'Yatırımlar birinciliği getirdi'

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, son 13 yıldaki arıtma yatırımları sayesinde Antalya’nın 640 kilometrelik sahil sınırında tek damla atık suyun arıtılmadan denize verilmediğini belirterek, “Bu yüzden Mavi Bayrak sayısında dünya birinciliği unvanını taşıyoruz” dedi.

'Yatırımlar birinciliği getirdi'

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, son 13 yıldaki arıtma yatırımları sayesinde Antalya’nın 640 kilometrelik sahil sınırında tek damla atık suyun arıtılmadan denize verilmediğini belirterek, “Bu yüzden Mavi Bayrak sayısında dünya birinciliği unvanını taşıyoruz” dedi.

14 Şubat 2017 Salı 21:23
'Yatırımlar birinciliği getirdi'
Başkan Menderes Türel, 2’nci Uluslararası Su ve Sağlık Kongresi’ne katıldı. Rixos Sungate Otel’deki toplantıya Başkan Türel’in yanı sıra, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Orman ve Su işleri Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürü Prof. Dr. Cumali Kınacı, Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanı İrfan Şencan da yer aldı. Başkan Menderes Türel, 201 Mavi Bayraklı sahili ile dünya birincisi olan, 641 kilometrelik sahilinde bir milimetreküp suyu arıtılmadan denize bırakılmayan Antalya’nın suya dair her şeyin konuşulacağı en doğru adreslerden bir tanesi olduğunu söyledi.
13 YIL ÖNCE 1 OLAN ARITMA TESİSİ SAYISI 32’YE ULAŞTI
Büyükşehir Belediyesi’nin su ve atık su konusunda yaptığı çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Türel şunları anlattı: “Türkiye'nin en gelişmiş şehirleri arasında olmamıza rağmen 2004 yılında ilk belediye başkanı olduğumda Antalya'da kanalizasyon şebekesi hizmeti alan nüfus oranı yüzde 30 civarındaydı. 640 kilometrelik kıyı şeridimizde sadece 1 tane arıtma tesisi vardı. O dönem çok hızlı bir şekilde altyapı ve arıtma çalışmalarını yürüttük. 2014’te ikinci defa belediye başkanlığı görevini aldığımda bazı ilçelerimizde deniz suyu kirlenmesi riski fevkalade yüksekti. Hatta pis suyu derelerde saklayarak, denizlere ulaşmasını engelledik ve denimizi korumaya çalıştık. Bu süreçte yatırımlarımızı yeniden hızlandırdık. 13 sene önce 1 adet olan arıtma tesisi sayısını rehabilite ettiğimiz tesislerle 32’ye çıkardık. Artık denize bir milimetreküp arıtılmamış su vermiyoruz. Bu yüzden Mavi Bayrak sayısında dünya birinciliği unvanını taşıyoruz.”
ÇOCUKLARIMIZIN GELECEĞİ İÇİN
Alt yapı çalışmalarının çok görülmeyen, halkı yoran çalışmalar olduğunu kaydeden Başkan Türel, sözlerini şöyle tamamladı: “Alt yapı bir siyasetçi için cazip değildir. Şehri kazarsınız yerin altına yatırım yaparsınız üstünü kapattığında da bir hizmet çok gözükmez. Size siyasi getirisi de olmaz. İşte halk sağlığı çalışmaları da bunu gibi. Siyasetçilere çok fazla oy getirisi olmaz. Ama ben hem bugünkü hem de gelecek nesiller için hayati olan bir hizmettir. Biz de bu inançla halka hizmet Hakka hizmettir, gelecek nesillere hizmet oylardan daha önemlidir inancıyla çalışıyoruz. Ben ilk dönemimde 850 kilometre kanalizasyon şebekesi, 85 kilometre yağmur suyu drenaj kanalı yaparken Antalyalılar biraz üzüldü. Hatta siyasi uzmanlar beni uyardı, “Bu hizmetler güzel şehrin geleceğini kurtarıyorsun ama sana seçim kaybettirecek” dediler.  Çok net söyledim bugün de aynı yerde duruyorum. Eğer Türkiye kazanacaksa, Antalya kazanacaksa ben her zaman kaybetmeye razıyım dedim.  Neticesi de öyle oldu 2009’da kaybettik. Ama hiç pişman değilim, çünkü bunlar bir şehrin geleceğine yapılması gereken en önemli yatırımlardır. Çocuklarımızdan ödünç bir dünyayı onlara en güzel şekilde teslim etmeye çalışıyoruz”  O yüzden bu çalışmalarımızı hiçbir siyasi beklenti gözetmeden çocuklarımızın geleceği için yapmak zorundayız”
Son Güncelleme: 14.02.2017 21:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81