Türel’den 20 milyarlık yatırım hedefi

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Haber Türk Televizyonu ekranlarında Esra Boğazlıyan’ın Yerel Seçim 2019 Programının canlı yayın konuğu oldu.

Türel’den 20 milyarlık yatırım hedefi

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Haber Türk Televizyonu ekranlarında Esra Boğazlıyan’ın Yerel Seçim 2019 Programının canlı yayın konuğu oldu.

31 Ocak 2019 Perşembe 21:07
Türel’den 20 milyarlık yatırım hedefi

5 yılda yaptığı hizmetleri anlatan Başkan Türel, gelecek dönem projelerini de paylaştı. 2019 sonrası için 359 proje hazırladıklarını söyleyen Türel, projelerden bir kısmını şöyle açıkladı: “Öncelikle Konyaaltı Sahil Projesi’nde olduğu gibi Antalya’da çevreci ve yeşil anlayışı ortaya koyan bir belediyeciliği güçlendirerek uygulamaya devam edeceğiz. Şimdi yeni bir projemiz Millet Bahçesi. 100. Yıl’daki TOKİ’ye ait olan 473 milyon TL değerindeki 40 bin m2lik çok değerli arazi, Millet Bahçesi projemiz için Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı ve Sayın Çevre ve Şehircilik Bakanımızın destekleri ile Büyükşehir Belediyesi’ne bedelsiz tahsis edildi. Biz de o tahsisin karşılığını müthiş bir proje ile veriyoruz. Falez Kavşağı ile Antalyaspor Kavşağı arasında giden o caddeyi tamamen yerin altına alarak arkadaki yeşil alanla birleştirip, öndeki Atatürk Parkı ile bir bütün haline getiriyoruz. 40 dönümlük Millet Bahçesini 300-400 dönümlük bir proje alanına dönüştürüyoruz. Meltem Mahallesi’nde oturan vatandaşlarımız hiçbir araç trafiği ile karşılaşmadan evlerinden çıktıklarında yürüyerek sahile kadar uzanabilecekler.” 
25 KİLOMETRELİK METRO 
2019 sonrasında Antalya’da yaklaşık 25 kilometrelik metro hattını gerçekleştireceklerini de belirten Başkan Menderes Türel, şunları söyledi: “Büyük Liman’dan Lara-Kundu’ya kadar tamamen yer altında gidecek bir toplu ulaşım aracı metro inşaatını da 2019’dan sonra gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Bununla ilgili gerekli kamu izinlerini almış durumdayız. Uluslararası finans görüşmeleri bir taraftan devam ediyor. İnşallah seçimleri kazanır kazanmaz hemen projelerini de neticelendirerek hemen yeni bir metro inşaatına başlayacağız. Günlük hayat yukarıda normal akışında devam ederken, yer altında bu çalışma şehrin haberi bile olmadan devam edecek.” 
20 MİLYARLIK YATIRIM HEDEFİ

İşsizliğin tek ilacının yatırım olduğunun altını çizen Türel, “Şu anda bizim raylı sistem inşaatımızda 1500 kişi çalışıyor. Hamasetle, kuru sözle işsizliği çözebilmeniz mümkün değildir. Türkiye’de en çok yatırım yapan belediyelerden biri olmanın onurunu yaşıyoruz. 2014-2019 arasında yaklaşık 12 milyar liraya yakın yatırım yapmışız. Önümüzdeki dönem bunu 20 milyar liraya taşımayı hedefliyoruz” dedi. 
KARNE NOTUMUZ PEKİYİ
Antalya’da 2004’te 3 ayla sınırlı olan turizm sezonunu bugün 9’a çıkardıklarına dikkati çeken Türel, şunları anlattı: “Bunu nasıl başarıyorsunuz diye soracak olursanız ürünümüzü çeşitlendirerek, Antalya’yı bir cazibe merkezine döndürecek yatırımlarla bunu yapıyoruz. Konyaaltı Sahil Antalya Yaşam Parkı, Boğaçayı, Tünektepe Teleferik gibi projeleri yapmasaydık Antalya’nın cazibesi bugünkünden farklı olurdu. 2019 sonrasında Antalya’yı rakiplerimizin de önüne geçirecek, dünya şampiyonu yapacak kruvaziyer liman, yat limanları gibi projelerimizin her biri iş ve aş projesi. Siz bu yatırımları yapmazsanız o zaman işsizlik konusunda sorun yaşamaya devam edersiniz. Türkiye’de yatırımı en iyi başaran belediyelerden birisi olarak bu konuda yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatı. Maşallah karne notumuz yaptıklarımıza bakarsanız adeta yıldızlı pekiyilerle dolu.” 
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81