Okullara MOBESE takibi geliyor

Okullara MOBESE takibi geliyor

08 Eylül 2017 Cuma 20:31
Okullara MOBESE  takibi geliyor
Antalya Valisi Münir Karaloğlu, 2017-2018 eğitim öğretim yılı için öğrenci sayısı yüksek olan okullar ile güvenlik riski oluşturan okulların çevresinde kamera sistemlerinin yerleştirileceğini ve bu sistemin MOBESE olarak bilinen kent güvenliği sistemine entegre edileceğini açıkladı. Karaloğlu sistemin takibini ise polis ile jandarmanın gerçekleştireceğini söyledi. 
 
2017- 2018 eğitim öğretim yılının huzur içerisinde geçirilmesi için Antalya Valisi Münir Karaloğlu başkanlığında ‘Okul Güvenliği’ toplantısı gerçekleştirildi. Valilik toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya, Vali Münir Karaloğlu’nun yanı sıra Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan, Emniyet Şube Müdürleri, İl Milli Eğitim şube müdürleri, daire amirleri ve çeşitli STK temsilcileri katıldı.
"SERVİS ARAÇLARIYLA İLGİLİ TEDBİRLER ALINACAK"
Toplantıda konuşan Antalya Valisi Münir Karaloğlu, 81 ilde ‘Güvenli Okul’ konulu toplantılar düzenlendiğini söyledi. 11 Eylül’de 1. sınıf öğrencilerinin, 18 Eylül’de de diğer sınıf öğrencilerinin okula başlayacağını belirten Karaloğlu, amaçlarının okulları çocuklar için daha güvenli hale getirmek olduğunu kaydetti. Vali Karaloğlu, "Güvenli kelimesinden kasıt, dışarıda çocuklarımıza musallat olacak kötü alışkanlıklar edinmelerine vesile olacak insanlardan okulu ve çevresini uzak tutmak, hem trafik konusunda okul ve çevresinde gerekli tedbirleri almak, hem servis araçlarıyla ilgili son dönemde İstanbul’da ki olaydan dolayı çok tartışılır oldu. Servis araçlarıyla ilgili gerekli tedbirleri alarak okul ve çevresini tam güvenli hale getirmek maksadımız var. Bu konuda İçişleri Bakanlığımızla, Milli Eğitim Bakanlığımızın ortak çalışması var" dedi.
MOBESE SİSTEMİ
Türkiye’de ek güvenliğin sağlanması için bine yakın okul belirlendiğini kaydeden Karaloğlu, Antalya’da ise yine belirlenen kamu ve özel okulların çevresinde kamera sistemi oluşturulacağını ve bu sistemin kent güvenliği sistemine entegre edileceğini söyledi. Yakın bir tarihte sistem için ihale gerçekleşeceğini belirten Karaloğlu, "Artık öğrenci sayısı yüksek olan bize göre daha riskli olan okulların özel ve kamunun özel okulların çevresini de bizim MOBESE diye adlandırdığımız kent güvenlik sistemine dahil ederek uzaktan polisimiz ve jandarmamız takibini yapacak. Amacımız çocuklarımızı okulda ve çevresinde hiçbir şekilde rahatsız edilmemesi, kötü alışkanlıklara bulaştırılmaması ve onların iyi bir insan vatandaş olmalarını sağlayacak ortamlar hazırlamaktır. Masanın etrafındaki bütün kurumlarla tartışacağız Antalya’daki almamız gereken tedbirlerle ilgili kararlar alıp uygulayacağız" diye konuştu.
 
Son Güncelleme: 08.09.2017 20:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81