3 yılda 35 bin hizmet

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in geleneksel hale getirdiği muhtarlar buluşmasının 4’üncüsü yaklaşık 800 muhtarın katılımıyla gerçekleşti. Başkan Türel, 2014’ten bu yana mega projelerin yanında muhtarların talebi üzerine 911 mahallede 35 bin hizmeti yerine getirdiklerini söyledi.

3 yılda 35 bin hizmet

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in geleneksel hale getirdiği muhtarlar buluşmasının 4’üncüsü yaklaşık 800 muhtarın katılımıyla gerçekleşti. Başkan Türel, 2014’ten bu yana mega projelerin yanında muhtarların talebi üzerine 911 mahallede 35 bin hizmeti yerine getirdiklerini söyledi.

17 Aralık 2017 Pazar 21:16
3 yılda 35 bin hizmet

Antalya’daki muhtarlar, Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl 4’üncüsünü düzenlediği Muhtarlar İstişare Toplantısı’nda buluştu. 5 yıldızlı Granada Luxury Belek Otel’deki kampa, Kaş’tan Gazipaşa’ya tüm mahallelerden yaklaşık 800 muhtar, ilçe belediye başkanları, muhtar dernekleri başkanları katıldı. Muhtarlar, belediye bürokratlarıyla değerlendirmelerde bulunarak projelerle ilgili fikir alışverişi yaptı, talep ve önerilerini iletti. Muhtarlara MUBİM sistemindeki değişiklikler ve gelişmeler de anlatıldı. Toplantı boyunca çeşitli sunumlar, seminerler ve paneller gerçekleştirildi. Toplantının açılışını Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel yaptı. Muhtarlara “mesai ve yol arkadaşlarım” diye seslenen Başkan Türel, “Geçen hafta Esnaf Odalarımızla istişare toplantısı yaptık. Sonra Kent Konseyi ile projelerimizi ele aldık. Bize tatil yok, hafta sonu, akşam, gece diye bir şey yok. Sanki çalışma hastalığına yakalanmış gibi gece gündüz demeden çalışıyoruz. Esasen gerçekten biraz hastayız, Ayhan Sicimoğlu’nun söylediği gibi, Antalya’nın hastasıyız, Antalya sevdası hastalığına yakalanmışız, bu hastalığın ilacı da devamlı çalışmaktır. Biz çalışacağız, Antalyamız keyif yapacak demiştik ve gördüğünüz gibi 3 senedir durmadan çalışıyoruz. Alanya’daki çöpten elektrik üretecek tesisinden Demre Noel Baba Meydan düzenlemesine, Kemer’deki cadde güzelleştirmesinden Serik’teki Kız Deresi, Hükümet Caddesi düzenlemeleri, yeni kültür merkezi projesine, Elmalı’daki mezbaha ve asfalt plentinden Korkuteli Fatih Caddesi’ne, Gündoğmuş’taki kültür merkezinden Akseki’deki 30 senelik su sorununun çözümüne kadar, Aksu’daki Macun Deresi’nden tutun yine diğer ilçelerdeki birçok hizmete kadar Antalya’ya yapmış olduğumuz çalışmaları saymakla bitiremiyoruz” dedi.
TÜRKİYE'NİN ÖRNEK PROJESİ 
3 yıl önce başlattıkları MUBİM sisteminin Türkiye’de ilk olduğunu hatırlatan Başkan Menderes Türel, “Sayın Cumhurbaşkanımız Türkiye’ye örnek gösterdi ve zorunlu kıldı. Şimdi bütün Türkiye’de MUBİM kullanılıyor. MUBİM, muhtarlarımızın mahallesindeki ihtiyaç ve talebini yollara düşmeden bize iletmesinin ve sonra da yerine getirilmesinin mutluluğunu ve sevincini yaşattı. Taleplerinizin tamamı personelimiz tarafından alındı, incelendi, yerinde görüldü ve imkanlarımız ölçüsünde yerine getirildi. Yetişemediğimiz de oluyor. Bakınız cenaze hizmetlerimizde vatandaşın ve sizlerin memnuniyeti fevkalade yüksek. Belki de Türkiye’de en iyi şehirlerden bir tanesi. Ama mezarlık hizmetlerine geldiğimizde sıkıntılarımız var. İstanbul sınırları genişletmeden önce 300 mezarlık vardı, sınırlar genişleyince bu yüzde yüz arttı 600’e çıktı. Eski büyükşehir sınırlarındayken Antalya’da 5 merkez ilçede 300 mezarlığımız vardı, 2 bin 950’ye çıktı. Düşünün, İstanbul’un kaç misli hesap edin. Buna yetişmek kolay olmuyor ama bunlarla da ilgili tedbirlerimizi alıyoruz. MUBİM Antalya’yı muhtarlarla yönetmemize aracılık etti. Artık Antalya’yı beraber yönetiyoruz. Sizlerin han dediğiniz yere hamam yapmaya çalışan bir belediye başkanıyla çalışıyorsunuz. Böyle olunca da ‘birlikte yönetiyoruz’ lafının altı dolu oluyor” ifadelerini kullandı. 

2019 YENİ YÖNETİM HAZIRLIĞI 
Muhtarlara “Türkiye 2019 yılında yeni bir yönetim sistemine geçiyor, buna hazır mıyız?” diye seslenen Başkan Menderes Türel, sözlerini şöyle tamamladı: “16 Nisan’da kabul edilen Anayasa değişikliğiyle milletimiz cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini onayladı. Şimdi bu sistemin uygulamada nasıl işleyeceği konusundaki hazırlıkları yürüyor. Yeni yönetim sisteminde muhtarlarımızın yine çok önemli bir görev üstleneceklerine inanıyorum. Mahalli idareler ve merkezi yönetim organlarıyla mahalle arasındaki ilişki, hiç şüphesiz yine muhtarlarımız üzerinden yürüyecektir. Cumhurbaşkanımızın ve muhtarlarımızın muhabbetini, kucaklaşmasını ilk başlarda anlamayanlar bu muhabbeti çözemeyenler çözemedikleri için meseleyi çarpıtmaya, hatta işi muhtarlarımıza hakarete kadar vardırıyorlardı. Sonra baktık ki onlar da muhtarlarla toplantı yapmaya başladılar, Elhamdülillah iyi bir gelişme değil mi? Demokrasi piramidinin ilk basamağı muhtarlarımız, son basamağı Cumhurbaşkanımız olan bu güzel birlikteliğine, Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak siz mesai arkadaşlarımızla bir araya gelerek şehrimizin tüm meselelerini siyasetten ekonomiye, kültürden spora, altyapıdan üstyapıya her konuyu değerlendirdiğimiz adeta bir fikir şöleni şeklinde geçiyor. Biz iyi bir aileyiz güzel ve güçlü bir aileyiz.” Konuşmasının ardından Antalya Muhtarlar Derneği Başkanı Nazif Alp ve kadın muhtarlar Antalya’ya yaptıkları hizmetler ve muhtarlara verdiği destek nedeniyle Başkan Türel’e teşekkür plaketi ve çiçek takdim etti.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81