Protokolde şansa yer yok

Protokolde şansa yer yok

21 Eylül 2017 Perşembe 19:47
Protokolde şansa yer yok
Antalya Büyükşehir Belediyesi personel eğitimleri kapsamında Temsil ve Protokol Yönetim Eğitimi düzenledi. 
Büyükşehir Belediyesi Eğitim Şube Müdürlüğü, belediye personeli için Temsil ve Protokol Yönetim Eğitimi düzenledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in de katıldığı, Cumhurbaşkanlığı Eski Protokol Uzmanı İhsan Ataöv’ün anlatımıyla gerçekleşen eğitimde ilk izlenim, algı yönetimi, resmi protokol kuralları konuları anlatıldı.
Konuşmasına protokolün tanımıyla başlayan Ataöv, protokol kavramını şöyle anlattı:
“Resmi bir programda, davette, yemekte, toplantıda, açılışta, başında resmiyet olan her işte temsil gücü düşük olan astlar ile temsil gücü yüksek olan üstler arasındaki itibar ilişkileridir. Protokol kurallarının öğrenme biçiminin ülkemizde yanlış gerçekleştiğine değinen Ataöv, “Protokol kuralları maalesef büyükten küçüğe aktarılan ya da hata yaptıkça uyarılarla öğrenilen konular. Büyükşehir Belediyesi’nin çalışanlarının protokol konusunda hiç sıkıntı yaşamamasını amaçlıyoruz. Ülkemizde büyük sıkıntı çekilen bu konuda, Antalya öne çıksın ve vatandaşla sımsıcak, kendi arasında resmi, dışardan gelenlerle de protokole uygun davranılmasını sağlamayı istiyoruz” diye konuştu.
“Protokolde şansa yer yoktur” diyen uzman Ataöv, “Nezaket ve protokol kuralları birbirinden farklı şeylerdir. Nezaket kuralları kişilerin birbirleri ile olan iletişimde sosyal davranış kurallarıdır. Nezaket kurallarına uymazsanız kaba olursunuz, dışlanırsınız. Protokol kurallarına uymazsanız çok net söylüyorum, rezil olursunuz. Çünkü ucu başkasının temsil ettiği bir topluluğa dayanan bir iştir. Genelde protokolde hatalar yapılır ve temsil eden değil, temsil edilen çıkar özrünü diler” şeklinde konuştu.
Son Güncelleme: 21.09.2017 19:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81