Bıçaklar kurbanlıklar için bileniyor

BIÇAKLAR KURBANLIKLAR İÇİN BİLENİYOR. (OLGUN YILDIZ/ARDAHAN-İHA)

Bıçaklar kurbanlıklar için bileniyor

BIÇAKLAR KURBANLIKLAR İÇİN BİLENİYOR. (OLGUN YILDIZ/ARDAHAN-İHA)

30 Temmuz 2020 Perşembe 10:25
Bıçaklar kurbanlıklar için bileniyor

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi bıçakçılarda hummalı bir çalışma var. Kurban kesiminde kullanılacak bıçaklar, bilenmeye başlandı.

Kurban bayramı öncesi bıçak bileme işi yapan esnaflar, Kurban Bayramı’nın gelmesiyle birlikte yoğun bir çalışma içerisine girdi. Kurban kesimi için hazırlanan bıçaklar, bileme ustaları tarafından özenle hazırlanıyor. Taleplerin artmasıyla birlikte gece-gündüz mesai yapan bıçak bileme ustalarından İdris Bulutlar, yaklaşık 35 yıldır bu baba mesleğini severek yaptığını söyledi.

Bulutlar, ’’Bu el sanatları çok özenle yapılması gereken bir iştir, ustalık gerektiren bir iştir. Bu el sanatlarının bir inceliği var. İşte bıçak bileme işi sıradan bir iş değildir. Bıçak bileme işi uzmanlık gerektiren bir iştir. Bıçağı yakmadan bıçağa ince ağız vermek çok önemli. Bıçakların suyu kaçmaması için, yanmaması için su kullanıyoruz. Bizde baba mesleği el sanatlarını Serhat şehri Ardahan’da halkımıza hizmet vermeye çalışıyoruz. Keskin bıçaklarla halkımız kurbanlarını zahmetsizce ve kurbana eziyet etmeden kesecekler.’’ şeklinde konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81