Şehir hayatından bıkınca karavanda yaşamaya başladı

Emekli Karaduman, kışın Antalya'da, yazın Karadeniz'de kamp kuruyor.

Şehir hayatından bıkınca karavanda yaşamaya başladı

Emekli Karaduman, kışın Antalya'da, yazın Karadeniz'de kamp kuruyor.

10 Kasım 2016 Perşembe 23:10
Şehir hayatından bıkınca karavanda yaşamaya başladı
Emekli Karaduman, kışın Antalya'da, yazın Karadeniz'de kamp kuruyor. Bolu’da yaşayan ve şehir hayatından bıkan 63 yaşındaki Murat Karaduman, 28 yıldır yılın 9 ayını 10 metrekarelik karavanda geçiriyor. Yılda yaklaşık 20 bin kilometre yol kat eden Karaduman yazın Karadeniz, kışın güney sahillerini tercih ediyor, çamaşırlarını kendisi yıkayıp, yemeğini kendisi pişiriyor.
35 yaşında hafta sonu tatillerini çekme karavan içerisinde yapmaya karar veren 63 yaşındaki Murat Karaduman, karavan sevdasını hobiye dönüştürdü. Sosyal Güvenlik Kurumundan (SGK) emekli Karaduman, 28 yıldır 7 metre uzunluğunda, içerisinde yatak, mutfak, oturma alanı bulunan karavanda hem tatil yapıyor hem de Türkye'yi dolaşıyor. Yılın 12 ayının 9 ayını karavan içerisinde geçiren Karaduman, ihtiyaçlarını ise çevrede bulunan pazar ve marketlerden karşılıyor. Çamaşırlarını kendisi yıkayan, yemeğini kendisi yapan Karaduman, bugüne kadar Türkiye'nin bir çok ilini gezerek karavan üzerinde yaklaşık 9 yılda 180 bin kilometre yol kat ettiğini kaydetti.
‘DOĞAYI BU ŞEKİLDE DAHA ÇOK SEVİYORUM’
9 yıldır yılın 9 ayını karavanda geçirdiğini ifade eden Murat Karaduman, karavanda süren hayat yolculuğunu bir yaşam şekline dönüştürdüğünü söyledi. Karavanda tatil yapmayı sevdiğini kaydeden Karaduman, "Doğayı bu şekilde daha çok seviyorum. Evim de olmasına rağmen evime daha az gidiyorum. Bu daha güzel bir yaşam şekli oldu. Türkiye’nin şu anda bir çok yerinde kar ve soğuk etkili oluyor. Ama Antalya’da şuan öyle bir durum yok. Genelde kışları Antalya’da kalıyorum. Otellere göre daha avantajlı tatiller yapıyoruz. Bunun da zahmetleri var ama sevince katlanıyorsun. Otellere göre daha mutluyuz. Beton içerisinde değiliz" dedi.
‘SABAHLARI KALKINCA İLK OLARAK DENİZE GİRERİM’
Karavan içerisinde doğa ile baş başa ve yıldızların altında olmanın mutluluk verici olduğunu kaydeden Karaduman, "İhtiyaçlarımı pazarlardan karşılıyorum. Haftalık olan pazarlara gidiyorum. Yöresel ürünleri tercih ederek doğal ürünler tüketmeye çalışıyorum. Temmuz ve Ağustos aylarında Karadeniz’i tercih ediyorum. O zamanlar Antalya çok sıcak ve nemli oluyor. Daha sonra Ege ve Akdeniz sahillerini geziyorum. Bizim için bu mevsimde en iyi yer Antalya’dır. Yılda 20 bin kilometre geziyorum. Bir çok yere gideriz. Orada kalma sürelerimiz sürekli değişir. Arkadaşlarım ile buluşurum. Sabahları kalktığım zaman ilk olarak denize girerim. Daha sonra spor yaparım. Sonra da gelir kahvaltımı yaparım. İstediğim zaman televizyonumu izlerim. İnternetime bağlanırım. Çamaşırımı kendim yıkarım. Karavan üzerinde tatil yapmayı severseniz, her şeyi başarırsınız" diye konuştu.
Son Güncelleme: 10.11.2016 23:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81