Antalya'ya Kasım ayına kadar Rus turist gelecek

Antalya'ya Kasım ayına kadar Rus turist gelecek

05 Ekim 2017 Perşembe 20:45
Antalya'ya Kasım ayına  kadar Rus turist gelecek
Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği Başkanı Etem Hakan Duran, kasım ayının ilk haftasına kadar Rusya'dan Antalya'ya turistlerin gelmeye devam edeceğini belirtti.
 
 
Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Etem Hakan Duran, kasım ayının ilk haftasına kadar Rusya'dan Antalya'ya turistlerin gelmeye devam edeceğini bildirdi. Ekim ayı olmasına karşın Rusya'dan turistlerin hala gelmeye devam ettiğini belirtti.
"UÇAKLAR İNMEYE DEVAM EDECEK"
Rusya'nın güvenlik problemleri, havaalanındaki kontroller ve diğer bazı problemler nedeniyle Mısır'a uçuşlara izin vermemesinden dolayı Rus turistlerin  Antalya'yı daha fazla tercih ettiğini aktaran Duran, şöyle konuştu:
"Bizim 2016 yılında yaşadığımızı  Mısır hala yaşıyor. Haliyle  Mısır'a gidemeyen Rus misafirler için iklimin de çok iyi gitmesiyle birlikte, kasım ayının ilk haftasına kadar  Rusya'dan uçaklar  Antalya'ya inmeye devam edecek.  Rusya pazarı o nedenle de çok ciddi bir şekilde doluluklarıyla devam ediyor. Bunun yanında  İsrail ve Ortadoğu hala yüksek yoğunluk içerisinde. İç pazarımızda da toplantı turizminin olduğu dönem. O yüzden de otellerimizde yüksek doluluk oranı mevcut. "
"BİZDEKİ FİYATLAR ÇOK MAKUL"
POYD Başkanı Duran, Kültür ve Turizm Bakanlığından alınan verilere göre, ağustos ayı itibarıyla Alman turistlerde geçen seneye göre yüzde 15'lik kayıp görüldüğünü, bunun aslında tüm olumsuzluklara rağmen  Türkiye'den vazgeçmeyen çok ciddi bir kesim olduğunu gösterdiğini ifade etti.
Almanya'daki seçimlerin sona erdiğini, artık herkesin normal hayatına geri dönmek zorunda olduğunu dile getiren Duran, şöyle devam etti:
"İkili ilişkiler çapında baktığımız zaman, ne  Almanya bizden ne de biz  Almanya'da kolay kolay vazgeçemeyiz. Çok ciddi bir ticari ve ekonomik ilişkilerimiz var. Karşılıklı yatırımlar var. Şu anda  Almanya'nın 50 yaş vatandaşlarının dinlenme, sıcak ülkelere gitmek istedikleri bir dönem. Bir de bizdeki fiyatlar çok makul. Alman turist her zaman bütçesine çok dikkat eden bir kesim. Onun için Alman turist  Türkiye'ye gelmeye devam edecektir."
"TÜRKİYE VAZGEÇİLECEK BİR ÜLKE DEĞİL"
Duran, Türk turizminin 2014-2015 yılı rakamlarını şu anda yakalayamayacağını ancak önümüzdeki iki yıl içerisinde yükseliş trendine geçeceğini vurguladı.
" Türkiye vazgeçilecek bir ülke değil. İklimiyle, fiyatlarıyla, verdiği paranın karşılığını almasıyla böyle bir ülkeyi kolay kolay bulamazlar." diye konuşan Duran, rakip ülkelerin bu sene talepten dolayı çok yüksek fiyatlar uyguladığını belirtti.
Avrupalı turistin bir kısmının bu yüksek meblağları ödediğinin altını çizen Duran, "Ama bizim fiyatlarımızı ve hizmetlerimizi de hala akıllarından çıkaramıyorlar. Zaman içerisinde bir toparlanma olacak ama bütün mesele ilişkileri koparmamak, tanıtım ve pazarlamaya devam etmek." dedi.
"AVRUPA'DAN GELEN TURİST SAYISI DÜŞÜK KALACAK"
Duran, kış döneminin golf, spor ve kongre turizmi ağırlıklı olduğunu dile getirerek, bu yıl  Avrupa'dan gelen turist sayısının geçen seneye göre düşük kalacağını tahmin ettiklerini söyledi.
Bu nedenle turizmcilerin İskandinav pazarına yönelmesi ve oradan misafir getirmeye çalışması gerektiğini öneren Duran, "İskandinav ülkelerindeki yaşlılar, daha sıcak ülkeleri tercih eden insanlar. Sıcak ülkelerde yaşamayı ve süre geçirmeyi tercih ediyorlar. Bunun içerisine sağlık turizmini de koyarak belki de oradaki yaşlılar evi konseptine uygun bir çalışmayla insanların kış dönemini  Türkiye gibi sıcak iklimde sağlıklı bir şekilde geçirmelerini sağlama çalışmaları devam etmelidir." diye konuştu.
 
Son Güncelleme: 05.10.2017 20:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81