Büyükşehir Belediyesi Elektrikli Otobüs Test Ediyor

Yerli Bir Firmanın Ürettiği Türkiye’Nin İlk Elektrikli Otobüsü, Test Ve Tanıtım Amaçlı Olarak Temiz Enerji Projelerinin Öncüsü Antalya Büyükşehir Belediyesi’Ne Gönderildi.

Büyükşehir Belediyesi Elektrikli Otobüs Test Ediyor

Yerli Bir Firmanın Ürettiği Türkiye’Nin İlk Elektrikli Otobüsü, Test Ve Tanıtım Amaçlı Olarak Temiz Enerji Projelerinin Öncüsü Antalya Büyükşehir Belediyesi’Ne Gönderildi.

19 Mart 2014 Çarşamba 16:39
Büyükşehir Belediyesi Elektrikli Otobüs Test Ediyor

Yerli bir firmanın ürettiği Türkiye’nin ilk elektrikli otobüsü, test ve tanıtım amaçlı olarak temiz enerji projelerinin öncüsü Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne gönderildi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın otobüsü inceleyerek, yetkililerden bilgi aldı. Başkan Akaydın, egzoz emisyonu sıfır olan otobüsle şehir turu yaparak, Büyükşehir Belediyesi’nin Aksu İsmail Ogan Caddesi açılış törenine elektrikli otobüsle gitti. Yüzde 100 elektrikle çalışan otobüsü 700 nolu şehir içi ring hattında test edeceklerini belirten Başkan Mustafa Akaydın, “Amacımız elektrik otobüsü ulaşım esnafına ve Antalyalılara tanıtmak. Ulaşım esnafımıza daha önce de söylemiştim, gelin Antalya’nın toplu ulaşımını böyle araçlarla yapalım diye. Hem ekolojik yani çevre kirliliği yaratmıyor hem de yakıt masrafını çok düşürüyor. Mazotlu araca göre beşte bir daha az maliyetli. Yakıt olarak elektrik kullanıyor ve ulaşımı çok ucuza mal ediyorsunuz. Bakım maliyeti de yok” diye konuştu.

Dünyada elektrikli araçlarla toplu ulaşım sağlayan 3 kent bulunduğunu ifade eden Başkan Akaydın, “Belki de Antalya olarak 4’üncü kent olacağız. Ulaşım esnafımıza sesleniyorum. İstikbal bu araçlarda. Bu araçları alsınlar, takip etsinler. Teknolojisi her geçen gün gelişiyor. Antalyamıza böyle teknolojiler yakışır” diye konuştu.
ULAŞIM ESNAFI TEST EDECEK
Elektrikli otobüsün ay sonuna kadar Minicity-kent merkezi arasında sefer yapan 700 nolu toplu ulaşım hattında deneneceği, bu sürede elektrikli otobüsün ulaşım esnafı tarafından test edileceği belirtildi.Egzoz emisyonu sıfır olan, gürültü ve titreşim seviyeleri düşük elektrikli otobüsle daha temiz bir çevre, daha sessiz bir trafik, daha düşük işletme maliyeti ve daha yüksek verimlilik sağlanacağı, 6-8 saat arasında tam şarj olan elektrikli otobüsün ideal şartlarda 280 kilometre yol yapabildiği ifade edildi.

Son Güncelleme: 19.03.2014 16:39
Anahtar Kelimeler:
Test
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81