2017 Çarşamba 22:58
 ADAY TOKLU
 
Alanya'da kimin Ak Parti'den ilçe başkanı olacağına dair karar verildi. Mustafa Toklu'nun isminin Pazartesi günü açıklanmasına kesin gözüyle bakılıyor. Ak Parti İl Başkanı Rıza Sümer, Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Rıza Yanık'a yaptığı açıklamada, Alanya ve Gazipaşa'da ilçe kongrelerinin 2 Aralık tarihinde yapılacağını ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun ise her iki kongreye de katılacağını söyledi.
 
GENEL MERKEZDEN İZİN ÇIKTI
Ak Parti Genel Merkezi tarafından 03.10.2017 tarihinde büyükşehir sınırları içinde bulunan il ve ilçe kongreleri ertelenmişti. Genel Merkez tarafından il teşkilatlarına dün gönderilen yazı ile, kongrelerin 25 Aralık tarihinden itibaren tekrar başlatılması talimatı verildi. Ak Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer, gazetemize yaptığı açıklamada şunları söyledi; "Antalya bölgemizde 5 ilçede kongreleri ertelemiştik. Gerekli karar merkezimiz tarafından bize iletildi. 25 Kasım'da Muratpaşa ve Kemer, 26 Kasım'da Kepez, 2 Aralık tarihinde ise Gazipaşa ve Alanya'da ilçe teşkilatlarımız kongrelerini gerçekleştirecek. İl Teşkilatının ise henüz kongre tarihi belli değil. Gazipaşa ve Alanya kongrelerine Sayın Dış İşleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu'da katılacak" dedi. Sümer ayrıca Alanya delegelerinin de onaylandığını söyledi. 
TOKLU'NUN İSMİ PAZARTESİ AÇIKLANIYOR
AK Parti Alanya İlçe Teşkilatı'nda bilmeceye dönen kongre süreci uzadıkça heyecan doruğa oluşmuştu. Parti içerisinde ve kamuoyunda genel merkez tarafından kimin aday gösterileceği merak konusu olurken, Fatih Barcın ve Mustafa Toklu isimleri öne çıkıyordu. Genel Merkez tarafından gerçekleştirilen süreç sona erdi. AKP Genel Merkezi Gençlik Kolları Teşkilat Başkan Yardımcısı Mustafa Toklu'nun ismi Pazartesi günü açıklanıyor. Kongrenin ise Zimbitlik Tesisleri yanında bulunan Atatürk Spor Salonu'nda yapılması planlanıyor.
MUSTAFA TOKLU KİMDİR?
Alanya da doğdu. 2005 yılında Alanya Yabancı Dil Ağırlıklı Lisesi'nden mezun oldu. 2009 yılında İstanbul Kültür Üniversitesi Mimarlık Mühendislik Fakültesi Mimarlık Bölümü'nden mezun oldu. 2009 yılında Bahçeşehir Üniversitesi Hükümet Liderlik Okulu 5. Dönem Eğitim programını tamamladı. 2007 Almanya ve 2008 Portekiz de sosyal sorumluluk projesi kapsamında gençlik kampına katıldı. 2004-2005 yılları arasında Alanya Lisesi Öğrenci Meclis Başkanlığı,
2008-2009 yılları arasında İkü Mimarlık Mühendislik Fakültesi Öğrenci Meclis Başkanlığı, 2010-2014 yılları arasında Ak Parti Alanya İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı görevini yürüttü. 2015 yılında ise Adalet ve Kalkınma Partisi'nin Gençlik Kolları 4. Olağan Büyük Kongresi ile Genel Merkez Gençlik Kolları Merkez Karar Yönetim Kurulu üyeliği ve ardından başkan yardımcılığı görevine seçildi. Evli ve iki çocuk babasıdır.
Son Güncelleme: 08.11.2017 22:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81