Antalya Hestourex açılıyor

Dünyada ilk kez Antalya’da düzenlenecek Sağlık, Spor ve Alternatif Turizm Kongre ve Fuarı Hestourex’e sayılı günler kaldı.

Antalya Hestourex açılıyor

Dünyada ilk kez Antalya’da düzenlenecek Sağlık, Spor ve Alternatif Turizm Kongre ve Fuarı Hestourex’e sayılı günler kaldı.

04 Nisan 2017 Salı 22:15
Antalya Hestourex açılıyor
Antalya Expo Center’da 6-9 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek fuara 150 ülkeden 4 bin kişilik satın alma heyetleri katılacak. Fuar sayesinde Antalya’da turizmin sadece deniz, kum ve güneşten ibaret olmadığı, medikal, spor ve alternatif turizmin 12 ay sürdüğü anlatılacak.
Dışişleri Bakanlığı çatısı altında düzenlenen ve Ekonomi Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı tarafından desteklenen Sağlık, Spor ve Alternatif Turizm Kongre ve Fuarı Hestourex, 6-9 Nisan tarihleri arasında Antalya Expo Center’da düzenlencek. Dünyanın en iyi destinasyonları arasında yer alan turizmin başkenti Antalya’nın sadece yaz sezonunda değil, yılın 12 ayında da ziyaret edilebilecek bir kent olduğunu göstermek amacıyla bir araya gelen sağlık sektörünün önde gelenleri ile spor ve turizm temsilcileri, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun himayesinde dünyada bir ilki gerçekleştirmek için çalışma başlattı.
40 KİŞİLİK EKİP ÇALIŞTI
İlk olarak 1 yıl önce toplanan Hestourex Danışma Kurulu, katılımcı sayısı ve ülkelerin belirlenmesi, fuar alanı, stantlar, katılımcı firmalar ve organizasyon yapısıyla ilgili çalışmalara başladı. 150 ülkeden 4 bin katılımcıya ulaşmayı hedefleyen Hestourex Danışma Kurulu, fuara birkaç gün kala hedefini yakaladı. Organizasyon bünyesinde kurulu 40 kişilik Call Center ekibi, ülkelerdeki satın alma heyetlerini arayarak, fuarın içeriğiyle ilgili kendi dillerinde bilgiler verdi. Teklif götürülen tüm ülkeler, duydukları memnuniyeti dile getirerek fuara katılım için rezervasyon onaylarını verdi.
BAKAN ÇAVUŞOĞLU HER PROGRAMDA ÖNEMİNİ ANLATTI
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da katıldığı tüm programlarda Hestourex’in önemine değindi. Dünyada bir ilki gerçekleştirdiklerini belirten Bakan Çavuşoğlu, "Bunu sürdürülebilir bir hale getirmemiz gerekiyor. Antalya’nın sağlık turizminde artık merkez olması lazım. Marka üniversitelerimiz var, araştırma hastanelerimiz var. Kalp hastalıkları, kanser tedavileri ve organ nakilleriyle ilgili orta ve uzun vadeli tedavilerde de öne çıktığımız zaman bunu rahatlıkla başarabiliriz. Turizmde birkaç sektöre bağlı kalmamamız lazım" dedi. Çavuşoğlu, Hestourex’le hem Antalya hem de Türkiye’nin turizmde geniş bir alana yayılacağının altını çizdi.
"HEDEF YETERLİ KALİTEDE SAĞLIK HİZMETİNE ULAŞAMAYAN NÜFUS"
Türkiye'nin gerek coğrafi yapısı, gerekse doğal güzellikleri ve tabiatıyla sağlık ve spor turizmine çok elverişli bir ülke olduğunu belirten Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Necat Yılmaz, "Etrafımızdaki ülkelerde sağlık harcaması yapabilecek ama yeterli kalitede sağlık hizmetine ulaşamayan büyük bir nüfus yaşamakta. Biz bu nüfusu sağlık turizminde hedef kitle olarak seçmiş bulunuyoruz. Bu kongre ve fuarda etrafımızdaki coğrafyada Orta Doğu’dan, Balkanlar'dan, Afrika’dan ve Avrupa’dan katılımcılar olacaktır" dedi.
"SAĞLIK TURİZMİ YÜKSELEN BİR TREND"
Türkiye'de zaman zaman turizmde yaşanan olumsuzluklara rağmen sağlıkta dönüşüm programının başarılı bir şekilde uygulanmasıyla sağlık turizminde devamlı yükselen bir trendin devam ettiğine dikkati çeken Yılmaz, "Gerek sayı, gerek gelir anlamında daha fazla turisti misafir edebilmekteyiz. Hestourex’te sağlık turizmindeki talebi daha da canlandırmaya faydalı olacaktır. Çünkü 6 kıta ve 150 ülkede 4 bine yakın profesyonel alım heyeti ülkemizde misafir olacak. Antalyamızda hastanelerimizi gezecekler, gerek özel sektörün gerek kamu sektörünün fiziki alt yapısının, güzelliklerini ve teknolojik alt yapısının yanı sıra hekim ve sağlık çalışanı kalitemizle de öne çıkacağımıza inanıyorum" şeklinde konuştu.
TATİL İÇİN ARANAN YENİ ÖZELLİKLER
Yaşlı ve hasta turistlerin tatil yapacakları yeri belirlerken sadece deniz, kum, güneş değil nitelikli sağlık merkezlerine de bakacaklarına dikkati çeken Yılmaz, "Eğer ben tatile gideceksem ve bir hastalığa sahipsem onlara muhakkak bakıyorum. Yani gittiğim ülkede yeterince sağlık hizmeti var mı? Gideceğim otelin yakınında bir hastane var mı? gibi bence bundan sonra da buna dikkat edecekler. Otellerimiz çok iyi, 5 yıldızlı. Hastanelerimizde artık 5 yıldızlı olmaya başladı. Çok nitelikli hastanelere sahibiz. Şehir hastaneleri de devreye girmeye başladıkça, sağlık turizminde ülkemiz rakipsiz hale gelecek, gerek Sağlık Bakanlığımız gerek Dışişleri Bakanlığımız bu konuyu oldukça önemsiyor" açıklamasında bulundu.
Dünyaca ünlü isimlerin düzenleyeceği sağlık ve spor kongrelerinin yanı sıra katılımcıların sahaya çıkarılacağına değinen Spor Turizmi Birliği Başkanı Şamil Yaşacan, "Tüm dernekler ve firma temsilcileri, misafirleri ilgili oldukları hastanelerde ve sağlık merkezlerinde gezdirilecekler. Spor dallarında da golf, futbol, yüzme, bisiklet, tenis, basketbol gibi dallarla ilgilenen satın alma heyetlerini tesislerde gezdirerek Antalya’nın müthiş bir merkez olduğunu gösterecekler" dedi.
6 Nisan Perşembe günü saat 11.00’da kapılarını açacak olan kongre ve fuar 9 Nisan Pazar günü sona erecek.
Son Güncelleme: 04.04.2017 23:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81