Aü, Akedaş Ve Clk Akdeniz Elektrik Arasında Burs Protokolü İmzalandı

Akdeniz Üniversitesi, Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş. (Akedaş) Ve Clk Akdeniz Elektrik Perakende Satış A.Ş. Arasında Protokol İmzalandı.

Aü, Akedaş Ve Clk Akdeniz Elektrik Arasında Burs Protokolü İmzalandı

Akdeniz Üniversitesi, Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş. (Akedaş) Ve Clk Akdeniz Elektrik Perakende Satış A.Ş. Arasında Protokol İmzalandı.

10 Mart 2014 Pazartesi 16:59
Aü, Akedaş Ve Clk Akdeniz Elektrik Arasında Burs Protokolü İmzalandı

Akdeniz Üniversitesi, Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş. (AKEDAŞ) ve CLK Akdeniz Elektrik Perakende Satış A.Ş. arasında protokol imzalandı.
Akdeniz Üniversitesi, Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş. (AKEDAŞ) ve CLK Akdeniz Elektrik Perakende Satış A.Ş. arasında, Akdeniz Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Elektrik Programı’nda okuyan öğrencilere burs verilmesi ve bu öğrencilerin okul sonrasında istihdam edilmelerine ilişkin protokol imzalandı.
Akdeniz Üniversitesi Rektörlük Senato Salonu’nda gerçekleştirilen protokol törenine, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abdullah Aziz Ergin, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Davut Karayel, AKEDAŞ Genel Müdürü Bülent Gürel, Cengiz Limak Kolin (CLK) Akdeniz Perakende Satış Genel Müdürü Halit Bakal katıldı.
Protokol töreninde konuşan Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, günümüzde enerjinin Türkiye için çok önemli bir kaynak olduğunu ve bu kaynağın doğru ve emin ellerde hizmet olarak sunulmasının son derece önemli olduğunu söyledi. “CLK hepimizin gecesini aydınlatıyor. Böylesine önemli bir iş yapan kurumda her zaman nitelikli elemanların çalışması gerekmektedir” diyen Rektör Prof. Dr. Kurtcephe, “Enerji milli servet. Bu servetin de ehil ellerde olması Türk ekonomisine katkı sağlayacaktır. AKEDAŞ ile yapacağımız işbirliği Akdeniz Üniversitesi’nin kamuya verdiği hizmete de yeni bir boyut getirecektir. Bugün imzaladığımız bu protokolle öğrencilerimize aylık 420 lira burs verilecek ve iş garantileri olacak. Gerek verilen burs, gerekse öğrencilerimizin iş kaygısını ortadan kaldıracak istihdam imkanı öğrencilerimiz için son derece önemli. Öğrencilerimize böylesine destek sağlayan AKEDAŞ ve CLK Akdeniz Perakende’ye çok teşekkür ediyorum. Umarım bu protokol tüm taraflar için hayırlı olur” şeklinde konuştu.

Cengiz Limak Kolin (CLK) Akdeniz Perakende Satış Genel Müdürü Halit Bakal da, bu yıl sosyal sorumluluk projesi yapmaya başladıklarını ve ilk sosyal sorumluluk projesini de Akdeniz Üniversitesi ile yapacaklarını söyledi. Bakal, “Bu ilk sosyal sorumluluk projemiz, ilerleyen zamanlarda projelerimiz artarak devam edecek. Hedefimiz, yer yıl Meslek Yüksekokulu Elektrik Programı’nda okuyan 100 öğrenciye aylık 420 lira burs vermek ve okul bitiminde de bu öğrencilerimizi kendi bünyemizde istihdam etmek” dedi.
Amaçlarının kalifiye personel yetiştirmek olduğunu aktaran Bakal, “Bizim özel sektör olarak temel hedefimiz kazandıkça, kazandığımız bölgeye sosyal sorumluluk projeleri ile geri dönüş yapmak. Üniversiteyle işbirliğimiz sadece burs ve iş imkanı ile sınırlı kalmayacak. Meslek Yüksekokulu Elektrik Bölümü’nün laboratuvarını da yenileyeceğiz. Ayrıca üniversite ve sektörün iç içe olacağı etkinlikler düzenleyeceğiz” ifadelerini kullandı.
AKEDAŞ Genel Müdürü Bülent Gürel de, AKEDAŞ olarak yetişmiş insan gücü sıkıntısı çektiklerini söyleyerek, “Öğrencilere bu burs verildiği müddetçe şirketimize, daha motive olmuş, daha kalifiye öğrenciler geleceğinden eminim. Öğrencilerimize bu imkanını sağlayan tüm yetkililerimize de ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.
Protokol töreni karşılıklı imzaların atılması ile sona erdi.

Son Güncelleme: 10.03.2014 16:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81