Festivale görkemli açılış!

Sanatseverlerin merakla beklediği ve biletleri günler öncesinden tükenen “ 19. Uluslararası Antalya Piyano Festivali”nin ilk konseri, görkemli bir açılışa sahne oldu.

Festivale görkemli açılış!

Sanatseverlerin merakla beklediği ve biletleri günler öncesinden tükenen “ 19. Uluslararası Antalya Piyano Festivali”nin ilk konseri, görkemli bir açılışa sahne oldu.

02 Eylül 2018 Pazar 20:04
Festivale görkemli açılış!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in ev sahipliğinde, dünyaca ünlü şef Gürer Aykal’ın Sanat Yönetmenliğini üstlendiği festival; İspanyol Flamenko yıldızı Laura De Los Angeles’in konseri ile başladı. 
FESTİVALDE BİR İLK: RİTMİK RENKLER SERGİSİ 
19. Uluslararası Antalya Piyano Festivali bu yıl bir ilke de ev sahipliği yaptı. Ebru Türel’in girişimleriyle organize edilen Gülçin Anıl “Ritmik Renkler” Resim Sergisi ziyaretçi akınına uğradı. Festival alanı  - fuayede sergilenen eserler,  konsere gelen seyirciler tarafından büyük beğeniyle karşılandı. Sergiyi ziyaret edenlerden büyük memnuniyet duyan Gülçin Anıl; “Sanat,  sanata değer verildiği sürece var olur. Sanata bu denli değer veren Belediye Başkanı Sayın Menderes Türel ve kendisi de resimle ilgilenen sevgili eşi Ebru Türel’e sanata katkılarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi. 
Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen organizasyonun açılış programında, İspanyol Flamenko sanatçısı Laura De Los Angeles, Antalya Kültür Merkezi’nde sahne aldı. Konserde davetlileri Türkçe "Merhaba" diyerek selamlayan Laura De Los Angeles, "İyi akşamlar, Türkiye’de  olmaktan çok mutluyum" ifadelerini kullandı. Seyircilerin büyük coşkuyla eşlik ettiği konser, salonda flamenko rüzgarı estirdi. 

Etkinlik öncesi programın açılış konuşmasını yapan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ise Antalya'yı kültür ve sanatın da başkenti yapma hedeflerine dikkati çekerek, şöyle konuştu:
"Bu yolda emin adımlarla ilerlerken, bu hedefimize en büyük katkıyı sağlayan festivallerimizden biri olan Uluslararası Antalya Piyano Festivali'nin bu yıl 19'uncusunu düzenlemenin mutluluğunu ve heyecanını yaşıyoruz. Piyano festivalimiz, kentimizin marka değerine önemli katkılarda bulunuyor, Antalya'nın uluslararası sanat şehri kimliğini pekiştiriyor. Ne mutlu bizlere ki Uluslararası Antalya Piyano Festivali, her yıl sanatseverlerin merak ve heyecanla beklediği bir etkinlik haline geldi."
Organizasyon, dünyaca ünlü sanatçıların müzikseverlerle buluşmasının yanında genç yeteneklerin desteklenmesi noktasında da çok önemli bir görev üstleniyor. 
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81