Türel: 'Esnaf dostuyuz'

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu ‘ İstişare, Değerlendirme ve Mesleki Dayanışma’ toplantısına katıldı.

Türel: 'Esnaf dostuyuz'

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu ‘ İstişare, Değerlendirme ve Mesleki Dayanışma’ toplantısına katıldı.

11 Ekim 2016 Salı 21:15
Türel: 'Esnaf dostuyuz'
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu ‘ İstişare, Değerlendirme ve Mesleki Dayanışma’ toplantısına katıldı. Esnaf temsilcilerine seslenen Başkan Türel, “Antalya Esnaf Odası Başkanı Adlıhan Dere bizim için sözde değil, özde esnaf dostu dedi. Biz siyasetçiler ‘esnaf dostuyuz’ diye söze başlarız. Ama birisi aradan çıkıp da ‘Ne yaptın? Esnaf için derse, ‘sözde’ esnaf dostu olursunuz. Cevap da vermeye zorlanırsınız. Ama ‘özde’ esnaf dostu olursanız cevap vermeniz kolay olur” dedi.
SON 14 YILA BAKMAK LAZIM
Son 14 yılda esnafın geldiği durumun iyi incelenmesi gerektiğine dikkat çeken Başkan Türel, “Esnafın 2002 öncesinde yüzde 57 faizle kredi bulduğu dönemlerden bugün ne mutlu ki sıfır faizli dönemlere geldik. Ama daha yapılması gerekenler olduğunu hep söylüyoruz. Daha eksiklikler olacak. Çünkü ben bunu hep söylerim, her çözüm bir sorun getirir. İşte çözümlerin getirmiş olduğu sorunları da tek tek çözerek yola devam ediyoruz” diye konuştu.
ESNAFLA İŞBİRLİĞİ
Antalya esnafıyla da birçok hususta işbirliği yaptıklarını belirten Başkan Türel, “Örneğin Şoförler Odası’nda taksi durakları ile ilgili bir mesele gündeme geldiğinde cevabım hep şudur; durakta kaç taksi olacak, nerede durak olacak. Bunlar Büyükşehir Belediyesi yetkisinde UKOME kararları ile yürütülüyor. Cevabım şu oluyor. Şoförler Odası ne isterse onu uygularız hiç merak etmeyin. Böylelikle hem odamızı güçlendiriyoruz hem de esnafın gerçek muhatabı ile soruna yerinde çözüm sağlamış oluyoruz. Olması gereken de budur. Ben de odacılıktan geliyorum Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı yaptım. Bu işlerin ne kadar zor olduğunu, fedakarlık istediğini, gönüllük esasına göre yapıldığını çok iyi biliyorum.”
GİZLİ KAHRAMANLAR
Başkan Türel, esnafın bu ülkenin gelişimindeki gizli kahramanlar olduğunu belirterek, servisçiler odasıyla yeni bir tahditli plakaya geçilmesinin söz konusu olduğunu vurguladı. Antalya sınırlarının genişlediğini belirten Türel, “Bütün ilçelerde yeniden envanter çıkarma olasılığı doğdu. Çok başlılık almış başına gitmiş. Bunları disiplin altına alma şansı zordu. Ve Servisçiler Odası Başkanı ile çok güzel bir işbirliği yaptık. Ayrıca, bizim belediyemize ait bir mezbahamız var. Dedik ki, bunu alsın Kasaplar Odası işletsin dedik. İşte işbirliği budur. Sözde özde meselesi vardır ya. Özde ne yaptın derlerse Allaha çok şükür bizim söyleyecek çok sözümüz var” şeklinde konuştu. - İHA
Son Güncelleme: 11.10.2016 21:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81