Antalya için yeni bir tanıtım atağı

Antalya için yeni bir tanıtım ve PR kampanyasını başlatmayı planladıklarını belirten Başkan Türel, “Antalya’nın yeni iletişim araçlarını, özellikle sosyal medya araçlarını kullanarak kendisini tanıtması bugüne kadar yetersiz kaldı. Artık bu konuda da önemli adımlar atmanın arifesindeyiz” dedi.

Antalya için yeni bir tanıtım atağı

Antalya için yeni bir tanıtım ve PR kampanyasını başlatmayı planladıklarını belirten Başkan Türel, “Antalya’nın yeni iletişim araçlarını, özellikle sosyal medya araçlarını kullanarak kendisini tanıtması bugüne kadar yetersiz kaldı. Artık bu konuda da önemli adımlar atmanın arifesindeyiz” dedi.

25 Kasım 2016 Cuma 21:13
Antalya için yeni  bir tanıtım atağı
6. Uluslararası Resort Turizm Kongresi’ne katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, turizmcilere seslendi. Antalya turizminin değişen dış şartlara hızlı cevap verme kabiliyetine sahip olduğunu belirten Türel: “Bu yıl Eylül ayına kadar Rusya Federasyonundan çok az ziyaretçimiz geldi, fakat son iki aydaki gelişmelerden sonra bir bakıyoruz; son 2 ayda yarım milyon Rus turist Antalyamızı ziyaret etmiş. İsrail ile yeniden eski rakamlara büyük bir hızla gittiğimizi görüyoruz. Bu iki örnek bizi iyi tanıyan pazarlarda hızlı dönüşler olabildiğini gösteriyor” diye konuştu.
TURİSTLER ANTALYA’DAN MEMNUN
Geçen sene turizm sektörüne verilen finansal desteğin son derece önemli olduğuna dikkat çeken Türel, döviz kurundaki artışın önümüzdeki sene kısmi de olsa bir fiyat avantajı sağlayacağını da kaydetti. Avrupa’da Türkiye için ters rüzgarlar estiğini ifade eden Başkan Türel, Avrupa pazarında zorlanmanın devam edeceğinin ön görüldüğünü söyledi. Bütün müşteri memnuniyet anketlerinin Antalya dünyadaki rakipleriyle karşılaştırıldığında bu konuda adeta rekabet edilemez noktada olduğunu gösterdiğini aktaran Türel, “Yüzde 85 ve üzeri oranlarla Antalya’ya ne zaman gelirse gelsin bütün yabancı turistler geldiklerinden dolayı çok memnun olduklarını ifade ediyorlar” dedi.
Sadece bu yılın 10 ayında Almanya, İngiltere, İsveç, Norveç vatandaşlarının Antalya’ dan 2 bin civarında gayrimenkul mülki edindiği bilgisini veren Türel, “Yabancıların sadece Ekim ayında 467 ev aldıklarını ifade ettiğimizde demek ki tüm olumsuzluklara rağmen ümidimizi kaybetmememiz gerekiyor. Bu da Türkiye ve Antalya talebinin sadece tatil amaçlı değil, aynı zamanda yaşam merkezi amaçlı olarak da devam ettiğini göstermektedir” şeklinde konuştu.
KLASİK TANITIMIN ÖTESİNE GEÇMELİYİZ
Konuşulması gereken bir başka meselenin de turizm ürününü, bir ekonomik ürün olmanın ötesine taşıyabilmek olduğunu söyleyen Başkan Menderes Türel, “Turkish riviera, all inclusive, best price gibi artık klasik bir afişin ötesine geçmemiz, basit pazarlama sloganlarını aşan bir konseptle gelen ziyaretçiyle Antalya arasında duygusal bir bağ kurmayı başarmamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.
YENİ BİR TANITIM KAMPANYASI
Antalya için yeni bir tanıtım ve PR kampanyasını başlatmayı planladıklarını belirten Başkan Türel, şöyle devam etti: “Bu çalışmalarımız hükümetimizin, Başbakanlık Tanıtma Fonumuzun, Kültür ve Turizm Bakanlığımızın büyük destekleri ve onların bilgisi dahilinde gerçekleştirilmektedir. Antalya’nın yeni iletişim araçlarını, özellikle sosyal medya araçlarını kullanarak kendisini tanıtması bugüne kadar yetersiz kaldı. Artık bu konuda da Sayın Valimizle BAKA Ajansına bağlı kalmak suretiyle önemli adımlar atmanın arifesindeyiz.”
GAYRETLERİMİZ BOŞA GİTMEDİ
Bu yılı turizm ve tanıtma çalışmalarıyla geçirdiğini ifade eden Türel, “Bir belediye başkanının aslında çok ilgilendiği işler gibi düşünülmese de Antalya eğer turizmin başkenti ise Antalya’nın belediye başkanının bu konulara önem vermesi kaçınılmaz bir zorunluluktur.  Avrupa, Antalya, Ankara arasında mekik dokuduk. Bu gayretlerimiz boşa gitmedi. Bu toplantıdaki sunumlarda tanıtım çalışmalarımızın beklediğimizden de çok daha iyi bir noktaya geldiğini görmek, bundan sonra ki çalışmaları sürdürülebilir hale getirmek açısından fevkalade önem arz etti. Bir 15 Temmuz felaketi yaşadık ve ona rağmen takip eden günlerde Avrupa’dan günde 30 binden fazla ziyaretçi Antalya’ya geldi. Ağustos ayında Antalya’ya günde 40 bin turist geliyor ve gidiyordu” dedi.
MAKE ANTALYA GREAT AGAİN
“Bunu birlikte başardık. Daha iyisini yapmamak için bir sebep yok” diyen Başkan Türel konuşmasını şöyle tamamladı: “Sayın Obama gibi ‘Yes we can’ abartısına girmeyeceğim, fakat artık Trump modası başladığına göre bizde “Make Antalya great again” (Antalya’yı yeniden harika yapalım” sloganını kullanabiliriz. Bu işin şakası, sadece Antalya’ya olan inancımı aktarmak istiyorum. Sizlerin de bu inancımı paylaşmanızı rica ediyorum. Bu bir takım çalışması ve biz de güçlü bir takımız.”
Son Güncelleme: 25.11.2016 21:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81