Menderes Türel 3'üncü sırada

Gezici Araştırma Merkezi, 2016’da Türkiye’nin en başarılı büyükşehir ve ilçe belediye başkanlarını araştırdı.

Menderes Türel 3'üncü sırada

Gezici Araştırma Merkezi, 2016’da Türkiye’nin en başarılı büyükşehir ve ilçe belediye başkanlarını araştırdı.

12 Ocak 2017 Perşembe 21:04
Menderes Türel 3'üncü sırada
Sonuçlara göre, yüzde 60,7'lik başarı oranıyla en başarılı büyükşehir belediye başkanı sıralamasında Menderes Türel 3. sırada yer aldı. 24-30 Aralık tarihlerinde TÜİK örneklemleri dikkate alınarak Türkiye çapında gerçekleştirilen anket, 8 bin 762 kişinin katılımıyla gerçekleştirdi. 30 farklı büyükşehirde yaşayan ve farklı sosyo-demografik gruba mensup kişilerle gerçekleştirilen çalışmada temel kriterler şöyle sıralandı: Vatandaş memnuniyeti, belediye hizmetlerine vatandaşların yerinde ve zamanında ulaşılabilirliği, engelli vatandaşlara yönelik çalışmalar, kültür ve sanata verilen destek, Suriyeli mülteciler ile ilgili çalışmalar, belediye başkanlarının vatandaş tarafından tanınırlık düzeyi, sosyal medya kullanımı ve iletişim kanallarının etkin kullanılması, Bunların yanı sıra, şehirlerin marka değerinin artırılması amacıyla tanıtımı hususunda yapılan aktiviteler de kriterler arasında yer aldı. Araştırma kapsamında katılımcıların yukarıda belirtilen kriterlere göre hangi belediye başkanlarını başarılı bulup bulmadığı soruldu. Çıkan sonuçlarla, hizmet performanslarının puan ortalaması alınarak, en başarılı belediye başkanları belli oldu.

BAŞARILI BELEDİYE BAŞKANLARI ARASINDA YERİNİ ALDI
Sonuçlara göre, en başarılı büyükşehir belediye başkanı yüzde 64,7'lik oranla Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu oldu. Çerçioğlu'nun ardından, yüzde 62,6 ile Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün geldi. Üçüncü sırada yüzde 60,7'lik başarı oranıyla Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel yer aldı. Dördüncü sırada yüzde 60,2'lik oranla Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek bulunurken, beşinci sırayı ise yüzde 59,8'lik oran ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu aldı.
Son Güncelleme: 12.01.2017 21:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81