Antalya Boşanma Davası

Antalya Boşanma Davası

02 Aralık 2017 Cumartesi 23:53
Antalya Boşanma Davası
Evlilik toplumda iki kişinin aile kurmasının resmiyetten geçen yoludur. Resmi nikah kıyılması iki kişiyi kanun önünde evli yapar ve medeni kanuna göre de kişilerin bazı hakları devreye girer ya da yeni haklar kazanılır. Bu resmi süreçte eğer evliliğin bitirilmesi söz konusu ise medeni kanun çerçevesinde hakların paylaştırılması ve hukuka uygun şekilde kişilerin ayrılması için gerçekleştirilmesi gereken prosedür ise boşanmadır. Boşanma işlemi eşlerin karşılıklı istemi ile ya da tek bir tarafın istemi ile duruma ve gerekçeye göre gerçekleşebilir. Boşanma işinde uzman olan ve bu süreçleri sağlıklı şekilde atlatmanıza yardımcı olan boşanma avukatları sizlere hizmet vermektedirler. Antalya boşanma avukatı serbest şekilde kendi özel ofisinde, hukuk bürolarında ya da barolarda hizmet verebilmektedir.
 
 Boşanma Davası Açmak
 
            Boşanmayı düşünen kişiler eşleri ile birlikte ya da kendileri şahsi olarak dava açabilirler. Bu durum boşanmanın anlaşmalı ya da çekişmeli olduğunu da belirler. Anlaşmalı boşanma davalarında eşler karşılıklı olarak boşanma konusunda mutabıktır ve bu sebeple de davalar hem daha kolay geçer hem de daha kısa sürer. Boşanma sürecinde mal paylaşımı, nafaka ve velayet gibi konularda antalya anlaşmalı boşanma avukatı gerekli olan işlemleri yapacak ve sizi bu aşamada bilgilendirerek sağlıklı bir boşanma süreci geçirmenizi sağlayacaklardır. Boşanma sırasında kişilerin birbirlerinden talep ettikleri maddi ve manevi haklar avukatlar tarafından incelenmekte ve gerekli ise davada mahkemeye sunulmaktadır.
 
            Eşlerin karşılıklı olarak boşanma konusunda ya da boşanmaya dair olan mal paylaşımı ve velayet gibi konularda anlaşamaması boşanmayı da zorlu ve uzun hale getirmektedir. Bu tür davalara çekişmeli boşanma davası denilmektedir. Çekişmeli davalarda taraflardan birisi mağdur ise diğer taraf maddi ve manevi tazminat ile yükümlü olabilmektedir.
 
 Avukatlara Vekalet Verilebilir
 
            Antalya avukat büroları ile görüşme sağlayıp dava konusu ile ilgili bilgi sahibi olduktan sonra dilerseniz bir vekalet dilekçesi ile size ait bu konudaki tüm yetkileri avukata bırakabilir ve dava süresini uzaktan izleyebilirsiniz. Özellikle anlaşmalı boşanmalarda mahkemede bulunma gereği duyulmaz ise vekalet yöntemi kişilerin içinde bulunduğu psikolojik durum açısından daha faydalı olmaktadır.
Son Güncelleme: 03.12.2017 23:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81