Yarısı yatırıma

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin 2017 taslak bütçesi 2 milyar 260 milyon lira olarak kabul edildi.

Yarısı yatırıma

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin 2017 taslak bütçesi 2 milyar 260 milyon lira olarak kabul edildi.

22 Kasım 2016 Salı 22:46
Yarısı yatırıma
 Taslak bütçede yatırıma ayrılan pay 1 milyar 167 milyon lira ile rekor kırdı. Yatırımın bütçeye oranı yüzde 52 ile en yüksek seviyeye ulaştı. Türkiye’ye örnek olan birçok uygulamayı başlatan Büyükşehir Belediyesi bir ilke daha imza atarak tahvil çıkaracak.

Antalya Büyükşehir Belediyesi 2016 performans raporu ile 2017 taslak bütçesi, Büyükşehir Meclisi’nde kabul edildi. Bütçe ile ilgili meclis üyelerini bilgilendiren Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, 2017 yılı bütçesinin tam bir yatırım bütçesi olduğunu söyledi. 2015 ve 2016’da çok önemli yatırımları hayata geçirdiklerini ifade eden Türel, 2017 bütçesinin çok daha büyük yatırımları hedef koyan bir bütçe olduğunu kaydetti.
BÜTÇE PERFORMANSINA FITCH TEYİDİ
Başkan Türel, Antalya Büyükşehir Belediyesi bütçe performansının dünyadaki en önemli uluslararası kredilendirme ve derecelendirme kuruluşlarından birisi olan Fitch tarafından değerlendirildiğini belirterek, “Fitch’in bize verdiği raporlarda bütçe kaynaklarımızın ve konumumuzun fevkalade müspet olduğu, iyi bir not verilmek suretiyle teyit edilmiştir. Fitch zaman zaman ekonomik değil siyasi değerlendirmeler de yapar, ondan da bazen rahatsız oluruz ama kurumumuzla ilgili gerçekten bir ekonomik derecelendirme çalışması yapılmış; bu uluslararası raporların yayınlandığı internet sitelerinde ve gazetelerde de gerekçeleriyle ifade edilmiştir. Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin böylesine önemli noktaya gelmesi takdirle karşılanmıştır” diye konuştu.
2015 BÜTÇESİ GERÇEKLEŞME ORANI YÜZDE 130
Geçmiş dönemin gerçekleşen bütçe oranları ile kendi dönemindeki oranları karşılaştıran Başkan Menderes Türel, şu bilgileri verdi: “2013 yılında Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin taslak bütçesi 650 milyon; gerçekleşen 390 milyon, gerçekleşme oranı  yüzde 60. 2012 senesinde taslak 600 milyon, gerçekleşen 330 milyon, gerçekleşme oranı yüzde 55. Göreve geldikten sonra 2015 taslak bütçemizi 875 milyon lira olarak bu mecliste karara bağladık. Mayıs ayında kesin hesap raporu ile gerçekleşen bütçemiz 1 milyar 25 milyon olmuş. Yani yüzde 130 oranında gerçekleşmiş. Ve biz bu bütçemizi de yine geçmişte nasıl yapmışsak o şekilde gerçekleştireceğiz. Bütçelerimizin gerçekleşme oranlarını bugüne kadarki karnemiz ve uluslararası kredi kuruluşlar da teyit ediyor.”
Son Güncelleme: 22.11.2016 22:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81