ANTALYA'DA GÖRÜLMESİ GEREKEN YERLER

ANTALYA'DA GÖRÜLMESİ GEREKEN YERLER

14 Temmuz 2017 Cuma 16:39
ANTALYA'DA GÖRÜLMESİ GEREKEN YERLER

Şehir merkezi hariç 19 ilçesi bulunan Antalya,2015 sayımlarında tahmini olarak 2.2 milyon kişilik bir nüfusa sahiptir ve git gide büyümeye devam etmektedir. Doğası, tarihi, tatil ve eğlence bölgeleriyle hem yerli hem yabancı turistlerin ilgisini çeken Antalya Türkiye’nin görülmeye değer şehirlerinin üst sıralarında yer alır.

Oymapınar Gölü

Gölde tekne turu yapmanın yanı sıra çevresinde dağ ve orman gezileri de yapabilirsiniz. Oymapınar mevkiinde bulunan Oymapınar Gölü Manavgat ilçesine 15 km uzaklıktadır.

Arykanda Ören Yeri

Antalya sanılanın aksine sadece gece hayatı, deniz ve güneş için değil, kültür turizmi için de tercih edilebilecek seviyede tarihi eser ve kalıntı barındırmaktadır. Arykanda Ören Yeri de Türkiye’de bulunan antik kent listesinde önemli bir yer tutmaktadır.

Gökbük Kanyonu

Aynı ismi taşıdığı köyün içerisinde bulunan kanyon nesli tükenmekte olan yabani hayvan ve birçok endemik bitki türüne sahiptir.

Manavgat Şelalesi

Şüphesiz Antalya’nın doğal güzellikleri düşünülünce akla ilk sıralarda gelen Manavgat Şelalesi yaklaşık 5 metrelik bir falezden aşağı dökülerek meydana gelmektedir. Şehrin yoğunluğundan kaçmak isteyenler için tercih edilen şelale, kuş sesleri eşliğinde muhteşem bir atmosfere sahiptir.

Adrasan Koyu

Helenistik çağın izlerini her köşesinde bulabileceğiniz koy,çevresinde bir çok antik kenti de barındırır.

Rhodiapolis Antik Kenti

Antalya’nın Kumluca ilçesi, Sarıcasu Köyü yakınında bir tepe üzerinde yer alan Rhodiapolis, isminden ötürü Rodoslular’ ın kurduğu bir şehir olarak kabul edilir.

Antalya Havalimanı


Antalya havalimanı şehir merkezine 15 kilometre uzaklıkta ve 10 dakika mesafededir, hizmeti sunan şirketler havalimanına inen turistleri alarak konaklayacakları otellerine ulaşımlarını sağlamaktadırlar.

Side Antik Tiyatrosu

20.000 seyirci alabilecek büyüklükte olan Side Antik Tiyatrosu’ nun mimarlık tarihi açısından büyük bir önemi vardır. Çünkü bu tiyatro diğer Roma tiyatroları gibi dağ yamacına değil, kemerli mekanlar üzerine kurulmuştur. Cavea, oskestra ve scene olmak üzere üç bölümden oluşan bu antik tiyatro, Pamphylia tiyatroları içinde en büyük ve anıtsal olanıdır.

Köprülü Kanyon

Köprülü Kanyon, milli park olarak ilan edilmiş bir doğa harikasıdır. Her yıl dünyanın dört bir yanından turist çeken kanyonun içerisinden dünyaca ünlü olan Köprüçay Irmağı geçmektedir.

Selge Antik Kenti

Çoğunlukla Roma dönemine tarihlendirilen Serge harabeleri, tarihsel açıdan büyük önem arz etmektedir.

 

Saklıkent Kayak Merkezi

Hem yaz hem kış mevsiminde ziyaret edilebilen Saklıkent Kayak merkezi, Antalya’nın batısındaki Beydağları’ nın üzerindedir. Bu konumu sebebiyle bir günde iki mevsimin yaşandığı ender yerlerden olan merkez kent merkezine 50 km uzaklıktadır.

Antalya Müzesi

Müze 1922 yılında öğretmen Süleyman Fikri Erten tarafından 1. Dünya Savaşı’ndan sonra bölgeye gelen işgalcilerin yağmasından kurtarılan eserlerin korunması amacıyla kurulmuştur. 1972 yılında bugünkü binasına taşınan müze, 14 sergi salonu, heykel ve değişik eserlerin sergilendiği açık teşhir alanları ve bahçeden oluşmaktadır.

Likya Yolu

Dünyanın en gözde trekking rotalarından biri olan Likya yolu 535 km uzunluğundadır. Büyük kızılçam ormanları, görülmeye değer antik kentleriyle Likya Yolu İngiltere’nin prestijli haftalık yayınlarından olan Sunday Times’da dünyanın en güzel yürüyüş yollarından biri olarak ilan edilmiştir.

Son Güncelleme: 15.07.2017 16:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81